search icon

Fine Living

Το πιο θεαματικό ξενοδοχείο στο Μονακό ατενίζει την Κυανή Ακτή πανοραμικά

Κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει πως το Μονακό παραμένει η κορυφαία επιλογή για όσους επιθυμούν έναν ταξιδιωτικό προορισμό που να συνδυάζει πολυτέλεια, ιστορία, ρομαντισμό, διασκέδαση, θάλασσα και ένα εντυπωσιακό τοπίο. Oι μυημένοι όμως γνωρίζουν πως την ομορφότερη θέα στο ονειρικό μικρό Πριγκιπάτο μπορεί να απολαύσει κανείς καλύτερα από τον μαγευτικό βράχο του Cap Martin και […]

To Maybourne Riviera στο Roquebrune είναι ένα σύγχρονο καταφύγιο σε μια δική του χερσόνησο.

Κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει πως το Μονακό παραμένει η κορυφαία επιλογή για όσους επιθυμούν έναν ταξιδιωτικό προορισμό που να συνδυάζει πολυτέλεια, ιστορία, ρομαντισμό, διασκέδαση, θάλασσα και ένα εντυπωσιακό τοπίο. Oι μυημένοι όμως γνωρίζουν πως την ομορφότερη θέα στο ονειρικό μικρό Πριγκιπάτο μπορεί να απολαύσει κανείς καλύτερα από τον μαγευτικό βράχο του Cap Martin και το γραφικό χωριουδάκι του Roquebrune, με τις μικρές τιρκουάζ παραλίες και τα πολύχρωμα εξοχικά του, μία μόλις στάση με το τρένο από το Μόντε Κάρλο, σε απόσταση μικρότερη των 10 λεπτών.

Πάνω στον μαγευτικό βράχο του Cap Martin δεσπόζει το Maybourne Riviera με μοναδική θέα προς το απέραντο γαλάζιο της Κυανής Ακτής.

Σε μιαν άκρη αυτής της κατάφυτης πλαγιάς δεσπόζει το Maybourne Riviera, το δημιούργημα μιας ομάδας περίφημων αρχιτεκτόνων που εμπνέεται από το φυσικό τοπίο και την κίνηση της θάλασσας, και αναδεικνύει τη μοναδική θέα προς το απέραντο γαλάζιο της Κυανής Ακτής. Τι φέρνει όμως αυτό το ξεχωριστό resort στην 1η θέση μεταξύ των καλύτερων ξενοδοχείων στη Γαλλία και το κατατάσσει στην 26η θέση μεταξύ των 50 καλύτερων ξενοδοχείων στον κόσμο, σύμφωνα με τα World’s 50 Best Hotels 2023 Αwards;

Στην πιο λαμπερή ακτογραμμή της Γαλλίας
Σε αντίθεση με τα cosy καταλύματα του ομίλου Maybourne στο Λονδίνο, το έντονο μοντερνιστικό στιλ του Maybourne Riviera, με τις καθαρές γραμμές και τις γυάλινες επιφάνειες δημιουργεί έναν αληθινό ναό στην τέχνη και το ντιζάιν, χάρη στο όραμα και την αισθητική του βετεράνου Γάλλου αρχιτέκτονα Jean-Michel Wilmotte. Ήδη από την είσοδο στο λόμπι, ο επισκέπτης μένει με το στόμα ανοιχτό στη θέα του The Couple, του γλυπτού της Louise Bourgeois που αιωρείται από την οροφή. Η πλούσια συλλογή έργων τέχνης του ξενοδοχείου περιλαμβάνει επίσης έργα των Clara Claus, Susan Elias και Matt Jukes, τα οποία είναι διάσπαρτα σε όλο το κτίσμα. Τα άφθονα παράθυρα από το δάπεδο ως την οροφή και οι γήινοι χρωματικοί τόνοι επιτρέπουν στο λαμπερό φως της Γαλλικής Ριβιέρας να φιλτράρεται στους μινιμαλιστικούς εσωτερικούς χώρους και τα 67 μοναδικά του δωμάτια.

Η τιμή των 650 ευρώ τη βραδιά εκτοξεύεται κατά πολύ όταν πρόκειται για τη διαμονή σε κάποια από τις εντυπωσιακές σουίτες του -και όχι άδικα- αφού η πανοραμική 360ο θέα που προσφέρει τόσο προς τη χώρα των Μονεγάσκων όσο και προς το πολύχρωμο παραθαλάσσιο χωρίο της Menton και τα γαλλοϊταλικά σύνορα απολαμβάνεται σε χώρους που φτάνουν έως και τα 200 τ.μ. Δωμάτια διακοσμημένα με άψογο στυλ, βεράντες που αγγίζουν την άκρη του καταπράσινου βράχου και infinity πισίνες που θαρρείς πως ξεχειλίζουν στην αγκαλιά της Μεσογείου -και μετατρέπονται σε κλειστές για τους χειμερινούς μήνες.

