Ο ιδιοκτήτης του Nikita club στο Mayfair μιλάει αποκλειστικά στο newmoney για την αγάπη του για την νυχτερινή ζωή και τα επόμενα επιχειρηματικά του βήματα.

Σχεδιασμένο από το αρχιτεκτονικό γραφείο Victoria Vogel και εμπνευσμένο από το παριζιάνικο pied-à-terre, το Nikita club με εξειδίκευση στα κοκτέιλ, τη σαμπάνια και το χαβιάρι άνοιξε τον Δεκέμβριο του 2021. Βρίσκεται στην οδό Davies Street του Mayfair, σε απόσταση αναπνοής από τα αντίπαλα Annabel’s και Claridge’s και προσκαλεί τα μέλη του να απολαύσουν μια αποκλειστική εμπειρία, εμποτισμένη με παριζιάνικη μυρωδιά και λονδρέζικη «αυθάδεια». Με κόκκινους τοίχους και χαμηλό φωτισμό, από την είσοδο του, οι παλμοί αυξάνονται και η διάθεση γίνεται πιο σέξι. Οι κύριες ώρες λειτουργίας του κλαμπ είναι μεταξύ 22.00 μ.μ. και 2.00 π.μ..

Στα άδυτα του πιο σέξι members club του Λονδίνου

Ιδρύθηκε από τον επιχειρηματία Jean-Phillippe Kley και σχεδιάστηκε για να επαναπροσδιορίσει το τοπίο της πολυτέλειας, προσφέροντας μια μοναδική μίξη χλιδής, κοινωνικής δικτύωσης, μουσικής και πολιτιστικών γεγονότων. Με πάνω από 20 χρόνια εμπειρίας στη φιλοξενία και τη νυχτερινή ζωή, ο Jean Philipp Kley, ο γνωστός και ως JP για φίλους και πελάτες, άρχισε να εργάζεται σε νυχτερινά κέντρα σε ηλικία μόλις 16 ετών ενώ παράλληλα σπούδαζε υποκριτική, που ήταν πάντα το όνειρό του. Αφού εργάστηκε στον συγκεκριμένοι χώρο για μερικά χρόνια, ερωτεύτηκε τη νυχτερινή ζωή, γεγονός που τον ανάγκασε να εγκαταλείψει την υποκριτική. Μετακόμισε στις Κάννες και το Σεν Τροπέ για σεζόν δουλεύοντας σε μερικά από τα πιο διάσημα νυχτερινά κέντρα κατά μήκος της Γαλλικής Ριβιέρας.
Αργότερα μετακόμισε στο Λονδίνο και συνεχίζοντας να εργάζεται σε νυχτερινά μαγαζιά, η περιέργειά του για τα εστιατόρια όλο και μεγάλωνε, με αποτέλεσμα να επισκέπτεται εστιατόρια για τα επόμενα δέκα χρόνια καθημερινά προσπαθώντας να μάθει όσα περισσότερα μπορούσε για τον κλάδο και με σκοπό να τελειοποιήσει τον “ουρανίσκο” του. Παράλληλα, διηύθυνε το nightclub Movida και, ανεβαίνοντας σιγά σιγά στην ανώτερη διοίκηση, αγόρασε τον χώρο μετατρέποντάς τον σε Mason House προσελκύοντας μερικά από τα μεγαλύτερα ονόματα όπως η Beyonce και ο Jay Z. Παράλληλα ο JP ίδρυσε και δημιούργησε το ιδιωτικό club μελών BEAT και διατήρησε το υπόγειο club στο W1 για 10 χρόνια. Τώρα με το Nikita φιλοδοξεί να φέρει τα πάνω-κάτω στο χώρο του exclusivity και μοιάζει να τα καταφέρνει.

