search icon

Fine Living

Η μεγάλη γιορτή των sneakers για πρώτη φορά στην Ελλάδα

Αυτό που έκανε τα sneakers βιομηχανία με τζίρο πάνω από 85 δισεκατομμύρια ευρώ παγκοσμίως, είναι τα Nike Air που διαφήμισε σε ολόκληρο τον πλανήτη ο Μάικλ Τζόρνταν. Ο κινηματογράφος, έπαιξε κι αυτός με τη σειρά του τον ρόλο του, είτε με τα Nike Cortez του Forrest Gump -κατά κόσμον Τομ Χανκς- ή τα Adidas Samba […]

Το μεγαλύτερο φεστιβάλ sneakers διεθνώς, το Sneakerness, γίνεται στην Αθήνα, στο παλιό Αμαξοστάσιο του ΟΣΥ στο Γκάζι, μεταξύ 11 και 13 Οκτωβρίου.

Αυτό που έκανε τα sneakers βιομηχανία με τζίρο πάνω από 85 δισεκατομμύρια ευρώ παγκοσμίως, είναι τα Nike Air που διαφήμισε σε ολόκληρο τον πλανήτη ο Μάικλ Τζόρνταν. Ο κινηματογράφος, έπαιξε κι αυτός με τη σειρά του τον ρόλο του, είτε με τα Nike Cortez του Forrest Gump -κατά κόσμον Τομ Χανκς- ή τα Adidas Samba Super του Ewan Mac Gregor στο Trainspotting μέχρι τα κίτρινα με μαύρες ρίγες Onitsuka Tiger Mexico 66 της Uma Thurman στο πρώτο Kill Bill του Quentin Tarantino. Αλλά και τα πρωτοπόρα Chuck Taylor All Stars, τα “σταράκια”, χάραξαν τον δρόμο προς την επιτυχία των sneakers στη δεκαετία του ’80.

Photo: pexels

Το φεστιβάλ Sneakerness, είναι η κορυφαία παγκόσμια πλατφόρμα για την κουλτούρα του streetwear και των sneakers, ένας τόπος συνάντησης για τους φανατικούς της οπαδούς που τους δίνει τη δυνατότητα να μοιραστούν το πάθος τους. Πρόκειται για μια ξεχωριστή γιορτή μόδας, τέχνης και μουσικής, που πραγματοποιείται για πάνω από δέκα χρόνια στις μεγαλύτερες πόλεις της Ευρώπης, όπως η Ζυρίχη, το Ρότερνταμ, το Άμστερνταμ και το Μιλάνο.

Μια ξεχωριστή εμπειρία
Σε έναν χώρο πάνω από 4.000 τ.μ., θα βρεθούν τα κορυφαία διεθνή sneaker brands και επιλεγμένα ελληνικά streetwear labels. Οι ενθουσιώδεις της street culture θα βιώσουν μια αξέχαστη εμπειρία μέσα από μια πληθώρα μοναδικών δράσεων, έχοντας την ευκαιρία να συναντηθούν, να θαυμάσουν και να αγοράσουν προϊόντα σε μία πρωτόγνωρη 360° εμπειρία με νέες κυκλοφορίες, limited edition μοντέλα και σπάνια κομμάτια.
Παράλληλα, κορυφαίοι Έλληνες και διεθνείς “sneakerheads” θα διαμορφώσουν το πρόγραμμα του Sneakerness Zone, με συζητήσεις, battles και παρουσιάσεις exclusive προϊόντων, ενώ οι επισκέπτες θα μπορούν να γνωρίσουν διεθνείς συλλέκτες και resellers, καθώς και να φωτογραφηθούν με sneaker icons, όπως ο 78χρονος Γερμανός fashion guru Gramps, ο οποίος έχει γίνει viral για τις ιδιαίτερες στιλιστικές του επιλογές. Επιπλέον, οι sneaker lovers θα έχουν τη δυνατότητα να διαμορφώσουν τα αγαπημένα τους καπέλα και sneakers της Lacoste, παίρνοντας μέρος στο customization workshop του street artist Yiakou.

