Η ιστορία του Thesauri Caviar είναι ένα αφήγημα επιτυχίας και προσήλωσης στη λεπτομέρεια.
Σχεδόν πριν 30 χρόνια, η εταιρεία «Βαρβάκης» δημιούργησε την πρώτη μονάδα παραγωγής χαβιαριού στην Ελλάδα, στον Αμβρακικό Κόλπο. Χρησιμοποιώντας σύγχρονες τεχνικές ιχθυοκαλλιέργειας, η φάρμα εξασφαλίζει τις βέλτιστες συνθήκες, συμπεριλαμβανομένου του αρτεσιανού νερού για την υγεία και την ευημερία των καθαρόαιμων ειδών οξύρρυγχου. Εμπνευσμένη από τον Ιωάννη Βαρβάκη, τον πρωτοπόρο του χαβιαριού, η Thesauri είναι η πρώτη και μοναδική εταιρεία παραγωγής χαβιαριού στην Ελλάδα.
Τα προϊόντα της επιλέγονται από διάσημους σεφ και βραβευμένα εστιατόρια σε όλο τον κόσμο. Μάλιστα σήμερα, το 95% της παραγωγής της εταιρείας εξάγεται σε 20 χώρες της Ευρώπης, της Αμερικής και της Μέσης Ανατολής. Παραγόμενο μόνο στην Ελλάδα, το χαβιάρι Thesauri ενσωματώνει σχολαστική φροντίδα και τεχνογνωσία. Από την εκτροφή του οξύρρυγχου έως την προσεκτική επιλογή και συσκευασία του χαβιαριού κάθε στάδιο της διαδικασίας έχει σκοπό να διατηρηθεί η ευαίσθητη ποιότητά του, η βελούδινη υφή του και η λεπτή γεύση του.
Μια επιμελημένη συλλογή απολαύσεων
Από τις πλούσιες, ξηροκαρπικές νότες του Ossetra, στις λείες, μεγάλες πέρλες του Beluga, και την ήπια, φουντουκένια επίγευση του Baerii, κάθε ποικιλία ξεχωρίζει για την κρεμώδη υφή και την πλούσια γεύση της. Η premium συλλογή της Thesauri Caviar περιλαμβάνει:
Beluga: Φημίζεται για την μεγάλη, σκούρα έως ανοικτή γκρι, μεταξένια πέρλα του. Η εξαιρετικά βουτυράτη και ήπια γεύση του, που θυμίζει την αύρα του θαλασσινού αέρα και έχει την ένταση από το αλάτι και τα φύκια, θεωρείται από τους ειδικούς η κορυφαία του είδους.
Ossetra: Το Ossetra θεωρείται από τους connoisseurs το πιο ενδιαφέρον είδος χαβιαριού, µε μεγάλους κόκκους και χρώμα που ποικίλλει, από λαδο-γκρί έως χρυσοκίτρινο. Έχει βουτυρώδη υφή και μια πολυσύνθετη, απαλή φρουτώδη γεύση που θυμίζει στρείδι.
Baerii: Το χαβιάρι Baerii έχει μεσαίου μεγέθους πέρλα, σκούρα καφέ ή ανθρακί, σφιχτή με μία ήπια γεύση ιωδίου και ντελικάτη, ήπια και ισορροπημένη επίγευση φουντουκιού.
Τι είναι το χαβιάρι;
Το χαβιάρι αναφέρεται σε ελαφρά αλατισμένα αυγά οξύρρυγχου, τα οποία παραδοσιακά προέρχονται από την Κασπία Θάλασσα. Τις τελευταίες πέντε δεκαετίες, οι φυσικοί πληθυσμοί οξύρρυγχου έχουν μειωθεί σημαντικά, οδηγώντας σε αυξημένη εξάρτηση από τη βιώσιμη εκτροφή οξύρρυγχου. Σήμερα, το χαβιάρι παράγεται σε ελεγχόμενα περιβάλλοντα υπό την αυστηρή εποπτεία της CITES, της παγκόσμιας αρχής διατήρησης. Για λόγους ιχνηλασιμότητας, κάθε συσκευασία χαβιαριού επισημαίνεται με έναν μοναδικό κωδικό που παρακολουθεί το ταξίδι του από την παραγωγή μέχρι την αγορά.
Η σωστή αποθήκευση του χαβιαριού είναι ζωτικής σημασίας για τη διατήρηση της ποιότητάς. Μετά την αγορά, διατηρήστε το προϊόν αμέσως στο ψυγείο, ιδανικά σε θερμοκρασία μεταξύ -2°C και +2°C.
Δεδομένου ότι το χαβιάρι είναι εξαιρετικά ευπαθές, η έκθεση στον αέρα πρέπει να ελαχιστοποιείται για να διατηρηθεί η φρεσκάδα και η γεύση του. Ανοίξτε τη συσκευασία μόνο όταν είστε έτοιμοι να το σερβίρετε και, όποτε είναι δυνατόν, παρουσιάστε το παγωμένο σε πάγο. Για να αποφύγετε την αλλοίωση της ευαίσθητης γεύσης του, χρησιμοποιήστε μη μεταλλικό κουτάλι, όπως mother of pearl (φίλντισι).
www.thesauricaviar.com