Οι πρωταγωνιστές και το πρόγραμμα του Summer Festival του ξενοδοχείου Daios Cove.

Στην 3η του διοργάνωση, το «The Summer Festival Daios Cove x The Clumsies in collaboration with Moët Hennessy» φέρνει ένα κορυφαίο πρόγραμμα mixology με επίκεντρο δύο πασίγνωστους βιρτουόζους της παγκόσμιας σκηνής, τον Agostino Perrone και τη Gabriela Moncada, από το διαχρονικό Connaught Bar του Λονδίνου.
Tο «The Summer Festival Daios Cove x The Clumsies in collaboration with Moët Hennessy» για τρίτη συνεχόμενη χρονιά διοργανώνει μια σειρά από συναρπαστικά event στην Κρήτη στις 24 και 25 Αυγούστου. Σε τέσσερις χώρους του Daios Cove – το εστιατόριο Ocean Restaurant, το Ocean Bar, τη σχολή μαγειρικής Culinary School και το πρόσφατα ανακαινισμένο Crystal Box – οι φιλοξενούμενοι και οι επισκέπτες θα ταξιδέψουν στην τέχνη του mixology, της γαστρονομίας και της μουσικής.

Το πιο μοντέρνο μουσικό και γαστρονομικό φεστιβάλ του καλοκαιριού είναι στην Κρήτη
Το πιο μοντέρνο μουσικό και γαστρονομικό φεστιβάλ του καλοκαιριού είναι στην Κρήτη

Ένα κορυφαίο πρόγραμμα mixology προβλέπεται με επίκεντρο δύο πασίγνωστους βιρτουόζους της παγκόσμιας σκηνής, τον Agostino Perrone και τη Gabriela Moncada, άρτι αφιχθέντες από το διαχρονικό Connaught Bar του Λονδίνου. Με την αξιοσημείωτη εμπειρία και την ξεχωριστή τους προσέγγιση, οι δύο ειδικοί θα δημιουργήσουν επιλεγμένα signature κοκτέιλ και θα ηγηθούν δύο masterclass με αντικείμενο το martini και την αγαύη.

To βραβευμένο ρόστερ προσκάλεσαν οι συνεργάτες του Daios Cove και βραβευμένοι mixologist Νίκος Μπάκουλης και Βασίλης Κυρίτσης του The Clumsies που κάθε χρόνο με συνέπεια κατακτά μία από τις πρώτες θέσεις στα 20 καλύτερα μπαρ του κόσμου. Οι δύο Mixologists θα προσθέσουν στην αξεπέραστη ποικιλία ποτών του Cove ένα αποκλειστικό signature κοκτέιλ μενού με τα κορυφαία premium brand του οίκου Moët Hennessy, Belvedere Vodka, Eminente Rum και Volcán De Mi Tierra Tequila.

Το πιο μοντέρνο μουσικό και γαστρονομικό φεστιβάλ του καλοκαιριού είναι στην Κρήτη

Γαστρονομία

O βραβευμένος με αστέρι Michelin Paco Méndez θα σερβίρει ένα εκλεκτό δείπνο με τη συνοδεία της γαστρονομικής σαμπάνιας Veuve Clicquot στο Ocean Restaurant. Ο Paco Méndez είναι Chef Patron του εστιατορίου COME στη Βαρκελώνη – πρόκειται για έναν βραβευμένο, δυναμικό συνδυασμό μεσογειακών γεύσεων, μεξικανικής κουλτούρας και της κληρονομιάς του μυθικού El Bulli. Ο βραβευμένος Έλληνας sommelier, Νικόλας Γιαννόπουλος, επιμελείται των οινικών επιλογών της βραδιάς.

Μουσική

Τη μουσική ατμόσφαιρα αναλαμβάνουν οι ζωντανές εμφανίσεις της pop singer και DJ Liz Cass όπως και η μουσικός και DJ Tasty Lopez, που θα επισκεφθούν το «The Summer Festival Daios Cove x The Clumsies in collaboration with Moët Hennessy» από τον Λονδίνο.