Πολύ μεγάλο ενδιαφέρον θα έχει και η συμμετοχή της Αdidas, που θα γίνει σε συνεργασία με το Sneaker 10, ενώ θα παρουσιάσουν και στη σκηνή του φεστιβάλ την πολυτάλαντη Ellize. Μια ακόμη δυνατή παρουσία θα είναι αυτή της Converse, όπου θα παρουσιαστεί η νέα σειρά του Καναδέζου super star του NBA, Shai Gilgeous-Alexander. Στο ίδιο πλαίσιο, οι επισκέπτες θα μπορούν να παρακολουθήσουν ζωντανά το Custom Bespoke Shoe Designing από τη Sneakerschool της Ολλανδίας, καθώς και τα Sneaker Battles & Drops από το OG Market, το Sneakerdom και τον Φώτη Κουρούπη.

Moυσική & Happenings
Το stage και το Creative Lounge της Τhe Athlete’s Foot, impact partner του φεστιβάλ, θα φιλοξενήσει workshops και challenges χορού από την ομάδα Follow The Waack και το GΕΤ ΆP Studio, δίνοντας τον ρυθμό και τις τρεις μέρες. Στα highlights, είναι ακόμη και το OG Market, που συμμετέχει με παιχνίδια και διαγωνισμούς με δώρα ζευγάρια sneakers, αλλά και το Τhat Gorilla Brand που παρουσιάζει τον διεθνώς αναγνωρισμένο sneaker expert KishKash από το Λονδίνο ο οποίος θα αναλάβει τα decks του Sneakerness με ένα ξεχωριστό DJ set.
Στις πολύ σημαντικές εμπειρίες του φεστιβάλ είναι το Marketplace, όπου σε έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο οι επισκέπτες μπορούν να ανακαλύψουν και να αγοράσουν ρούχα και αξεσουάρ από 30 καταξιωμένα και ανερχόμενα ελληνικά streetwear brands που αφήνουν το δικό τους στίγμα στη μόδα και δημιουργούν δικές τους τάσεις.
Επίσης, το κοινό θα έχει την ευκαιρία να λάβει μέρος σε giveaways, διαγωνισμούς και fun activations όπως το Κυνήγι Θησαυρού από τη Sprite για να κερδίσει πολλές δωροεπιταγές και το Pacman Tournament από τη My Arcade. Παρούσα θα είναι και η Crep Protect με τον εμβληματικό θρόνο της και τις δωρεάν υπηρεσίες καθαρισμού sneakers αλλά και τη ψηφοφορία Crop Or Flop και τα Sneaker Olympics με πολλά βραβεία για το κοινό.

Το event δεν ξεχνά τις ρίζες του sneaker που έγινε διάσημο από το αμερικάνικο μπάσκετ. Η καρδιά του Αμαξοστασίου θα χτυπά και τις τρεις ημέρες “μπασκετικά” καθώς το ειδικά διαμορφωμένο Sneakerness Basket Court by ΔΕΗ θα φιλοξενήσει 3Χ3 Τournament με πολλές άλλες δράσεις. Συνακολούθως, οι φανατικοί των sneakers θα μπορούν να διεκδικήσουν συλλεκτικά αντικείμενα και προϊόντα, μέσω των διαγωνισμών που θα διεξαχθούν στο Marketplace του Sneakerness και της δημοπρασίας των 10 exclusive προϊόντων του Sneakerness Museum, που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή, 13/10. Επιπλέον, στον χώρο του Sneakerness Athens θα φιλοξενηθεί και το δημοφιλές sneaker store Drip Athens έχοντας στον χώρο και ένα barber shop, ενώ θα υπάρχει ένα ειδικά διαμορφωμένο skate spot με Skate Challenges από την ομάδα του Ministry of Concrete. 11 με 13 Οκτωβρίου η Αθήνα φοράει τα sneakers της και βρίσκεται στο επίκεντρο της παγκόσμιας κουλτούρας των δρόμων.

*Sneakerness Athens, Παλιό Αμαξοστάσιο του ΟΣΥ, Γκάζι
11-13 Οκτωβρίου 2024

Exit mobile version