Στα άδυτα του πιο σέξι members club του Λονδίνου
Στα άδυτα του πιο σέξι members club του Λονδίνου
Στα άδυτα του πιο σέξι members club του Λονδίνου
Στα άδυτα του πιο σέξι members club του Λονδίνου

Στην καρδιά του Mayfair
Η απαιτητική πελατεία, από τα μέλη της ultra-high-net worth μέχρι τους CEOs, τους δημιουργούς και τους VIPs, συγκεντρώνεται στο Nikita, δημιουργώντας μια ζωντανή ατμόσφαιρα που ενσαρκώνει ένα τέλειο αμάλγαμα βρετανικού class και διασκέδασης. Καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας το Nikita μεταμορφώνεται σε έναν δυναμικό χώρο που φιλοξενεί διάφορες ιδιωτικές εκδηλώσεις, γευσιγνωσίες αποσταγμάτων και πολιτιστικές εκδηλώσεις.
Με υπόγειο πέρασμα, μεταφέρεται κανείς στο Mister Nice, ένα εστιατόριο παρόμοιας αισθητικής. Η ατμόσφαιρα του εστιατορίου μεταμορφώνεται καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, παρουσιάζοντας χαλαρά και επαγγελματικά γεύματα από το μεσημέρι έως τις 4 το απόγευμα έως ζωηρά και κομψά δείπνα από τις 6 το απόγευμα έως αργά το βράδυ. Η μεταμορφωτική ατμόσφαιρα αντικατοπτρίζεται στην αλλαγή της μουσικής με μια προσεκτικά επιμελημένη λίστα τραγουδιών που αλλάζει ανάλογα τη διάθεση και την ώρα της ημέρας.

Το μενού είναι χτισμένο γύρω από εμβληματικά πιάτα της παγκόσμιας γαστρονομίας και προσφέρει στους πελάτες του κλασικές και αγαπημένες γεύσεις. Τα ορεκτικά περιλαμβάνουν δροσιστικές επιλογές όπως burrata με φρούτα εποχής, σαλάτα με ραπανάκι και τρούφα, σαλάτα με βασιλικό καβούρι, σασίμι και chutoro. Ακολουθεί ένας απολαυστικός κατάλογος κύριων πιάτων, όπως: ριγκατόνι αλά βότκα, γλώσσα ψητή, Big Mac Wagyu sando και μοσχαρίσια μπριζόλα, τα οποία συνοδεύονται από μια εξαιρετική επιλογή κλασικών κοκτέιλ. Το σκούρο δρύινο πάτωμα συνεχίζεται στο υπόγειο και περνάει στα κελάρια κρασιού μέσα από μεγάλες τοξωτές πόρτες, οδηγώντας σε μια μεγάλη βιβλιοθήκη που ξεχειλίζει από βιβλία του εκδοτικού οίκου Assouline. Ο εμπνευστής αυτής της ιδέας Jean-Phillippe Kley μίλησε στο New Money για το όραμα του πίσω από το Nikita.

Στα άδυτα του πιο σέξι members club του Λονδίνου
Στα άδυτα του πιο σέξι members club του Λονδίνου
Στα άδυτα του πιο σέξι members club του Λονδίνου

