search icon

Fine Living

Ψυχεδελικές διακοπές και τελετές με μαγικά μανιτάρια

Προγράμματα προσωπικής ανάπτυξης στην Καναδική ύπαιθρο με ψιλοκυβίνη -τη φυσική, ψυχοτρόπο ουσία που παράγεται από τα «μαγικά μανιτάρια»- και τελετές ayahuasca -το ψυχεδελικό αφέψημα που παρασκευάζεται από φυτά του Aμαζονίου- στη ζούγκλα του Αμαζονίου. The Journeymen CollectiveΤο πρόγραμμα wellness “Τhe Journeymen Collective” είναι σχεδιασμένο γύρω από τα παραισθησιογόνα μανιτάρια και το παρακολουθούν μέχρι και CEO. […]

Μια νέα τάση στον τουρισμό πολυτελείας είναι τα προγράμματα ευεξίας που περιλαμβάνουν τελετές με ψυχοδραστικές ουσίες σε περιβάλλον πέντε αστέρων.

Προγράμματα προσωπικής ανάπτυξης στην Καναδική ύπαιθρο με ψιλοκυβίνη -τη φυσική, ψυχοτρόπο ουσία που παράγεται από τα «μαγικά μανιτάρια»- και τελετές ayahuasca -το ψυχεδελικό αφέψημα που παρασκευάζεται από φυτά του Aμαζονίου- στη ζούγκλα του Αμαζονίου.

The Journeymen Collective
Το πρόγραμμα wellness “Τhe Journeymen Collective” είναι σχεδιασμένο γύρω από τα παραισθησιογόνα μανιτάρια και το παρακολουθούν μέχρι και CEO. «Πρόκειται για ανθρώπους που τα πάνε πολύ καλά, αλλά ξέρουν ότι υπάρχει ένα επόμενο επίπεδο» αποκάλυψε ο Gary Logan, ένας εκ των δύο ιδρυτών του, στο Forbes. Πρόσφατα επιστημονικές μελέτες απέδειξαν ότι τα μαγικά μανιτάρια βοηθούν στη διαχείριση της κατάθλιψης, του άγχους και του εθισμού και πλέον εγκρίνονται ως θεραπεία από την Αυστραλία ως το Κεμπέκ. Χρησιμοποιούνται σε τελετές εδώ και χιλιάδες χρόνια, αποτελούν κομμάτι της κουλτούρας των χίπις ενώ τώρα κερδίζουν μια θέση και στα πολυτελή θέρετρα.

Το κτήμα των The Journeymen Collective στην κοιλάδα Okanagan στον Καναδά.
Οι ιδρυτές του The Journeymen Collective, Gary Logan και Robert Grover.

Στο κτήμα των The Journeymen Collective στην κοιλάδα Okanagan στον Καναδά, οι τελετές με τα μαγικά μανιτάρια γίνονται με φόντο τους κατακόκκινους σφένδαμους και τα απέραντα λιβάδια και συνδυάζονται με χαλάρωση στο υπαίθριο τζακούζι και την infinity πισίνα με θαλασσινό νερό. Στους πελάτες τους περιλαμβάνονται στελέχη, επιχειρηματίες, αθλητές και ηθοποιοί που θέλουν να βελτιώσουν την προσωπική ή επαγγελματική ζωή τους.
Κατά τη διάρκεια της τελετής οι συμμετέχοντες φορούν άνετα ρούχα και μάσκες ύπνου και ξαπλώνουν σε μια αίθουσα με θέα στην κοιλάδα. Καταναλώνουν τη δόση τους μαζί με μαύρη σοκολάτα και το ταξίδι ξεκινά -οι ιδρυτές του The Journeymen Collective, Gary Logan και Robert Grover, είναι δίπλα τους σε όλη τη διάρκεια της θεραπείας.
Η προετοιμασία για τη συμμετοχή περιλαμβάνει συνεντεύξεις, διαδικτυακές συνεδρίες, διαλογισμό και ιατρικές εξετάσεις, ενώ μετά την αναχώρηση γίνονται εβδομαδιαίες βιντεοκλήσεις για τρεις μήνες με στόχο την ενσωμάτωση των διδαγμάτων των θεραπειών στην καθημερινή ζωή.
*Το πρόγραμμα πέντε ημερών περιλαμβάνει δύο τελετές, έχει κόστος από 11.000 δολάρια και -όπως ισχυρίζονται οι ιδρυτές του- ωφελεί μυαλό, σώμα και πνεύμα.
Photo: www.thejourneymencollective.com, @thejourneymencollective/Instagram

The Temple of The Way of Light
Νοερά ταξίδια προσφέρουν και τα ayahuasca retreat σε Μεξικό, Περού και Κολομβία. Πρωταγωνιστεί το αγιαουάσκα, το ψυχοδραστικό αφέψημα που χρησιμοποιείται εδώ και αιώνες από τους αυτόχθονες πολιτισμούς της λεκάνης του Αμαζονίου για τη θεραπεία σωματικών και ψυχικών παθήσεων. Οι τελετές καθοδηγούνται από έναν σαμάνο -οι συμμετέχοντες πίνουν το αφέψημα και οι παραισθήσεις ξεκινούν. «Είδα το Μάτσου Πίτσου να περιστρέφεται πάνω σε έναν άξονα γεωμετρικών κύβων, καθώς πολεμιστές που έμοιαζαν με Lego πηδούσαν πάνω στους βράχους», αναφέρει άρθρο του Traveler.

Συνήθως οι τελετές πραγματοποιούνται σε maloca, μια ξύλινη κατασκευή με αχυρένια στέγη, ξεκινούν το ηλιοβασίλεμα και τελειώνουν το επόμενο πρωί. Οι συμμετέχοντες πίνουν τρία μικρά φλιτζάνια τσάι καθόλη τη διάρκεια της νύχτας, ενώ οι θεραπευτές τραγουδούν προσευχές ή icaro, τα παραδοσιακά θεραπευτικά τραγούδια. Σε κάποιες τελετές τηρείται η πρακτική της «ευγενούς σιωπής», σε άλλες ενθαρρύνεται το κλάμα, το γέλιο και τα ουρλιαχτά.

To oικολογικό καταφύγιο The Temple of The Way of Light στο τροπικό δάσος του Αμαζονίου στο Περού.

Eνα από τα πιο φημισμένα ayahuasca retreat είναι το The Temple of The Way of Light, ένα οικολογικό καταφύγιο φτιαγμένο με βάση τις αρχές της περμακουλτούρας που εκτείνεται σε 300 στρέμματα στο τροπικό δάσους του Αμαζόνιου, στο Περού.
Για διαμονή υπάρχουν 30 tambos -παραδοσιακές ξύλινες καλύβες της ζούγκλας, με λιτή, ρουστίκ διακόσμηση, έπιπλα από ντόπιο ξύλο και αιώρες. Δεν υπάρχει ηλεκτρικό ρεύμα και wi-fi: οι μέρες κυλούν με τελετές, γιόγκα και διαλογισμό στη maloca, ανάγνωση βιβλίων στο chill-out room, περίπατο στη ζούγκλα, λουτρά με θεραπευτικά λουλούδια και βότανα, μασάζ και σεμινάρια βοτανοθεραπείας.
*Το πρόγραμμα 12 ημερών περιλαμβάνει 6 τελετές που καθοδηγούνται από οnanyabo (τους παραδοσιακούς θεραπευτές της φυλής Shipibo) και κοστίζει 4.440 δολάρια/ άτομο.
Photo: www.templeofthewayoflight.org

Eξωτερική Φωτογραφία: www.templeofthewayoflight.org

Exit mobile version