Στο λόμπι, το γλυπτό “The Couple” της Louise Bourgeois αιωρείται από την οροφή.
Maybourne La Plage, η exclusive πλαζ του συγκροτήματος.

Για ακόμα μεγαλύτερη αίσθηση αναζωογόνησης υπάρχει το Maybourne Riviera Wellness Spa, που εφαρμόζει και την τελευταία βιο-καινοτομία για να ενισχύσει τη συναισθηματική, σωματική και πνευματική ευεξία, τόσο στις αίθουσες περιποίησης όσο και στην άνεση της σουίτας ή του στούντιο, καθώς οι ειδικοί θεραπευτές φέρνουν την ηρεμία του σπα στην πόρτα του επισκέπτη. Για όσους θέλουν να μη σπάσουν το προπονητικό τους πρόγραμμα υπάρχει το υπαίθριο γυμναστήριο, με ομαδικά μαθήματα και ατομικές συνεδρίες με θέα στην Κυανή Ακτή.

Κι αν το ύψος των 300 μέτρων κάνει τη θάλασσα να μοιάζει μακρινή, αρκεί να σκεφτεί κανείς πως με ένα βήμα μπορεί να βρεθεί στη Maybourne La Plage, την exclusive πλαζ του συγκροτήματος, που κάνει τον επισκέπτη να νιώσει μοναδικός καθώς τον ταξιδεύει στη Χρυσή Εποχή της Κυανής Ακτής, με την elegant αισθητική του αλλά και με τις απολαυστικές γευστικές προτάσεις του ομώνυμου cocktail restaurant του, κυριολεκτικά επάνω στο κύμα.

Δύο κορυφαίοι σεφ διευθύνουν τα εστιατόρια του ξενοδοχείου: Στο Ceto, ο βραβευμένος με τρία αστέρια Michelin Mauro Colagreco επαναλαμβάνει την επιτυχία του Mirazur στο Menton (Νο. 1 στα 50 καλύτερα εστιατόρια του κόσμου το 2019), σερβίροντας ψητά θαλασσινά και σοφιστικέ πιάτα εμπνευσμένα από τη θέα στην ακτή. Κάτω από την πισίνα, ο Jean-George Vongerichten επιβλέπει το La Piscine, όπου η διάσημη πίτσα του με τρούφα είναι ένα από τα πολλά luxurious πιάτα που σερβίρονται στους επισκέπτες -και όχι μόνο. Όσο για το εξαιρετικό μενού του εστιατορίου The Riviera, αυτό φέρει και αυτό την υπογραφή του Colagreco.

Ceto restaurant
La Piscine
The Riviera restaurant

Καθώς πέφτει η νύχτα, τα τεράστια παράθυρα του Bar Le 300 αποκαλύπτουν την έναστρη ακτογραμμή της Ριβιέρας. Επώνυμα κοκτέιλ συνοδεύουν το νέο μενού «Contraste», μια λεπτή αρμονία μεσογειακών συστατικών που έχουν σχεδιαστεί για να αφυπνίζουν τις πέντε αισθήσεις. Οι σομελιέ έχουν επιμεληθεί προσεκτικά τη λίστα κρασιών για να συμπληρώσουν τις προβηγκιανές γευστικές του προτάσεις. Εναλλακτικά, οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν signature cocktails στο Ceto Bar, με την πανοραμική θέα και τις ατμοσφαιρικές μουσικές επιλογές του.
Oσο για τους γλυκατζήδες, η Patisserie Collection του Maybourne Riviera είναι κυριολεκτικά ονειρική, με το iconic Fraisier του και τη Menton Lemon Pie να κλέβουν την παράσταση, δικαιολογώντας τις… λιγότερο γλυκές τιμές τους με τη γεύση και τη δημιουργικότητά τους, ιδίως στις bespoke τούρτες που ετοιμάζει ειδικά η ομάδα των patissiers του ξενοδοχείου.
Άλλωστε, σε ένα μέρος που μοιάζει με κομμάτι από τον Παράδεισο, κάθε στιγμή μοιάζει με γιορτή.

www.maybourneriviera.com

Exit mobile version