Ο Kim Jones, καλλιτεχνικός διευθυντής της ανδρικής σειράς του οίκου Dior επέλεξε τον επτάκις παγκόσμιο πρωταθλητή της Formula 1 για τη νέα lifestyle συλλογή αφιερωμένη στα χειμερινά σπορ.

Η συνεργασία με τον Dior είναι σαν μια φυσική εξέλιξη για τον Hamilton, ο οποίος είναι στενά συνδεδεμένος με τον οίκο από το 2018, όταν ο σχεδιαστής Kim Jones ανέλαβε τα ηνία της ανδρικής σειράς. Εμπνευσμένη από το δυναμικό και συναρπαστικό σύμπαν του πιλότου της Formula 1, η νέα σειρά που συν-σχεδίασαν μαζί, είναι ένα αμάλγαμα στοιχείων υψηλής ραπτικής και ουσιαστικής πρακτικότητας, καθώς τα ρούχα συνδυάζουν την κουλτούρα των χειμερινών σπορ με την πολυτέλεια και τη λειτουργικότητα με τη δεξιοτεχνία.

Ο Λούις Χάμιλτον είναι ο νέος πρωταγωνιστής του οίκου Dior

Ο Hamilton, γνωστός για το άψογο στυλ του εντός και εκτός των cockpits, έχει τη φήμη του πιο μοδάτου οδηγού της Formula 1. Αυτή η νέα συνεργασία συμπυκνώνει το ενδιαφέρον του Hamilton για τη μόδα. «Ήταν ένα όνειρο», δήλωσε ο Hamilton για την πρώτη του συνεργασία με τον Kim Jones και την ομάδα Dior, προσθέτοντας πως «ήταν πολύ τιμητική η πρόταση που μου έκανε, οι αξίες και το όραμά μας είναι απόλυτα ευθυγραμμισμένα».

Η συνεργασία του Jones με τον Hamilton και πώς θα είναι η Lifestyle Capsule 
Η συλλογή αποτίνει φόρο τιμής σε αυτό που ο οίκος Dior περιγράφει ως «χειμερινό lifestyle» και δεν επικεντρώνεται στη Formula 1 αλλά στο σκι και το snowboard, μια άλλη πλευρά του Hamilton. Η συλλογή περιλαμβάνει μπουφάν και puffer, χαλαρά παντελόνια και μια ποικιλία από πλεκτές μπλούζες, συμπεριλαμβανομένων των πουλόβερ με το λογότυπο Dior. Η κομψότητα ενσωματώνεται μέσα από tweed σακάκια χωρίς γιακά και ασορτί παντελόνια. Επιπλέον, η συλλογή περιέχει τον βασικό εξοπλισμό για τα περιπετειώδη χειμερινά αθλήματα, όπως snowboard, κράνος και μάσκα σκι, όλα με την υπογραφή Dior. Και όταν όλα συνδυάζονται μαζί αποκαλύπτουν την εκλεκτική και περιπετειώδη προσέγγιση του Hamilton στη μόδα.

Ο Λούις Χάμιλτον είναι ο νέος πρωταγωνιστής του οίκου Dior
Ο Λούις Χάμιλτον είναι ο νέος πρωταγωνιστής του οίκου Dior
Ο Λούις Χάμιλτον είναι ο νέος πρωταγωνιστής του οίκου Dior
Ο Λούις Χάμιλτον είναι ο νέος πρωταγωνιστής του οίκου Dior
Ο Λούις Χάμιλτον είναι ο νέος πρωταγωνιστής του οίκου Dior
Ο Λούις Χάμιλτον είναι ο νέος πρωταγωνιστής του οίκου Dior

Η έμπνευση από τις παραδοσιακές τεχνικές της Αφρικής
Ένα σημαντικό στοιχείο της συλλογής είναι οι παραδοσιακές τεχνικές από την Αφρική που χρησιμοποιήθηκαν για την κατασκευή των ρούχων, αποτίνοντας φόρο τιμής στην δεξιοτεχνία των τοπικών τεχνητών. Τα κομμάτια αντλούν έμπνευση από έναν συνδυασμό επιρροών: δημιουργίες από το ατελιέ του Dior στο Παρίσι, ιαπωνικά ρούχα για σκι και -κυρίως για τον Hamilton- παραδοσιακές τεχνικές από την Αφρική, δηλαδή υφαντά κομμάτια κατασκευασμένα από υφαντουργούς στην Burkina Faso, χώρα της Δυτικής Αφρικής.
«Εστιάσαμε συνειδητά με κάθε κομμάτι, ενσωματώνοντας την αφρικανική μου κληρονομιά, αγκαλιάζοντας τα υφάσματα τους, τα φυσικά υλικά, τα ζωντανά χρώματα και την ισχυρή ενέργεια», τόνισε ο Hamilton. Οι υφαντές στην Burkina Faso χρησιμοποιούν παραδοσιακές μεθόδους που έχουν μεταδοθεί από γενιά σε γενιά, διατηρώντας ζωντανές τις πλούσιες πολιτιστικές τους παραδόσεις. Τα υφάσματα που παράγουν είναι φτιαγμένα από φυσικά υλικά και συχνά περιλαμβάνουν πολύχρωμα μοτίβα και σχέδια που αντικατοπτρίζουν την πολιτιστική κληρονομιά της περιοχής. Επιπλέον, η συνεργασία είναι μία προσπάθεια για τη διατήρηση αυτών των πολύτιμων τεχνικών για τις επόμενες γενιές. Ο Kim Jones στηρίζοντας τα λεγόμενα του σταρ της Formula 1, συμπλήρωσε: «Μοιραζόμαστε μια αγάπη για τη φύση, μια επιθυμία να τιμήσουμε την Αφρική και ένα ενδιαφέρον για τη διαδικασία και τις τεχνικές που συνδέουν τους τεχνίτες της Αφρικής με το savoir-faire του ατελιέ Dior».

Info: Η συλλογή θα είναι διαθέσιμη στις μπουτίκ και στο dior.com από τις 17 Οκτωβρίου 2024.
Photo: Instagram @lewishamilton και dior.com