Μια αξέχαστη γαστρονομική εμπειρία και ένα ανεπανάληπτο ταξίδι αισθήσεων στο Hudson Yards του Μανχάταν
Ο οδηγός Michelin περιέγραψε με απόλυτη επιτυχία την εμπειρία που βιώνει ο επισκέπτης στο Chef’s Table at Brooklyn Fare, πριν καν μπει στο εστιατόριο. «Το ότι πρέπει να περιπλανηθεί κανείς στους διαδρόμους ενός σούπερ μάρκετ αναζητώντας την είσοδο δημιουργεί την αίσθηση ότι έχει τον κωδικό για κάτι μυστικό, κάτι ιδιαίτερο, κάτι αποκλειστικό».
Ενα από τα πέντε εστιατόρια της Νέας Υόρκης με 3 αστέρια Michelin, το Chef’s Table at Brooklyn Fare προσφέρει μια μοναδική εμπειρία – γαστρονομική και όχι μόνο. Ξεκινώντας από τον χώρο στον οποίο είναι εγκατεστημένο – ναι! στο πίσω μέρος ενός συνοικιακού παντοπωλείου, το οποίο πρέπει κάποιος να διασχίσει, χαζεύοντας αμήχανος τα ράφια και προσποιούμενος ότι ξέρει που πάει – μέχρι την απόλυτα σικ σάλα με το industrial design και τα ελάχιστα τραπέζια, την τεράστια μπάρα που αγκαλιάζει την ανοιχτή κουζίνα, το άψογο service και τα μοναδικής εμφάνισης και γευστικότητας πιάτα, το εστιατόριο απλά εντυπωσιάζει και χαρίζει αξιομνημόνευτες στιγμές.
Οι απρόσμενες γεύσεις, σε συνδυασμό με την έλλειψη μενού, επιφέρουν το συναίσθημα μιας ευχάριστης ανυπομονησίας για το τι πρόκειται να ακολουθήσει… για το κάθε δημιουργικό, γευστικό, αισθησιακό, ίσως, βήμα που ο chef César Ramirez έχει σχεδιάσει για τους καλεσμένους του. Βασιζόμενος σε γαλλικές τεχνικές και εμπνευσμένος από την ιαπωνική κουζίνα – αποτέλεσμα των εκτενών του ταξιδιών στις δύο αυτές χώρες – ο chef προσφέρει ένα μενού γευσιγνωσίας 13 σταδίων το οποίο και αλλάζει ανάλογα με την εποχή και τη διαθεσιμότητα των φρέσκων, σχολαστικά επιλεγμένων, προϊόντων. Εμφαση, επίσης, δίνει και στην αποφυγή αλλοίωσης της γεύσης της κύριας πρώτης ύλης. Τα ψάρια και τα οστρακοειδή κατέχουν πρωταγωνιστικό ρόλο, χωρίς όμως να λείπουν από το μενού και οι ζωικές πρωτεΐνες.
Στα ανεπανάληπτα πιάτα που δοκιμάσαμε στο Chef’s Table at Brooklyn Fare συμπεριλαμβάνονταν και το περίφημο toasted brioche με αχινό Hokkaido, το εικονικό πιάτο του chef, η ζεστή σούπα corn cappuccino με σαλιγκάρι, αλιώτιδα και woody mushroom, το madai από το νησί Kyushu της Ιαπωνίας, ένα ιδιαίτερα δημοφιλές ψάρι με υψηλές θρεπτικές αξίες, με μανιτάρια shimeji, ισπανικό καλαμάρι και μπουγιαμπέσα τομάτας, το ζουμερό ιαπωνικό Wagyu με μαρούλι baby gem καθώς και το προσωπικό μας αγαπημένο, aji πάνω σε roll με ρύζι Koshihikari τυλιγμένο με τηγανητό φύκι, ένα πιάτο με εξαιρετική γευστική ισορροπία και υφές. Το μενού γευσιγνωσίας μπορεί να συνοδευθεί, για όσους το επιθυμούν, από το wine pairing που έχει σχεδιάσει το εστιατόριο με 8 διαφορετικά είδη λευκών και κόκκινων κρασιών καθώς και shake ή με φιάλη κρασιού από το κελάρι του εστιατορίου, το οποίο δίνει έμφαση στον ευρωπαϊκό αμπελώνα, και, κυρίως, σε περιοχές της Γαλλίας, της Γερμανίας και της Αυστρίας.
Τόσο η ομάδα του service όσο και αυτή της κουζίνας λειτουργούν με απόλυτη αρμονία, συνοχή και συγχρονισμό, εφάμιλλο με αυτόν μιας διεθνούς φήμης φιλαρμονικής ορχήστρας. Συνιστούμε ανεπιφύλακτα το γεύμα σε ένα από τα αναπαυτικά σκαμπό που στήνονται γύρω από τη μπάρα και προσφέρουν προνομιακή θέα στο ρεσιτάλ που δίνει η κουζίνα. Το σερβίρισμα ξεκινά για όλο το εστιατόριο σχεδόν την ίδια στιγμή ενώ, με το κάθε πιάτο που τοποθετείται μπροστά στους επισκέπτες, προσφέρονται πληροφορίες για τα υλικά και τον τρόπο παρασκευής του.
Το βλέμμα του chef περιπλανιέται αρκετές φορές στη σάλα, αποζητώντας, θαρρείς, να δει στα πρόσωπα των καλεσμένων του την πραγματική αξία της κουζίνας του …σα να μετρά μόνο η δικιά τους ευχαρίστηση και γνώμη και όχι όλων των ειδικών γαστρονομίας που έχουν αναδείξει τον ίδιο και το εστιατόριό του σε ένα από τα καλύτερα στον κόσμο. Είναι βέβαιο ότι ο Ramirez προσφέρει ένα καταπληκτικό ταξίδι αισθήσεων στο Chef’s Table at Brooklyn Fare, χαρίζοντας τίποτε λιγότερο από απόλυτη ικανοποίηση σε όσους επισκέπτονται το εστιατόριό του.
Διεύθυνση: 431 West 37th Street, New York, NY 10018
Τηλέφωνο: +1 718-243-0050
Website: brooklynfare.com/chefs-table/
Photos: Αννα Τασιούλα