search icon

Fine Living

Mια γαστρονομική εμπειρία-ανάμνηση στα ξενοδοχεία Acro Suites και Seaside

Ένα από τα πιο ιδιαίτερα γαστρονομικά φεστιβάλ του καλοκαιριού εκτυλίσσεται κάθε χρόνο στα ξενοδοχεία της εταιρείας Omicron Hotels (Acro Suites και Seaside). Καταξιωμένοι σεφ από όλον τον κόσμο, με περγαμηνές από διεθνείς αξιολογήσεις και αστέρια Michelin, ενώνουν τη δημιουργικότητά τους μαζί με τους επικεφαλής σεφ των δύο ξενοδοχείων και δημιουργούν ιδιαίτερες εμπειρίες με πολύτιμη γαστρονομική […]

Ενας Ιταλός σεφ με ένα αστέρι Michelin και δύο Ελληνες δημιουργικοί σεφ με πολύ ιδιαίτερη ταυτότητα ένωσαν τις εμπνεύσεις τους στην Αγία Πελαγία του Ηρακλείου.

Ένα από τα πιο ιδιαίτερα γαστρονομικά φεστιβάλ του καλοκαιριού εκτυλίσσεται κάθε χρόνο στα ξενοδοχεία της εταιρείας Omicron Hotels (Acro Suites και Seaside). Καταξιωμένοι σεφ από όλον τον κόσμο, με περγαμηνές από διεθνείς αξιολογήσεις και αστέρια Michelin, ενώνουν τη δημιουργικότητά τους μαζί με τους επικεφαλής σεφ των δύο ξενοδοχείων και δημιουργούν ιδιαίτερες εμπειρίες με πολύτιμη γαστρονομική αξία.

Acro Suites

Στο πλαίσιο του φετινού καλοκαιριού, ο Ιταλός Gerardo Metta, με ένα αστέρι Michelin στο εστιατόριο La Dispensa στην Ελβετία, συναντήθηκε στην κουζίνα του Cremnos στο Acro Suites με τον βραβευμένο Γιάννη Ροκανά. Την αμέσως επόμενη νύχτα, ένωσε τη δημιουργικότητά του με τον σεφ του εστιατορίου Oceano, Μανώλη Καστανάκη, στο ξενοδοχείο Seaside.
Το μενού:
Γαρίδες σαβόρο: Πράσινες τομάτες, σταφίδες, δεντρολίβανο.
Ψωμί και βούτυρο: Μπριος, βούτυρο με φύκια
Βασιλικό καβούρι: Πατάτα Novella, χαβιάρι Ossetra, πιπέρι Uda
Ριζότο: Παρμεζάνα, τρούφα, φουά γκρα, καφές, αχλάδι
Λιθρίνι: Σουσάμι, βούτυρο φουντουκιών, μύδια, πράσο, μπρόκολο Romanesco
Πανακόττα: Κόκκινα φρούτα, μασκαρπόνε, λουίζα, σορμπέ βασιλικού, lime.

O Gerardo Metta με τον σεφ του εστιατορίου Oceano, Μανώλη Καστανάκη
O σεφ του εστιατορίου Cremnos, Γιάννης Ροκανάς

To μενού ήταν μια αποθέωση ισορροπιών με πιάτα-κεντήματα σε μια αναζήτηση βαθιάς νοστιμιάς με πρωταγωνιστές τα υλικά, ένα-ένα ξεχωριστά. Η έμπνευση των πιάτων παραπέμπει στην μαεστρία και την λεπτότητα με την οποία χειρίζεται μέσα στα χρόνια τις πρώτες ύλες ο Gerardo Metta. Απολαυστικά πιάτα βασισμένα κυρίως σε ψάρια, θαλασσινά, εξεζητημένα λαχανικά που με δημιουργικές τεχνικές εκπέμπουν μια εκλεπτυσμένη αντίληψη της Μεσογειακής κουζίνας.
Καθοριστική η επιλογή του κρασιού Marjan Simcic Pinot Grigio από τον F&B Manager και λάτρη των κρασιών Ευάρεστο Μουμουλίδη, μιας εντυπωσιακής πολυπλοκότητας ετικέτας από τη Σλοβενία με νότες εξωτικών φρούτων και τζίντζερ που πέτυχε να υποστηρίξει με ακρίβεια όλο το μενού.

Ο Gerardo Metta ξεκίνησε το γαστρονομικό του ταξίδι σε ηλικία 19 ετών, αποφοιτώντας από το Ινστιτούτο Einaudi στην Canosa της Ιταλίας, όπου ανακάλυψε το πάθος του για τη μαγειρική. Επεκτείνοντας τους ορίζοντές του στις Βρυξέλλες το 2014, βελτίωσε τις δεξιότητές του δουλεύοντας με διάφορους διάσημους σεφ πριν αναδειχθεί στο διάσημο Sea Grill στις Βρυξέλλες. Το 2019, ο Gerardo Metta κέρδισε το πρώτο του αστέρι Michelin στο εστιατόριο των Βρυξελλών Da Mimmo, και έγινε ένας από τους νεότερους βραβευμένους με αστέρι Michelin σεφ στην Ευρώπη σε ηλικία μόλις 26 ετών. Το 2022, το ταξίδι του Gerardo τον οδήγησε στην Ελβετία, όπου μετέτρεψε το La Dispensa σε έναν επιτυχημένο γαστρονομικό προορισμό, κερδίζοντας το πρώτο του αστέρι Michelin στην Ελβετία και ξεχωρίζοντας ως η μοναδική τρατορία με αστέρι στο καντόνι του Neuchatel. Ο Gerardo Metta έχει επίσης συμπεριληφθεί στους 50 καλύτερους Ιταλούς σεφ στον κόσμο, στη λίστα 50 Top Italy.

