search icon

Αγορές

Επιφυλακτικά ανοδικά η Wall Street – «Βουτιά» 30% για τη μετοχή του Netflix

Τα εταιρικά αποτελέσματα δίνουν τον «τόνο» της σημερινής συνεδρίασης - Κέρδη της τάξης του 1% στην Ευρώπη

Ανοδικά κινούνται σήμερα τα διεθνή χρηματιστήρια μετοχών, με τους αναλυτές να αποτιμούν τα εταιρικά αποτελέσματα του α’ τριμήνου, διατηρώντας παράλληλα το βλέμμα και στις ρωσο-ουκρανικές εξελίξεις, όπου η Μόσχα υπέβαλε νέο προσχέδιο συμφωνίας.

Στη Wall Street, συγκεκριμένα, ο βιομηχανικός Dow Jones ενισχύεται στο +0,5% και τις 35.090 μονάδες, κερδίζοντας περισσότερες από 170 μονάδες, με τον δείκτη βαρόμετρο S&P 500 να ακολουθεί στο +0,3% και τις 4.450 μονάδες. Ο τεχνολογικός Nasdaq, αντίθετα, υποχωρεί στο -0,6% και τις 13.520 μονάδες.  

Τα εταιρικά αποτελέσματα εξακολουθούν να «ορίζουν» τη διάθεση των επενδυτών, οι οποίοι σπεύδουν να αποδοκιμάσουν τα απογοητευτικά μεγέθη της Netflix. Η εταιρεία streaming «βλέπει» την τιμή της μετοχής να χάνει έως και το 31% της αξίας της, μετά την απώλεια 200.000 συνδρομητών στο α’ τρίμηνο (η πρώτη μείωση από το 2011).

Στον αντίποδα, η μετοχή της Procter & Gamble ενισχύεται δυναμικά κατά τουλάχιστον 2%, μετά τα θετικά οικονομικά αποτελέσματα,  ενώ άλμα κατά 5% εμφανίζει και η μετοχή της ΙΒΜ, καθώς τα κέρδη του α’ τριμήνου αποδεικνύονται ισχυρότερα των εκτιμήσεων.  

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της FactSet, το 81,5% των μετοχών του S&P 500 θα παρουσιάσει θετική κερδοφορία για την περίοδο Ιανουαρίου – Μαρτίου, η οποία θα είναι βελτιωμένη κατά 5,3% σε σχέση με το α’ τρίμηνο του 2021. Ωστόσο, ερωτηματικό αποτελεί τι θα συμβεί τα επόμενα τρίμηνα, τα οποία βρίθουν αβεβαιοτήτων.   

Το ενδιαφέρον δε, παραμένει στραμμένο και στην Ουκρανία, όπου ο πόλεμος εισέρχεται στη δεύτερη φάση του, με τη Ρωσία να επιχειρεί την κατάληψη των ανατολικών περιοχών της χώρας. Μάλιστα, πριν λίγο έγινε γνωστό ότι η Μόσχα κατέθεσε σχέδιο ειρήνης, αναμένοντας την άμεση απάντηση του Κιέβου.  

Μέσα σ΄ αυτό το πλαίσιο, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) έσπευσε να υποβαθμίσει τις εκτιμήσεις για την ανάπτυξη του 2022 και του 2023, παραπέμποντας στον αντίκτυπο της ρωσικής εισβολής, του υψηλού πληθωρισμού και της σύσφιγξης της νομισματικής πολιτικής. Αντίστοιχα έπραξε στις αρχές της εβδομάδας και η Παγκόσμια Τράπεζα, η οποία μείωσε τον στόχο της φετινής μεταβολής στο +3,2% από +4,1% προηγουμένως. 

Στην Ευρώπη, ο πανευρωπαϊκός δείκτης ενισχύεται δυναμικά στο +1% και τις 460 μονάδες, με τον γερμανικό DAX να κερδίζει 1,25%, τον γαλλικό CAC 40 1,2% και τον ιταλικό FTSE MIB 1,1%. Στο Λονδίνο, ο βρετανικός FTSE 100 είναι σχεδόν αμετάβλητος, παραμένοντας στα επίπεδα των 7.600 μονάδων. 

Στο ταμπλό, η μετοχή της ελβετικής Credit Suisse χάνει 1,5%, καθώς οι αναλυτές περιμένουν την εμφάνιση ζημιών στο α’ τρίμηνο του 2022, λόγω των υψηλών νομικών προβλέψεων. Αντίθετα, η μετοχή της ολλανδικής Heineken αυξάνεται κατά 4%, χάρη στις πολύ καλές πωλήσεις των πρώτων μηνών του έτους. 

Διαβάστε επίσης:

Τα γκάλοπ «μύρισαν» εκλογές, η Τράπεζα Αττικής πάει σε θρίλερ, νιετ Ρώσοι στη Marina Tower και το swingers party στη Θεσσαλονίκη

Κωνσταντίνα Ευαγγελίου (SEPTONA): Επενδύει σε νέο εργοστάσιο για την παραγωγή πρώτης ύλης

Σε πανικό το Netflix, 25% κάτω η μετοχή – Γιατί έχασε 200.000 συνδρομητές

Exit mobile version