search icon

Fine Living

Οι 5 πιο εντυπωσιακές νέες μαρίνες superyacht στον κόσμο

Με ιδιωτικά γιοτ κλαμπ σχεδιασμένα από διάσημους αρχιτέκτονες, πολυτελή spa, ξενοδοχεία και κορυφαία εστιατόρια fine dining, oι νέες μαρίνες είναι σήμερα καταφύγια wellbeing σε μερικούς από τους πιο περιζήτητους προορισμούς κρουαζιέρας στον κόσμο. FOUR SEASONS RESORT LOS CABOS AT COSTA PALMAS, MΕΞΙΚΟΣτην άκρη του Κόλπου της Καλιφόρνιας, του κόλπου του Ειρηνικού Ωκεανού που σχηματίζεται ανάμεσα […]

Προορισμοί αναψυχής με εμπορικά κέντρα και εμπειρίες πολυτέλειας, οι νέες μαρίνες superyacht προσφέρουν πολλά περισσότερα από μια θέση ελλιμενισμού.

Με ιδιωτικά γιοτ κλαμπ σχεδιασμένα από διάσημους αρχιτέκτονες, πολυτελή spa, ξενοδοχεία και κορυφαία εστιατόρια fine dining, oι νέες μαρίνες είναι σήμερα καταφύγια wellbeing σε μερικούς από τους πιο περιζήτητους προορισμούς κρουαζιέρας στον κόσμο.

FOUR SEASONS RESORT LOS CABOS AT COSTA PALMAS, MΕΞΙΚΟ
Στην άκρη του Κόλπου της Καλιφόρνιας, του κόλπου του Ειρηνικού Ωκεανού που σχηματίζεται ανάμεσα στη χερσόνησο Μπάχα Καλιφόρνια και το ηπειρωτικό Μεξικό, η ιδιωτική μαρίνα του Four Seasons Resort Los Cabos είναι το τέλειο ορμητήριο προς τη Θάλασσα του Κορτές, όπως είναι αλλιώς γνωστός ο κόλπος, την οποία ο Ζακ Κουστό αποκαλούσε «ενυδρείο του κόσμου», καθώς φιλοξενεί πάνω από 900 είδη ψαριών. Εδώ η Four Seasons εφαρμόζει τη φιλοσοφία της premium φιλοξενίας της στον κόσμο του yachting. Η Marina Village είναι προορισμός shopping, fine dining και διασκέδασης και οι επιλογές είναι αμέτρητες: από το beach club Delphine με την αύρα Γαλλικής Ριβιέρας και μενού από τον βραβευμένο με Michelin σεφ Ludo Lefebvre, μέχρι τo προσβάσιμο με θαλάσσιο ταξί Chiki με τη ζωηρή και πολύχρωμη μεξικάνικη ατμόσφαιρα που παρασκευάζει κοκτέιλ «ελιξήρια» φτιαγμένα από premium τεκίλες.

SHELL BAY, ΜΑΪΑΜΙ
Eνα πολυτελές ορμητήριο προς τον Ατλαντικό, ιδανικό τόσο για τους ιδιοκτήτες σκαφών όσο και για εκείνους που θέλουν να χαρούν τη θάλασσα και τον βυθό, με εκδρομές με καταμαράν για snorkeling και ψάρεμα βαθέων υδάτων. Εκτείνεται σε 150 στρέμματα βόρεια του Μαϊάμι και προσφέρει ότι χρειάζονται οι jet-setters αλλά και οι λάτρεις της θάλασσας: μια εντυπωσιακή μαρίνα, ένα boutique resort 60 δωματίων, 108 ιδιωτικές κατοικίες και το πρώτο νέο γκολφ κλαμπ στην περιοχή εδώ και περισσότερα από 20 χρόνια.

HABACOA, MΠΑΧΑΜΕΣ
Oταν ανοίξει στο τέλος του 2027 θα είναι η μεγαλύτερη μαρίνα σούπερ γιοτ στη Βόρεια Αμερική, με 134 θέσεις. Σε μια έκταση 500 στρεμμάτων όλο κανάλια, λίμνες, παραθαλάσσιες βίλες και πολυτελή διαμερίσματα, την παράσταση κλέβει το γιοτ κλαμπ που σχεδίασε το γραφείο Zaha Hadid Architects, με καμπύλες γραμμές εμπνευσμένες από τη χάρη των κυμάτων. Ανοιχτό μόνο για μέλη και κατοίκους της μαρίνας, θα φιλοξενεί κορυφαία εστιατόρια και μπαρ, ενώ δίπλα του θα υπάρχει νυχτερινό κλαμπ και καζίνο, επίσης σχεδιασμένα από το διάσημο βρετανικό αρχιτεκτονικό γραφείο.

SINDALAH ISLAND, ΣΑΟΥΔΙΚΗ ΑΡΑΒΙΑ
Σχεδιασμένη από τον φημισμένο ντιζάινερ γιοτ Luca Dini, η μαρίνα του νησιού Sindalah στην περιοχή NEOM, είναι μια state-of-the-art πύλη στον πολύχρωμο βυθό της Ερυθράς Θάλασσας. Η μαρίνα, που αναμένεται να ανοίξει μέχρι το τέλος του 2024 και έχει δυνατότητα να φιλοξενήσει θαλαμηγούς μήκους 180 μέτρων, είναι το κόσμημα αυτού του ιδιωτικού νησιού που φιλοδοξεί να προσφέρει μοναδικές εμπειρίες φιλοξενίας, γαστρονομίας και ευεξίας. Εκτός από τα ξενοδοχεία The Luxury Collection Resort, The Luxury Collection All Suites, Four Seasons Resort και τα πολυτελή διαμερίσματα Apartments by Marriott Bonvoy, το νησί διαθέτει beach club, σπα, γιοτ κλαμπ και γκολφ κλαμπ.

ΖAMANI ISLANDS, MΑΛΔΙΒΕΣ
Tην άνοιξη του 2026, η νησιωτική χώρα του Ινδικού Ωκεανού θα αποκτήσει την πρώτη της μαρίνα σούπερ γιοτ στη φιλόδοξη τουριστική επένδυση της εταιρίας Atoll Estates που ονομάζεται Zamani Islands. Πρόκειται για έναν επικό προορισμό που αποτελείται από οκτώ νησιά στην ατόλη South Malé και περιλαμβάνει τρία resort, συνεδριακό κέντρο, δεκάδες επιλογές εστίασης -από υποθαλάσσιο fine dining μέχρι ιαπωνικό kaiseki- τρία σπα εκ των οποίων και το πρώτο medical spa στις Μαλδίβες και μια μαρίνα σούπερ γιοτ έκτασης 60.000 τ.μ. με γιοτ κλαμπ.

Exit mobile version