Ο Γιάννης Ροκανάς, σεφ του Cremnos (Acro Suites), από τους πιο εμπνευσμένους επαγγελματίες αυτή τη στιγμή στην Κρήτη και όχι μόνο, αρέσκεται στο να συνδυάζει κλασικές τεχνικές και πρώτες ύλες με μια πολύ ιδιαίτερη δημιουργικότητα με την οποία φωτίζει συστατικά μέσα από διαφορετικές προσεγγίσεις ταυτόχρονα.
Ο Μανώλης Καστανάκης, σεφ του Oceano (ξενοδοχείο Seaside), που φέτος κάνει την έκπληξη στην Κρήτη, αλλά και της παραδοσιακής ταβέρνας Minoan στο ίδιο ξενοδοχείο, χαρακτηρίζεται από στιβαρές ρίζες στην τοπική μαγειρική κουλτούρα, την οποία εξελίσσει εντυπωσιακά σε μια νέα μεσογειακή αντίληψη.
Οι μεγάλες γαστρονομικές βραδιές συνεχίζονται στα δύο εστιατόρια τις επόμενες εβδομάδες με το εξής πρόγραμμα:

Christoffer Sørensen
Cremnos Restaurant, 17 Ιουλίου
Oceano Restaurant, 18 Ιουλίου

Ο δυναμικός head chef και συνιδιοκτήτης του STUDIO, έχει ενώσει τις δυνάμεις του με τον «μισελενάτο» Dragsholm Slot από το 2021, παρουσιάζοντας μια κουζίνα εξαιρετικά ώριμη παρά το νεαρό της ηλικίας του, με απόλυτη γευστική ισορροπία, τεχνική αρτιότητα και εξαιρετικές υφές. Η φιλοσοφία του άλλωστε βασίζεται στα τοπικά προϊόντα, κάτι που απέδειξε επιτυχημένα επί 9 χρόνια στο Dragsholm Slot. Η εξειδίκευσή του στα άγρια βότανα και στις τεχνικές ζύμωσης βοήθησαν ώστε σε 4 μόλις μήνες να κερδίσει το «Young Chef Award» της Michelin για του 2021. Μια γενναία δόση των μυστικών του θα σερβιριστεί στις 17 Ιουλίου στο Cremnos και στις 18 στο Oceano.

Federico Campolattano, 1 αστέρι Michelin
Cremnos Restaurant, 2 Αυγούστου
Oceano Restaurant, 3 Αυγούστου

Εχοντας ήδη συγκεντρώσει πλούσια εμπειρία από διάφορες ιταλικές μπρογάδες, ο Ιταλός «οραματιστής» γεννημένος στη Νάπολη το 1984, παρουσιάζει ένα εξαιρετικό αμάλγαμα μαγειρικής τέχνης και άλλων μορφών έκφρασης, καθώς συνεργάζεται με ηθοποιούς, ψυχολόγους, ζωγράφους και γλύπτες με τρόπο πραγματικά καινοτόμο. Το 2013 εξέδωσε τη «Γεύση της Φαντασίας», παρουσιάζοντας τη γαστρονομική του φιλοσοφία, ενώ έχει κερδίσει και το δικό του αστέρι Michelin για την ξεχωριστή του προσφορά. Τώρα συνεργάζεται με την Ιταλική Μαγειρική Ακαδημία και αφήνει μια ισχυρή σφραγίδα χάρη στην πρωτοβουλία του στον τομέα της επισιτιστικής εκπαίδευσης.

Thierry Méchinaud, 3 αστέρια Michelin
Cremnos Restaurant, 18 Αυγούστου
Oceano Restaurant, 19 Αυγούστου

Ο 49χρονος, γεννημένος στη Λωραίνη σεφ ανακάλυψε το πάθος του για τη μαγειρική σε πολύ μικρή ηλικία, πειραματιζόμενος στην boulangerie των γονέων του. Έχοντας διδαχθεί την αρετή της πειθαρχίας στο εστιατόριο Le Dagobert στην Doué-la-Fontaine, κράτησε τα μυστικά του σεφ Sorin και στη συνέχεια ταξίδεψε στο Παρίσι, όπου έλαβε σημαντική μαθητεία σε εστιατόρια κύρους, προτού βρεθεί στον δρόμο του Pierre Gagnaire το 1998, στο πλευρό του οποίου διέπρεψε, ξεκινώντας από τα χαμηλά για να γίνει σήμερα ο executive chef του ομώνυμου εστιατορίου. Το πάθος του και η αφοσίωσή του στη δημιουργικότητα τον έκανε όχι μόνο να θέτει νέα όρια στη γαστρονομία αλλά του έχει χαρίσει τρία ολόκληρα αστέρια Michelin, λίγη από τη λάμψη των οποίων θα απλώσει στο Cremnos στις 18 και στο Oceano στις 19 Αυγούστου.

Acro Suites, Μονοναύτης, Αγία Πελαγία, Κρήτη / www.acrosuites.com
Seaside A Lifestyle Resort, Αγία Πελαγία, Κρήτη / www.seaside-hotel.gr

Exit mobile version