Τέσσερεις εστιατορικές επιλογές για το πιο λαμπερό ρεβεγιόν του χρόνου.

Σε μια Αθήνα που έχει στολιστεί με την πιο υπέρλαμπρή της φορεσιά, τα εστιατόρια της πόλης είναι έτοιμα εδώ και ημέρες να υποδεχθούν τους επισκέπτες τους με το πιο γιορτινό τους χαμόγελο για να τους χαρίσουν ένα αξέχαστο ρεβεγιόν και όλοι μαζί να αποχαιρετήσουν την χρονιά που φεύγει.
Σας παρουσιάζουμε τέσσερεις επιλογές ξενοδοχειακών και μη εστιατορίων με κλασική και διαχρονική ταυτότητα αλλά και καινούριες με κοσμοπολίτικο χαρακτήρα.

4 εντυπωσιακά μενού για το ρεβεγιόν της Πρωτοχρονιάς
Photo: www.thedolli.com
4 εντυπωσιακά μενού για το ρεβεγιόν της Πρωτοχρονιάς
Photo: www.thedolli.com

Grecotel The Dolli at Acropolis
Βραβεύτηκε ως ένα από τα κορυφαία ελληνικά ξενοδοχεία, το καλύτερο για την χρονιά που φεύγει συμφωνά με το Condé Nast Traveller Readers’ Choice awards. Eνα Luxury Hotel στην καρδιά της Αθήνας με συγκλονιστική θεά στον ιερό βράχο και ένα σύγχρονο εστιατόριο τοποθετημένο στο Rooftop του ξενοδοχείου να περιμένει τους εκλεκτούς καλεσμένους για ένα αξέχαστο ρεβεγιόν Πρωτοχρονιάς με πολυτέλεια, γαλλική αύρα και τα πιο εκλεκτά εδέσματα. Σαμπάνια Dom Perignon και canapés θα σας καλωσορίσουν ενώ το δείπνο περιλαμβάνει συνθέσεις όπως: lobster Wellington, χτένια Saint-Jacques με χαβιάρι Osetra, φιλέτο με φουαγκρά και λευκή τρούφα και μια βασιλόπιτα έκπληξη για το καλωσόρισμα του νέου έτους.
Τιμή: 650 ευρώ/άτομο
Δείτε το πλήρες μενού:
https://www.thedolli.com/wp-content/uploads/2024/12/the-dolli-grecotel-new-years-menu-2024.pdf

4 εντυπωσιακά μενού για το ρεβεγιόν της Πρωτοχρονιάς
Photo: @spondi_restaurant/Instagram
4 εντυπωσιακά μενού για το ρεβεγιόν της Πρωτοχρονιάς
Photo: @spondi_restaurant/Instagram

Σπονδή
Η ναυαρχίδα του ομίλου Τραστέλη. Η εμβληματική Σπονδή. Ένα κορυφαίο εστιατόριο για τα ελληνικά δεδομένα. Ένας φάρος υψηλής γαστρονομίας που στεγάζεται στο υπέροχο νεοκλασικό της οδού Πύρρωνος στο Παγκράτι φαντάζει σαν την ιδανικη επιλογή για το ρεβεγιόν της Πρωτοχρονιάς. Ο executive chef Arnaud Bignon έχει ετοιμάσει ένα μενού με πιάτα που ακτινοβολούν κορυφαία πρώτη ύλη, πολυπλοκότητα και υψηλή τεχνική. Στο εορταστικό πρωτοχρονιάτικο μενού κυριαρχούν συνθέσεις όπως ο μπακαλιάρος Παταγονίας με πράσινο sisho και yuzu σε ένα ρομαντικό περιβάλλον απαράμιλλης αισθητικής και υψηλού επαγγελματισμού.
Tιμή: 220 ευρώ/άτομο
Δείτε το πλήρες μενού: www.instagram.com/p/DDhWhIchxfz/?hl=el

4 εντυπωσιακά μενού για το ρεβεγιόν της Πρωτοχρονιάς
Photo: @fuga_restaurant/Instagram
4 εντυπωσιακά μενού για το ρεβεγιόν της Πρωτοχρονιάς
Photo: @fuga_restaurant/Instagram

Fuga
Στο ίδιο κτίριο με την Hytra μέσα στον κήπο του Μεγάρου, παραδοσιακά η Fuga γιορτάζει την αλλαγή του χρόνου με ένα μενού που παντρεύει έντεχνα την Μεσόγειο με την Ασία και την Λατινική Αμερική. Φουαγκρά με μανιτάρια πορτσίνι, δαμάσκηνα και μείγμα ‘’five spices’, βασιλικό καβούρι με κόλιανδρο, καρύδα, τζίιντζερ και πράσινο μήλο είναι μερικές από τις δημιουργίες του σεφ που θα απολαύσουν οι επισκέπτες που θα επιλέξουν την Fuga για το ρεβεγιόν τους.
Τιμή: 120 ευρώ/άτομο
Δείτε το πλήρες μενού: www.instagram.com/p/DDMwIWXhyxL/

4 εντυπωσιακά μενού για το ρεβεγιόν της Πρωτοχρονιάς
Photo: www.bungalow7.gr
4 εντυπωσιακά μενού για το ρεβεγιόν της Πρωτοχρονιάς
Photo: www.bungalow7.gr

Bungalow 7
Τα Χριστούγεννα στο εστιατόριο Bungalow Seven στα ανακαινισμένα Αστέρια Γλυφάδας σηματοδοτούν την επιστροφή στην Αθηναϊκή Ριβιέρα. Μια επιστροφή που συνδυάζει τον κοσμοπολίτικο χαρακτήρα του Αθηναϊκού νότου με την υψηλή γαστρονομία και την απαράμιλλη ομορφιά ενός προορισμού ιδανικού να αγκαλιάσει το πνεύμα των ημερών μετατρέποντας το σε ένα εντυπωσιακό εορταστικό μωσαϊκό εικόνων. Ο βραβευμένος σεφ Ντίνος Φωτεινάκης παρουσιάζει ένα εορταστικό μενού που θα περιλαμβάνει γεύσεις και αρώματα από κάθε γωνιά γωνιά του πλανήτη. Συνθέσεις όπως ραβιόλια παντζαριού με αστακό και αυγολέμονο με Yuzu, πάπια ψητή με σάλτσα Perigueux, ταρτάρ καραβίδας με νιόκι βουτύρου και σάλτσα από νούμπουλο θα ταξιδέψουν τις αισθήσεις σας σε ένα χώρο με διάχυτη την ρετρό κομψότητα του περασμένου αιώνα σε κάθε του γωνιά. Στις γλυκές δημιουργίες ο pastry chef Φώτης Ρόης θα ετοιμάσει Noir Éclat από σοκολάτα Valrhona με ζελέ φραμπουάζ και πολλές ακόμη ακαταμάχητες γλυκές εκπλήξεις.
Τιμή: 145 ευρώ/άτομο
Δείτε το πλήρες μενού: bungalow7.gr/el/menu/