search icon

Fine Living

Τοπ Eλληνες σεφ του εξωτερικού έρχονται για τo κορυφαίο γαστρονομικό φεστιβάλ του Ιονίου

Ο θεσμός που έχει δημιουργήσει ο οικογενειακός όμιλος ξενοδοχείων, MarBella Collection, επιστρέφει για 3η συνεχή χρονιά. Φέτος η οργάνωση συστήνει στο κοινό τις ομορφιές του Ιονίου Πελάγους, μέσα από μια γαστρονομική σύζευξη των πέντε ηπείρων με καταξιωμένους σεφ που διαπρέπουν στο Ντουμπάι, τη Μελβούρνη, τη Σιγκαπούρη, το Μαϊάμι αλλά και το Λονδίνο. Το Greek Chefs […]

Από το Klin του Soho, στο Ena του Ντουμπάι και στο Alati της Σιγκαπούρης, διάσημοι καταξιωμένοι σεφ από κάθε γωνιά του πλανήτη συναντιούνται γαστρονομικά στην Ελλάδα, με κοινό παρανομαστή τον όμιλο MarBella Collection.

Ο θεσμός που έχει δημιουργήσει ο οικογενειακός όμιλος ξενοδοχείων, MarBella Collection, επιστρέφει για 3η συνεχή χρονιά. Φέτος η οργάνωση συστήνει στο κοινό τις ομορφιές του Ιονίου Πελάγους, μέσα από μια γαστρονομική σύζευξη των πέντε ηπείρων με καταξιωμένους σεφ που διαπρέπουν στο Ντουμπάι, τη Μελβούρνη, τη Σιγκαπούρη, το Μαϊάμι αλλά και το Λονδίνο.

Το Greek Chefs Abroad: Tastes of Five continents, φιλοξενεί διάσημους Ελληνες chefs από όλο τον κόσμο για να δημιουργήσουν νέα, εμπνευσμένα μενού, για τους επισκέπτες του MarBella, στην Κέρκυρα και τη Θεσπρωτία, από τον Ιούλιο έως και τον Σεπτέμβριο του 2023.

Το πρόγραμμα

Nick Molyviatis | 1η Ιουλίου | MarBella Elix
Ο μέχρι πρότινος head chef του KILN Soho, Nick Molyviatis, ο οποίος οδήγησε το εστιατόριο στην κατάκτηση του βραβείου Best UK restaurant το 2018, θα είναι ο πρώτος σεφ του τρίτου κύκλου του θεσμού, μαγειρεύοντας ένα ειδικό ελληνικό μενού εμπνευσμένο από ταϊλανδέζικες γεύσεις, για τους επισκέπτες του MarBella Elix.

Αλέξανδρος «Σπέρχος» Παυλόπουλος | 14 Ιουλίου | MarBella Nido
Ο συνιδιοκτήτης του εστιατορίου “Ena” στο Ντουμπάι, θα ετοιμάσει ένα μενού με ελληνικές και μεσογειακές γεύσεις, εμπλουτισμένες με αρώματα της Μέσης Ανατολής, χρησιμοποιώντας υλικά που συνδυάζουν οπτικά και γευστικά στοιχεία. Γεννημένος στα Καλάβρυτα, με τη μαγειρική και τα τοπικά παραγόμενα υλικά, μεγάλωσε ανάμεσα σε αγρότες δουλεύοντας σε χωράφια και κήπους. Το 2015 μετακόμισε στο Ντουμπάι και άνοιξε το “The Warehouse” εστιατόριο με ελληνικές και μεσογειακές γεύσεις, το οποίο λειτουργεί ως τηλεοπτικό στούντιο και εργαστήριο κουζίνας.

Vadym Kunitskyy | 25 Αυγούστου, MarBella Nido | 27 Αυγούστου | MarBella Elix
Ο head σεφ του Alati -ένα από τα καλύτερα ελληνικά εστιατόρια στη Σιγκαπούρη- θα δώσει μια ασιατική πινελιά στο ελληνικό του μενού στο πλαίσιο της σειράς. Μετακόμισε στην Αθήνα το 1998 και συνεργάζεται με τον Αθηναγόρα Κωστάκο -τον άνθρωπο πίσω από τα μενού του Bacchanalia και του Meraki- ενώ έχει δουλέψει σε εστιατόρια όπως το Alchemist στην Κοπεγχάγη και στο βραβευμένο με αστέρι Michelin, Martin Berasategui, κοντά στο Σαν Σεμπαστιάν.

Χρήστος Μπισιώτης | 1 Σεπτεμβρίου | MarBella Nido
Ο Χρήστος Μπισιώτης, με έδρα το Μαϊάμι, θα φέρει ένα συνδυασμό μεσογειακών γεύσεων στο MarBella Nido, συνδυάζοντας την ελληνική, την ιταλική και την ισραηλινή κουζίνα. Ο πολυτάλαντος σεφ έχει λάβει σημαντικές διακρίσεις μεταξύ των οποίων η υποψηφιότητα για αστέρι Michelin στο εστιατόριο «The Greek», ενώ υπήρξε ο πρώτος και νεότερος Ελληνας σεφ που μαγείρεψε στον Λευκό Οίκο μετά από πρόσκληση του Executive Chef του.

Αlex Xinis | 7 Σεπτεμβρίου, MarBella Nido | 9 Σεπτεμβρίου | MarBella Elix
Αν και γεννημένος στο Μπρίσμπεϊν, ο Xinis μεγάλωσε με την ελληνική γαστρονομική παράδοση, καθώς ο παππούς του κατάγεται από την Ιθάκη. Στα πλαίσια της διοργάνωσης Greek Chefs Abroad θα προσθέσει μια αυστραλιανή πινελιά σε ένα παραδοσιακό ελληνικό μενού, διατηρώντας παράλληλα το δικό του στυλ μαγειρικής. Επί του παρόντος ο σεφ επιβλέπει την κουζίνα στο Fable της Μελβούρνης, όπου μαγειρεύει αυθεντικό ελληνικό φαγητό.

Και τα τρία ξενοδοχεία του ομίλου έχουν βραβευτεί από το Condé Nast Traveller Reader’s Choice Awards 2022 ανάμεσα στα 10 καλύτερα ελληνικά ξενοδοχεία.
www.marbella.gr

Exit mobile version