search icon

Fine Living

Οι παιχνιδιάρικες πολυθρόνες της Bottega Veneta έκλεψαν την παράσταση στο Milan Fashion Week

Η Bottega Veneta παρουσίασε μια από τις πιο πρωτότυπες συλλογές της στη Milan Fashion Week για τη σεζόν Άνοιξη/Καλοκαίρι 2025. Αντί για τις κλασικές καρέκλες και πάγκους που συνηθίζονται στις επιδείξεις μόδας, οι καλεσμένοι κάθισαν σε πολυθρόνες σε σχήμα ζώων, οι οποίες κέρδισαν αμέσως τις εντυπώσεις. Η συλλογή με τίτλο “The Ark” αποτελείται από 15 διαφορετικά ζώα, όπως σκύλους, αλεπούδες, λαγούς και […]

Μια παιχνιδιάρικη συλλογή με πολυθρόνες σε σχήμα ζώων.

Η Bottega Veneta παρουσίασε μια από τις πιο πρωτότυπες συλλογές της στη Milan Fashion Week για τη σεζόν Άνοιξη/Καλοκαίρι 2025. Αντί για τις κλασικές καρέκλες και πάγκους που συνηθίζονται στις επιδείξεις μόδας, οι καλεσμένοι κάθισαν σε πολυθρόνες σε σχήμα ζώων, οι οποίες κέρδισαν αμέσως τις εντυπώσεις.

Image credit: Courtesy of Bottega Veneta
Image credit: Courtesy of Bottega Veneta

Η συλλογή με τίτλο “The Ark” αποτελείται από 15 διαφορετικά ζώα, όπως σκύλους, αλεπούδες, λαγούς και φάλαινες, φτιαγμένα εξ ολοκλήρου από δέρμα νάπα. Η ιδέα της συλλογής εμπνέεται από την Sacco chair της Zanotta, μια κλασική πολυθρόνα που σχεδιάστηκε το 1968, και ενσωματώνει τον παιδικό αυθορμητισμό με την υψηλή αισθητική.

Πηγή έμπνευσης η χαρά και η παιδική αθωότητα
Ο καλλιτεχνικός διευθυντής του οίκου, Matthieu Blazy, εξήγησε ότι το όραμά του ήταν να δημιουργήσει έναν κόσμο γεμάτο φαντασία και χαρά. Επηρεασμένος από τον παιδικό κόσμο, στόχευε να μεταδώσει στους καλεσμένους το συναίσθημα του θαυμασμού και του παιχνιδιού, στοιχεία που χαρακτηρίζουν και τη συλλογή ρούχων της επίδειξης. Η επιλογή των πολυθρόνων-ζώων αντικατοπτρίζει αυτό το όραμα, προσφέροντας μια διαφορετική εμπειρία καθίσματος, χαμηλά στο έδαφος, που επιτρέπει στους χρήστες να βλέπουν τον κόσμο με μια νέα οπτική.

Ο συμβολισμός της συλλογής “The Ark”
Η συλλογή δεν ονομάζεται  τυχαία “The Ark” (Η Κιβωτός). Όπως η κιβωτός του Νώε, έτσι και αυτή η συλλογή φέρνει μαζί διαφορετικά είδη ζώων σε έναν κόσμο γεμάτο φαντασία. Τα ζώα λειτουργούν ως φιλικά σύμβολα που προκαλούν το συναίσθημα του θαυμασμού και της χαράς σε όποιον τα βλέπει ή τα χρησιμοποιεί. Η συλλογή “The Ark” είναι μια μοναδική μίξη τέχνης και χρηστικότητας, που αποδεικνύει την ικανότητα της Bottega Veneta να δημιουργεί προϊόντα που προκαλούν το ενδιαφέρον και ξεχωρίζουν για την πρωτοτυπία και την πολυτελεια τους.
Η δημιουργία των πολυθρόνων αυτών είναι μέρος μιας ευρύτερης τάσης στον οίκο Bottega Veneta, που ενώνει τη μόδα με τον σχεδιασμό επίπλων. Η συνεργασία με τον Gaetano Pesce στην προηγούμενη συλλογή και η χρήση πολυθρόνων από ρητίνη, δείχνει την πρόθεση της Bottega Veneta να δημιουργεί προϊόντα που ξεπερνούν τα όρια της μόδας και εισέρχονται στον χώρο της τέχνης και του design.

Image credit: Courtesy of Bottega Veneta
Image credit: Courtesy of Bottega Veneta
Image credit: Courtesy of Bottega Veneta
Image credit: Courtesy of Bottega Veneta

Μια περιορισμένη έκδοση με συλλεκτική αξία
Από τις 22 Σεπτεμβρίου 2024, οι πολυθρόνες της συλλογής “The Ark” διατίθενται σε περιορισμένα κομμάτια στην ιστοσελίδα της Bottega Veneta, με μόλις δύο κομμάτια από κάθε ζώο διαθέσιμα. Οι τιμές κυμαίνονται από 6.000 έως 8.000 ευρώ, ενώ η συλλογή θα εμφανιστεί ξανά στην Design Miami τον Δεκέμβριο του 2024. Κάθε πολυθρόνα συνοδεύεται από μια πινακίδα με τα λογότυπα της Bottega Veneta και της Zanotta, συνδυάζοντας την παραδοσιακή ιταλική δεξιοτεχνία με μια μοντέρνα προσέγγιση.
www.bottegaveneta.com

Exit mobile version