Τα premium αρώματα της Perfumehead είναι ένα ερωτικό γράμμα στο Λος Άντζελες.

Tα έργα Paper Pools του David Hockney. H roller-disco ταινία Xanadu με την Οlivia Newton John του 1980. Τα υπνωτιστικά πλάνα του Μullholland Drive του David Lynch. Tα ανθισμένα λουλούδια στα φαράγγια, τη νύχτα. To μυθικό ξενοδοχείο Garden of Allah. H Faye Dunaway ξημερώματα στην πισίνα του ξενοδοχείου Βeverly Hills στο εμβληματικό πορτρέτο του Terry O’ Neill “The Morning After”. To άλμπουμ Room 29 των Jarvis Cocker και Chilly Gonzales που αφηγείται ιστορίες από το θρυλικό Chateau Marmont. Τα κύματα στo Venice Beach, οι ψηλόλιγνοι φοίνικες, o ωκεανός και η ολόφωτη πόλη από τους λόφους. Η έμπνευση για τα αρώματα του οίκου Perfumehead, πίσω από τον οποίο βρίσκεται ο fashion director και creative director Daniel Patrick Giles, προέρχεται από εικόνες, μυρωδιές, πλάνα ταινιών, στιγμιότυπα και τραγούδια από το Λος Άντζελες. Παρεξηγημένο, χαοτικό, ηλιόλουστο, το L.A. είναι για τον Giles «μια φαντασίωση, μια ονειροπόληση, το μέρος που θα ήθελες να είσαι τώρα».

Τα πολυσυζητημένα αρώματα με δημιουργό τον συγγραφέα της όσφρησης
O ιδρυτής της Perfumehead, Daniel Patrick Giles

O “συγγραφέας” της όσφρησης
Πριν από τρία χρόνια αποφάσισε να ασχοληθεί με τον κόσμο των αρωμάτων. Όραμα του ήταν να ωθήσει τον κόσμο να εξερευνήσει αυτό που αποκαλεί “osmocosm” (από τις λέξεις «οσμή» και «κόσμος») και να τον εμπνεύσει να χρησιμοποιήσει το άρωμα ως μέσο ανακάλυψης. Ο Giles νιώθει σαν «auteur της μυρωδιάς»: γράφει ένα οσφρητικό σενάριο, εμπνευσμένο από τέχνη, μουσική και ποίηση, ύστερα «σκηνοθετεί» το άρωμα με την βοήθεια των master perfumer.
Tο brand έκανε το ντεμπούτο του με μια συλλογή επτά unisex αρωμάτων, εμπνευσμένων εν μέρει από το Λος Άντζελες, την πόλη όπου ζει o Giles την τελευταία δεκαετία, «ένα μέρος με οσφρητική πολυπλοκότητα, από τα κύματα του Venice Beach μέχρι τις ανθισμένες τζακαράντα του West Hollywood», όπως είπε στους New York Times.

«Ξεκινώ τη διαδικασία χτίζοντας ένα προσωπικό μουσείο μυρωδιών» αποκάλυψε στο HighSnobiety. «Ταινίες, μουσική, περιοδικά, βιβλία και χρώματα, άνθρωποι και μέρη, ποπ κουλτούρα, ποίηση, διακόσμηση και τέχνη. Όλα γίνονται ένα χωνευτήρι ιδεών που τροφοδοτούν το συναίσθημα που θέλω να προκαλεί με το άρωμα». Ο Giles συνθέτει ένα moodboard με εικόνες και τραγούδια∙ στη συνέχεια, κάθε στίχος και κάθε φωτογραφία μετατρέπεται σε μια σημείωση για τις νότες βάσης, καρδιάς και κορυφής του αρώματος. Τότε τα ηνία αναλαμβάνουν οι αρωματοποιοί -συνήθως επιλέγει να συνεργαστεί με γυναίκες.
Όλα τα αρώματα της Perfumehead είναι extrait de parfum, χειροποίητα και φτιάχνονται σε μικρές παρτίδες από τα καλύτερα αιθέρια έλαια στον κόσμο και συνοδεύoνται από μια λίστα όπου αναφέρονται οι «μούσες» που ενέπνευσαν το άρωμα και συνδέονται με μια συγκεκριμένη ώρα της ημέρας.

Τα πολυσυζητημένα αρώματα με δημιουργό τον συγγραφέα της όσφρησης
Τα πολυσυζητημένα αρώματα με δημιουργό τον συγγραφέα της όσφρησης
Alone Together
Τα πολυσυζητημένα αρώματα με δημιουργό τον συγγραφέα της όσφρησης
Room No
Τα πολυσυζητημένα αρώματα με δημιουργό τον συγγραφέα της όσφρησης
Μοοnflower

Το Alone Together (100 ml / 690€) είναι «σαν να φοράς το πουκάμισο του αγαπημένου σου, τα μεσάνυχτα». Ο Giles, όπως αποκάλυψε στο T Magazine των New York Times, παρουσίασε στην αρωματοποιό Celine Perdriel ένα λεύκωμα γεμάτο εικόνες από την φωτογράφιση της Margot Robbie στο παραδεισένιο κτήμα Flamingo Estate που βρίσκεται στους λόφους του Λος Άντζελες και φημίζεται για τα κεριά ντομάτας και τα σαπούνια με κόκκινο καρότο, στιγμιότυπα από την ταινία La Piscine με την αξέχαστη Romy Schneider και τον Αlain Delon, και έργα του David Hockney. H αρωματοποιός που μεγάλωσε στην εξοχή της Τουλούζης, συνδύασε αυτές τις ιδέες με τις δικές της αναμνήσεις και εμπειρίες, και δημιούργησε ένα ζωηρό, σέξι άρωμα με νότες από περουβιανό λάιμ, κόκκινο μανταρίνι και πιμέντο Τζαμάiκας, και νότες βάσης από λεβάντα από την Drôme και βέτιβερ Αϊτής.

Από το Room No (100 ml / 690€) ένα λαχταριστό, εθιστικό ελιξήριο με μαύρο τσάι, palo santo, περγαμόντο, μοσχοκάρυδο και vanilla musk που περιγράφεται ως ένα “affair”, εμπνευσμένο από τις ιστορίες του Chateau Marmont και τις φωτογραφίες του Helmut Newton, μέχρι το Μοοnflower (100 ml / 755€) που εμφιαλώνει έναν μεθυστικό ανθισμένο κήπο στην έρημο και ανακαλεί εικόνες από λευκά πέταλα που αντανακλούν το φεγγαρόφωτο, και συνδυάζει τουμπερόζα, γιασεμί, άνθος πορτοκαλιάς με ελεμί, βρύα και musk, τα αρώματα της Perfumehead έχουν χαρακτηριστεί πλούσια, δυνατά, φτιαγμένα να προσφέρουν αισθητηριακή ευδαιμονία.
www.perfumehead.com