Πώς αποφασίσατε να δημιουργήσετε ένα κλαμπ μόνο για μέλη στο Λονδίνο;
Μπορεί να υπάρχουν πάρα πολλά κλαμπ για μέλη στο Λονδίνο, αλλά εμείς στοχεύουμε σε μια διαφορετικού τύπου εμπειρία. Αυτή η συνθήκη μας επιτρέπει επίσης να επικεντρωθούμε στους ανθρώπους και τα μέλη, που έχουν το ίδιο όραμα με εμάς. Η αγάπη μου για τη νυχτερινή ζωή, είναι αυτή που με ώθησε να δημιουργήσω ένα members club, ένα μέρος όπου άνθρωποι από όλα τα διαφορετικά κοινωνικά στρώματα και επαγγέλματα θα μπορούσαν να ενωθούν για να διασκεδάσουν σε ένα ασφαλές και ανοιχτό περιβάλλον και να σφυρηλατήσουν σχέσεις μεταξύ τους. Το Nikita έχει αποδειχθεί ότι είναι ένα μεγάλο σημείο δικτύωσης και διασκέδασης.
Τι είναι αυτό που κάνει το Nikita ξεχωριστό;
Η τοποθεσία, που βρίσκεται στην πάντα πολυσύχναστη Davies St. στο Mayfair. Ένα τέλειο μείγμα επιχειρηματιών, καλλιτεχνών, σχεδιαστών, tastemakers και διεθνών επισκεπτών που έχουν, ως μέλη, την ευκαιρία να βρίσκονται σε ένα ασφαλές καταφύγιο στο Λονδίνο, «ένα σπίτι μακριά από το σπίτι», όπως συνηθίζουμε να λέμε. Παρόλο που αποκαλούμαστε «λέσχη», είμαστε πολύ διαφορετικοί από τους άλλους, το George ή το Maison Estelle. Όχι μόνο επειδή είμαστε πιο «φαντεζί», αλλά περισσότερο επειδή είμαστε ακριβείς και άμεσοι. Μέχρι και οι χώροι μας είναι ολότελα διαφορετικοί, είναι πιο οικείοι. Μπαίνοντας συναντά κανείς ένα δωμάτιο χωρισμένο σε σαλόνι και μπαρ, όχι ένα πενταώροφο κτήριο χωρίς προσωπικότητα. Υπέροχοι άνθρωποι, υπέροχη μουσική, υπέροχα ποτά, υπέροχο προσωπικό.
Πώς μπορεί κάποιος να γίνει μέλος;
Είναι πολύ εύκολο. Μπορεί να υποβάλει αίτηση μέσω του ιστοσελίδας μας ή να τον προτείνει κάποιος που είναι ήδη μέλος. Να είναι καλός, ευγενικός, ζωηρός και μοναδικός, αυτά είναι τα κριτήρια μας. Τα χρήματα δεν είναι το ζητούμενο, αλλά η αισθητική και το κοινό βλέμμα πάνω στην ζωή και την καλοπέραση. Τα μέλη του club έχουν προτεραιότητα στις κρατήσεις στο Mister Nice Mayfair, το αδελφό εστιατόριο δίπλα, με τη βεράντα. Είσοδο σε εκδηλώσεις που διοργανώνει το κλαμπ, όπως εκθέσεις και πάρτι της εβδομάδας μόδας. Το Nikita θα προσφέρει επίσης στα μέλη της εκδηλώσεις εντός και εκτός Αγγλίας, αλλά και ιδιωτικές επισκέψεις στην Opera για μπαλέτο και όπερα. Επιπλέον, το Nikita επιτρέπει στα μέλη τη χρήση του κλαμπ για ιδιωτικές εκδηλώσεις, όπως γενέθλια ή γάμοι.

Στα άδυτα του πιο σέξι members club του Λονδίνου
Jean-Phillippe Kley

Το Nikita είναι αγαπητό σε πολλές διασημότητες. Τι αγαπούν εκεί οι διάσημοι πελάτες σας;
Με τον Κέβιν Σπέισι ήπιαμε σάκε στη βεράντα του Mister Nice. Η Μαντόνα και η Στέλλα Μακάρτνεϊ ήπιαν ένα υπέροχο κόκκινο κρασί όταν ήρθαν τελευταία φορά, όπως και ο Τζάρεντ Λέτο -δεν θα αποκαλύψω πιο πολλά…
Τι καινούργιο περιμένουμε την νέα σεζόν από το club;
Το επόμενο βήμα για τη Nikita είναι το λανσάρισμα του cigar lounge μας που συνδέεται με τη Nikita μέσω μιας ιδιωτικής πόρτας. Εκτός από τη Nikita, επεκτείνω το Mister Nice και σε άλλες τοποθεσίες -Ελβετία, Νότια Γαλλία και Μέση Ανατολή. Θέλω επίσης να προσθέσω μερικές ακόμα επιχειρήσεις στον όμιλο: ένα γαλλικό-ασιατικό εστιατόριο επίσης εδώ στο Λονδίνο, ένα νυχτερινό κέντρο διασκέδασης με άδεια από τις 6 π.μ. στο Σόχο και ένα μπουτίκ ξενοδοχείο για μέλη στη Νότια Γαλλία.
22 Davies Street, www.nikita-london.com