Το  ρούβλι αποδυναμώθηκε περαιτέρω έναντι του δολαρίου σήμερα Δευτέρα, καθώς η Ρωσία εκκένωσε τμήματα μιας δεύτερης περιοχής που συνορεύει με την Ουκρανία, έξι ημέρες μετά την έναρξη της μεγαλύτερης εισβολής του Κιέβου στο ρωσικό έδαφος από την έναρξη του πολέμου το 2022.

Μέχρι τις 08:15 ώρα Ελλάδας, το ρούβλι ήταν 2,2% πιο αδύναμο, στα 90,00 ανά δολάριο, σύμφωνα με τα στοιχεία της LSEG. Το ρωσικό νόμισμα έχει αποδυναμωθεί σε πέντε διαδοχικές συνεδριάσεις από την έναρξη της επίθεσης, χάνοντας 6% της αξίας του έναντι του δολαρίου.

Οι συναλλαγές σε σημαντικά νομίσματα μετατοπίστηκαν στην εξωχρηματιστηριακή (OTC) αγορά, αποκρύπτοντας τα δεδομένα τιμολόγησης, μετά την επιβολή κυρώσεων της Δύσης στο Χρηματιστήριο της Μόσχας και στο Εθνικό Κέντρο Εκκαθάρισης, στις 12 Ιουλίου.

Τα προθεσμιακά συμβόλαια μιας ημέρας για το ρούβλι-δολάριο, τα οποία διαπραγματεύονται στο Χρηματιστήριο της Μόσχας και χρησιμεύουν ως καθοδήγηση για τις τιμές της εξωχρηματιστηριακής αγοράς, σημείωσαν πτώση 0,3% στα 87,38.

Η επίσημη συναλλαγματική ισοτιμία της κεντρικής τράπεζας, την οποία υπολογίζει με βάση τα δεδομένα της εξωχρηματιστηριακής αγοράς, διαμορφώθηκε στα 87,99 τη Δευτέρα, περίπου 4% ασθενέστερη από την έναρξη της επίθεσης.

Σύμφωνα με ανάλυση της εξωχρηματιστηριακής αγοράς, το ρούβλι παρέμεινε αμετάβλητο στα 11,86 έναντι του κινεζικού γουάν, το οποίο έχει γίνει το πιο διακινούμενο ξένο νόμισμα στη Μόσχα.

Υποχωρούσε κατά 2,0% στα 98,67 έναντι του ευρώ.

Το αργό πετρέλαιο τύπου Brent, παγκόσμιο σημείο αναφοράς για το κύριο εξαγωγικό προϊόν της Ρωσίας, σημείωσε άνοδο 0,8% στα 80,31 δολάρια το βαρέλι, καθώς υποχώρησαν οι φόβοι για ύφεση στις ΗΠΑ.

Διαβάστε ακόμη

UBS: Οι νέες τιμές στόχοι των ελληνικών τραπεζών μετά το ισχυρό το δεύτερο τρίμηνο (γραφήματα)

Eυάγγελος Μυτιληναίος στους Sunday Times για την είσοδο στο LSE και τα μελλοντικά σχέδια

Κλιματική αλλαγή: «Αλαλούμ» με πλημμύρες, πυρκαγιές και καύσωνες στην Ευρώπη

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