Σε σημαντικό πισωγύρισμα υποχρεώθηκε στη σημερινή συνεδρίαση ο Γενικός Δείκτης του Χρηματιστηρίου Αθηνών που υποχώρησε στις 875,76 μονάδες, με απώλειες 2,54%.
Αρνητικός πρωταγωνιστής ήταν ο τίτλος της Τράπεζας Πειραιώς που κατά την πρώτη ημέρα διαπραγμάτευσης μετά το reverse split κλείδωσε στο limit down, με τις ανεκτέλεστες εντολές πώλησης να ξεπερνούν τα 2,2 εκατ. μετοχές.
Και μπορεί η μετοχή της Πειραιώς να μην έχει μεγάλη βαρύτητα πια στον δείκτη, η συμπεριφορά της όμως επηρέασε τις υπόλοιπες τραπεζικές μετοχές με τους επενδυτές να προχωρούν σε ρευστοποιήσεις κερδών, με τον τραπεζικό κλάδο να είναι ο κλάδος που οδήγησε το χρηματιστήριο Αθηνών να έχει καταγράψει εννέα συνεχόμενες θετικές συνεδριάσεις από την αρχή του μήνα.
Εκτός της Πειραιώς στην σημερινή συνεδρίαση στο επίκεντρο των επενδυτών ήταν και η μετοχή του Ελλάκτωρα, η οποία έκλεισε με σημαντικές απώλειες μετά και την υποβάθμιση που δέχτηκε ο όμιλος από τον οίκο αξιολόγησης Standard & Poor’s, και ενόψει της γενικής συνέλευσης της 22ας Απριλίου με την αγορά να παρακολουθεί τις εξελίξεις με ανησυχία, καθώς οι ισορροπίες σε μια χρονική στιγμή που η αύξηση κεφαλαίου αποτελεί μονόδρομο (κατά την S&P) είναι λεπτές.
Πάντως, η βραχυπρόθεσμη τάση του γενικού δείκτη παραμένει ανοδική, με τον κινητό μέσο των 30 ημερών να βρίσκεται στις 860 μονάδες. Εκεί είναι και το σημείο στήριξης, η διαφύλαξη των οποίων είναι το θετικό σενάριο, σύμφωνα με τους εγχώριους αναλυτές, προκειμένου να επανέλθει η αγορά στην ανοδική της τροχιά. Άλλωστε, στην υψηλή κεφαλαιοποίηση οι επιχειρηματικές εξελίξεις, τα αποτελέσματα και οι μετοχικές αλλαγές, κρατούν επίσης το ενδιαφέρον ζωηρό.
Στο ταμπλό τώρα και στον δείκτη Μεγάλης Κεφαλαιοποίησης ο οποίος έκλεισε με απώλειες 2,69%, στις 2.117,49 μονάδες, η Coca Cola με 1,33%, η Jumbo με 1,23% και η ΓΕΚ Τέρνα μέσω των δημοπρασιών, με 0,52%, ήταν οι μοναδικές μετοχές με θετικό πρόσημο ενώ με τις μεγαλύτερες απώλειες εκτός από Πειραιώς και Ελλάκτωρ έκλεισαν η Alpha Bank με 5,4%, η Aegean με 5%, η Eurobank με 4,58% και ο Φουρλής με 4,11% ενώ Βιοχάλκο, ΟΛΠ, Τέρνα Ενεργειακή, Μυτιληναίος και Λάμδα έκλεισαν με απώλειες άνω του 3%.
Ακολούθησαν με ήπιες απώλειες η ΔΕΗ, ΕΧΑΕ, ΑΔΜΗΕ, Ελληνικά Πετρέλαια, ΟΤΕ, ΟΠΑΠ, Motor Oil, Τιτάνας, ΕΥΔΑΠ και Σαράντης. Ο τζίρος ανήλθε στα 72,3 εκατομμύρια ευρώ και ο όγκος στα 39 εκατομμύρια τεμάχια, ενώ μέσω προσυμφωνημένων συναλλαγών διακινήθηκαν 124 χιλιάδες τεμάχια.
Διαβάστε ακόμα:
Κρας τεστ για την αγορά τα… self test
Self test: Για ποιες κατηγορίες Δημοσίων υπαλλήλων είναι υποχρεωτικό – Η απόφαση