Μετά από σχεδόν 50 χρόνια αναμονής εγκαινιάστηκε εσχάτως το επιβλητικό τοπόσημο του μεγαλύτερου λιμανιού επιβατών στην Ευρώπη. Το site του έργου είναι προϊόν της Design Ambassador.

Σε μια εντυπωσιακή εκδήλωση που έγινε στον υπαίθριο χώρο του 3ου ορόφου του δεύτερου πιο ψηλού κτιρίου της χώρας, οι 600 εκλεκτοί προσκεκλημένοι παρακολούθησαν τις ομιλίες όλων των σημαντικών ανθρώπων που συνετέλεσαν στην ολοκλήρωση αυτού του δύσκολου έργου. Οπως ανέφερε μεταξύ άλλων, κατά τη διάρκεια του χαιρετισμού του ο διευθύνων σύμβουλος της Dimand κύριος Ανδριόπουλος, επικεφαλής της κοινοπραξίας που ανέπτυξε τον ουρανοξύστη των 22 ορόφων, τους τελευταίους τέσσερις μήνες έκλεισαν οι συμφωνίες για την εκμίσθωση των τελευταίων 8 κενών ορόφων του ακινήτου. “Ενώ ενοικιάστηκε το 60% των χώρων το πρώτο διάστημα, οι τελευταίοι 8 όροφοι ενοικιάστηκαν τους τελευταίους τέσσερις μήνες, αποδεικνύοντας πόσο επηρεάζουν οι αστικοί μύθοι την πορεία ενός έργου”, είπε.

Η ψηφιακή πλευρά του Πύργου Πειραιά στα χέρια της Design Ambassador

Σχετικά με τον ιστότοπο του Πύργου
Στην καρδιά του λιμανιού του Πειραιά, του μεγαλύτερου λιμανιού επιβατών στην Ευρώπη, ο Πύργος του Πειραιά χτίστηκε αρχικά το 1972 με τη φιλοδοξία να γίνει ορόσημο σε μια περιοχή που εκείνη την εποχή άλλαζε ραγδαία και να εξελιχθεί σε διεθνή κόμβο για τη ναυτιλία και τις μεταφορές. Ωστόσο, μετά το 1982, το έργο εγκαταλείφθηκε και ο Πύργος παρέμεινε άδειος για τα επόμενα 50 χρόνια. Το 2020 η κτηματομεσιτική Dimand σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD) και την Prodea Investments ανέλαβαν την 99χρονη παραχώρηση του Πύργου Πειραιά από τον Δήμο Πειραιά με όραμα να επαναφέρουν το κτίριο στο ορόσημο που προοριζόταν να είναι. 

Η ψηφιακή πλευρά του Πύργου Πειραιά στα χέρια της Design Ambassador
Η ψηφιακή πλευρά του Πύργου Πειραιά στα χέρια της Design Ambassador
Η ψηφιακή πλευρά του Πύργου Πειραιά στα χέρια της Design Ambassador
Η ψηφιακή πλευρά του Πύργου Πειραιά στα χέρια της Design Ambassador

Η Κοινοπραξία ανέθεσε στον Βασίλη Μπαρτζώκα και την Design Ambassador την επιμέλεια και υλοποίηση του website και των εφαρμογών προώθησης του project, η οποία με την σειρά της επέλεξε και συνεργάστηκε  με τον Νίκο Γεωργόπουλο της Marlon Tate για τη δημιουργική διεύθυνση και το design. Η Design Ambassador με τους συνεργάτες της ανέλαβε  τον σχεδιασμό, τη σκηνοθεσία και την ανάπτυξη της  επίσημης ιστοσελίδας του Πύργου του Πειραιά, καταφέρνοντας να τραβήξει την προσοχή επενδυτών, πολιτικών αλλά και της τοπικής κοινωνίας. Επιπλέον, για τον responsive ιστότοπο δημιούργησε ειδικούς προσαρμοσμένους διαδραστικούς χάρτες και infographics, σχεδιασμένους να αντικατοπτρίζουν την οπτική γλώσσα που δημιούργησε για το κτίριο-ορόσημο. Η Design Ambassador έχει επιμεληθεί και υλοποιήσει και την ιστοσελίδα της DIMAND με τη δημιουργική διεύθυνση της Marlon Tate.

Η ψηφιακή πλευρά του Πύργου Πειραιά στα χέρια της Design Ambassador

Η Design Ambassador είναι μια διαρκώς αναπτυσσόμενη εταιρία επικοινωνίας, δημοσίων σχέσεων, events & consulting για το δομημένο περιβάλλον. Εχει επιμεληθεί την εικόνα, το Brand Identity, τα sites και τη στρατηγική επικοινωνίας για κορυφαία αρχιτεκτονικά γραφεία και εταιρίες Real Estate της χώρας, δημιουργεί περιεχόμενο για το δομημένο περιβάλλον και συνεργάζεται με κορυφαία μέσα για τη δημιουργία ειδικών εκδόσεων όπως LIFO ADM, ARCHISEARCH THE PAPER EDITION, Μονογραφίες Αρχιτεκτόνων κ.λπ., ενώ διοργανώνει σημαντικά συνέδρια και events τα οποία γίνονται sold out.
www.piraeustower.gr