search icon

Fine Living

Τα ηλεκτρικά ποδήλατα που είναι σαν να οδηγείς Πόρσε

Η ζωή του McDonald περιστρέφεται από πολύ νωρίς γύρω από τη μηχανοκίνηση, αφού μεγάλωσε συμμετέχοντας σε αγώνες BMX, Motocross και ορεινής ποδηλασίας, ενώ αργότερα όσο σπούδαζε στη Σάντα Μόνικα ξεκίνησε να σχεδιάζει και να κατασκευάζει ποδήλατα. «Ηταν περίπου το 2012 όταν τα πρώτα ηλεκτρονικά ποδήλατα έγιναν είδηση ​​και σκέφτηκα ότι όλο αυτό θα πάρει διαστάσεις. […]

EVARI 856 - Rοhloff

Το brand Evari ιδρύθηκε το 2018 ως πνευματικό τέκνο του Craig McDonald, του designer με το 20ετές διεθνές χαρτοφυλάκιο από projects και συνεργασίες σε πόλεις όπως το Χονγκ Κονγκ, το Λος Aντζελες, το Ντουμπάι και το Λονδίνο.

Η ζωή του McDonald περιστρέφεται από πολύ νωρίς γύρω από τη μηχανοκίνηση, αφού μεγάλωσε συμμετέχοντας σε αγώνες BMX, Motocross και ορεινής ποδηλασίας, ενώ αργότερα όσο σπούδαζε στη Σάντα Μόνικα ξεκίνησε να σχεδιάζει και να κατασκευάζει ποδήλατα. «Ηταν περίπου το 2012 όταν τα πρώτα ηλεκτρονικά ποδήλατα έγιναν είδηση ​​και σκέφτηκα ότι όλο αυτό θα πάρει διαστάσεις. Πάντα είχα έντονο πάθος για τα ποδήλατα, τους αγώνες BMX, τα ποδήλατα βουνού και το μοτοκρός στο παρελθόν. Είχα την ιδέα να δημιουργήσω μια εταιρεία ποδηλάτων το 2017. Φαινόταν μια φυσική εξέλιξη όσων έχω κάνει στην καριέρα μου στην αρχιτεκτονική, τον σχεδιασμό προϊόντων και μιας εταιρείας οπτικών εφέ», έχει δηλώσει σε συνέντευξή του.

EVARI 856 – Rοhloff

Η ιστορία
Οταν η καριέρα του τον έφερε στο Λονδίνο, όπου δημιούργησε ένα στούντιο γραφικών και οπτικών εφέ, συμμετείχε σε projects όπως η τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου το 2012 και συνεργάστηκε με ελίτ brands όπως Honda F1, Goodyear, Ford και Jaguar Land Rover. Τότε παρατήρησε τις δυνατότητες που αναδύονταν στη βιομηχανία ηλεκτρονικών ποδηλάτων και το όραμα του Craig μεταμορφώθηκε σταδιακά σ΄αυτό που γνωρίζουμε σήμερα ως Evari.

Σήμερα, πίσω από το brand βρίσκεται μια ομάδα από λάτρεις του ποδηλάτου, σχεδιαστές και μηχανικοί, με βασικό στόχο τη δημιουργία «ενός brand κίνησης με μακροπρόθεσμη εστίαση στη βιωσιμότητα». Ανάμεσα σ’ αυτούς και ο Nigel Wood, πρώην project engineer και manager των McLaren MSO, Mercedes AMG και Jaguar Land Rover. «Η ομάδα της Evari είναι αφοσιωμένη στην πρόκληση και την αναμόρφωση του e-bike. Ολες οι πτυχές, είτε αφορούν την ποιότητα κύλισης, την αισθητική, τη στάση ή τη λειτουργικότητα, εξετάζονται αυστηρά για ευκαιρίες καινοτομίας και βελτίωσης» γράφει το επίσημο site.

Η φιλοσοφία
Για τους ανθρώπους της εταιρείας, τα Evari δεν είναι απλώς ηλεκτροκίνητα ποδήλατα, αλλά μια πλήρως συναρπαστική εμπειρία οδήγησης. Κάθε ποδήλατο αντιπροσωπεύει και μία δέσμευση για καινοτόμο σχεδιασμό, ακεραιότητα μηχανικής και άνεση του αναβάτη. Η Evari κέρδισε το Βραβείο Start-Up στα Eurobike Awards 2021 με το μοντέλο 856, το οποίο αναγνωρίστηκε για την «ανατρεπτική καινοτομία και τη μηχανική στον πυρήνα της».
Πληθώρα reviews στην πορεία έγραψαν για τον ελκυστικό, καθαρό, σχεδόν μινιμαλιστικό, αλλά μοντέρνο σχεδιασμό του, με το μοναδικό διαμορφωμένο πλαίσιο άνθρακα. Περιγράφεται ως ποδήλατο αναψυχής, περιήγησης και μετακίνησης. Κάθε μπουλόνι του τροχού είναι κατασκευασμένο από τιτάνιο αεροδιαστημικής ποιότητας. Το πλαίσιο, το πιρούνι, ο στύλος του καθίσματος, οι ζάντες, το τιμόνι και το στέλεχος του ποδηλάτου είναι όλα κατασκευασμένα από ανθρακονήματα.

Το Evari 856 κυκλοφόρησε στην αγορά σε δύο επιλογές: μία έκδοση μονής ταχύτητας και μία έκδοση που διαθέτει κόμβο ταχύτητας Rohloff E14, για την οποία η Evari μπορεί να υπερηφανεύεται ότι είναι «χωρίς σέρβις, με θρυλική αξιοπιστία». Δεν ξέρουμε πόσο τυχαίο μπορεί τελικά να είναι το σχόλιο ενός από τους κριτές της Eurobike που σχολίασε πως τα ποδήλατα Evari «προκαλούν ίδιο συναίσθημα σαν να οδηγείς μια Porsche». (Οι τιμές για ένα Evari 856ST ξεκινούν από 8.350 ευρώ)
www.evari.cc

Exit mobile version