Οι συμμετέχοντες Star Mixologists και Chef

Το πιο μοντέρνο μουσικό και γαστρονομικό φεστιβάλ του καλοκαιριού είναι στην Κρήτη

AGO PERRONE

Διευθυντής Mixology στο The Connaught Hotel, London. Αδιαμφισβήτητα μια από τις πιο εξέχουσες προσωπικότητες στη σκηνή της mixology παγκοσμίως, ο Ago Perrone κατέχει τα ηνία του πολυβραβευμένου Connaught Bar του Λονδίνου, από το άνοιγμά του το 2008. Η μοναδική και εκλεκτή προσέγγιση του Ago προς το αντικείμενο των κοκτέιλ εδραίωσε τη φήμη του σε όλον τον κόσμο και με την πάροδο των ετών, η δέσμευση του Ago στον χώρο της εστίασης και του mixology έχτισε μια από τις πιο δεμένες και αφοσιωμένες ομάδες μπαρ στον κόσμο, που συνεχίζει να εντυπωσιάζει και τους πιο απαιτητικούς με πίστη στο όραμά του. Οι εμπνευσμένες ομιλίες και τα μαθήματά του κερδίζουν τις εντυπώσεις ενώ παράλληλα έχει χτίσει μια μοναδική κληρονομιά mixology mentoring, για την οποία έχει πρόσφατα βραβευτεί με τη διάκριση Industry Icon στο World’s 50 Best Bars 2022.

Instagram @agodragos

Το πιο μοντέρνο μουσικό και γαστρονομικό φεστιβάλ του καλοκαιριού είναι στην Κρήτη

GABRIELA MONCADA

Πρέσβειρα Αποσταγμάτων Αγαύης. Με καταγωγή από τη Guadalajara του Μεξικού, η Gabriela (Gaby) Moncada μετακόμισε στο Ηνωμένο Βασίλειο το 2003, όπου εργάστηκε σε μερικά από τα καλύτερα μπαρ της πρωτεύουσας επί 10 χρόνια. Συνδυάζοντας αυτή την εμπειρία με τις μεξικάνικες ρίζες της, έγινε στη συνέχεια πρέσβειρα τεκίλας κάνοντας σεμινάρια, εμπειρίες γευσιγνωσίας και masterclass τόσο για επαγγελματίες του τομέα όσο και για το κοινό. Πλέον από τη θέση της Πρέσβειρας Αποσταγμάτων Αγαύης της Speciality Brands συνεργάζεται με πλήθος επιχειρήσεων και επτά κατηγορίες και brand του Μεξικού. Είναι μια θέση που δίνει στη Gaby την ευκαιρία να εκφράζει το πάθος της για την ιστορία και την κουλτούρα του Μεξικού, να διδάσκει και να μοιράζεται γνώσεις και απόψεις για όσα κάνουν τη χώρα ξεχωριστή – όπως και τα ποτά της.

Instagram @gabymoncada1

Το πιο μοντέρνο μουσικό και γαστρονομικό φεστιβάλ του καλοκαιριού είναι στην Κρήτη

PACO MENDEZ

O Paco Méndez γεννήθηκε στην Πόλη του Μεξικού το 1982, όπου και ξεκίνησε την καριέρα του στον τουρισμό και τη γαστρονομία. Μετά από σπουδές στο Ambrosia Culinary Center, μαθήτευσε στην Ισπανία, στα εστιατόρια Koldo Royo, Arzak και El Bulli. Έχει διδάξει μαγειρική σε διάφορες σχολές και διατελέσει executive chef σε ονομαστά εστιατόρια του Μεξικού. Συνεργάζεται επίσης με μεγάλες εταιρείες από όλον τον κόσμο στον χώρο της εστίασης. Τον Μάιο του 2012 εγκαταστάθηκε στη Βαρκελώνη για να συνεργαστεί με τον Albert Adrià. Τα εστιατόρια Niño Viejo και Hoja Santa άνοιξαν τις πόρτες τους το 2014. Σε έναν μόλις χρόνο, το δεύτερο έλαβε ένα αστέρι Michelin και έγινε το εστιατόριο μεξικανικής κουζίνας που κατάφερε γρηγορότερα αυτή τη διάκριση, κρατώντας τη μάλιστα επί έξι συναπτά έτη. Το 2019, τα δύο εστιατόρια διοργανώνουν ένα πρωτότυπο pop-up, το οποίο σέρβιρε κλασικά πιάτα taqueria με την ποιότητα και την προσοχή στη λεπτομέρεια ενός εστιατορίου Michelin.

Κατόπιν ο Paco Mendez αφοσιώθηκε σε εξωτερικές συνεργασίες, όπως την έναρξη του εστιατορίου του στο Xcaret Arte Hotel. To 2022 ανοίγει το COME, εκεί όπου κάποτε βρισκόταν το Hoja Santa. Πιο ώριμο και εξελιγμένο, το COME παίρνει την ονομασία του από τις ισπανικές λέξεις για τη μεξικανική και τη μεσογειακή κουζίνα αλλά και το ίδιο το όνομα του σεφ – Paco Mendez – και συνδυάζει μεσογειακές γεύσεις, μεξικανική κουλτούρα και την κληρονομιά του El Bulli. Στα πρώτα του γενέθλια τον Απρίλιο του 2023, το COME κέρδισε ένα αστέρι Michelin, ένα βραβείο Repsol Sun και προτάθηκε ως 12ο στην OAD Europe List, μεταξύ άλλων σημαντικών διεθνών και τοπικών διακρίσεων.

Το πιο μοντέρνο μουσικό και γαστρονομικό φεστιβάλ του καλοκαιριού είναι στην Κρήτη

LIZ CASS

Η διακεκριμένη τραγουδίστρια και DJ Liz Cass έχει μοιραστεί line-ups σε όλο τον κόσμο με τους Damian Lazarus, Hot From 82, Nightmares On Wax και 2ManyDJs. Διαθέτει εκλεκτικό μουσικό γούστο με το εκτενές μουσικό της ρεπερτόριο να συγκεντρώνει πάνω από 20 εκατομμύρια streams σε όλο τον κόσμο, μέσα από την συνεργασία της με τους Nora En Pure, Matador και Jansons. Ως σόλο καλλιτέχνης έχει υπογράψει με την Ultra Records/Sony Music και κυκλοφόρησε το πρώτο της άλμπουμ κερδίζοντας 4* στους The Times και την στήριξη του BBC Radio 1.

https://www.instagram.com/liz__cass/

Το πιο μοντέρνο μουσικό και γαστρονομικό φεστιβάλ του καλοκαιριού είναι στην Κρήτη

DJ TASTY LOPEZ

Η DJ Tasty Lopez με γνωστές εμφανίσεις στο BBC Radio 1 της Μ.Βρετανίας, είναι η δημιουργός των καλύτερων dance singles, συμπεριλαμβανομένου του «All 4 Luv» από την Toolroom Records και συγκαταλέγεται στα καλύτερα τραγούδια του κόσμου σύμφωνα με την διάσημη εκπομπή της Αnnie Mac στο Radio 1 με πάνω από 17 εκατομμύρια streams.

Έχοντας συμμετάσχει σε διοργανώσεις του Soho Radio και σε φεστιβάλ όπως το Glastonbury, Bestival, Secret Garden Party, η Lopez δημιουργεί έναν συναρπαστικό συνδυασμό house, disco, funk, boogie, hip hop, pop, afro-beat, cumbia και reggaeton ανεβάζοντας την μουσική διάθεση με κάθε της εμφάνιση.

https://www.instagram.com/tastylopez/