Ο FnB & Bar consultant Παναγιώτης Παπαβραμόπουλος δημιουργεί γευστικές προτάσεις και συνδυασμούς που μένουν στη μνήμη.
Ταξιδεύει κατά κύριο λόγο με άξονα τη γαστρονομία και το κρασί. Επιλέγει πρώτα τα εστιατόρια και στη συνέχεια τον προορισμό. Θέλει να φέρει την ισορροπία ανάμεσα στο ποτό και το φαγητό. Τον συναντήσαμε στο Esperisma Bar Restaurant που δημιούργησε, με συνοδοιπόρους την Αρτεμις Αργυρού και τον Παναγιώτη Ιγγλέση, ιδιοκτήτες του Athina Luxury Suites, στα Φηρά της Σαντορίνης.
Σε αυτό το απίθανο μπαλκόνι με τη μοναδική θέα-ταυτότητα του νησιού, την Καλντέρα, συζητήσαμε για φαγητό, για τα ταξίδια του στον κόσμο της γαστρονομίας, του κρασιού, των ιδανικών cocktails. «Δεν μου αρκεί ένα γευστικό ποτό. Θέλω να είναι ικανό να σε ταξιδέψει στην Ελλάδα, μέσα από τα αρώματα των βοτάνων. Θέλω να ανασύρει μνήμες από την παιδική μας ηλικία, θέλω να συνδέει το παρόν με το παρελθόν μας.
Το βραβευμένο μπαρ κινείται σε υψηλό επίπεδο, με μια Cocktail List που έχει ποικίλες αναφορές από τον κόσμο του fine drinking. Low ABV cocktails, Classic & Twisted Spritzes, Gins & Tonic, Old Fashioned Cocktails, Martini, Greece inspired,Tiki, αλλά και προτάσεις εμπνευσμένες από τον κόσμο της ζαχαροπλαστικής.
Σε σχέση με το φαγητό, τα πιάτα εστιάζουν στην ελληνική φιλοσοφία όπου ο head chef, Θωμάς Τενεκετζής, δημιουργεί ένα μενού που δένει αρμονικά με τη φιλοσοφία του Παπαβραμόπουλου, όσον αφορά και στα ποτά και ισορροπεί σε γεύσεις που έχουν αναφορές στην ελληνική, αλλά και τη μεσογειακή γαστρονομία. Η πολυσυζητημένη Αθηναϊκή σαλάτα, αλλά και η σαλάτα σπανακόπιτα με το crispy φύλλο, αποτελούν ιδανικό «άνοιγμα» ενός δείπνου.
Το φίνο carpaccio, το vitello tonnato, αλλά και το πιάτο με το μελωμένο και μαλακό χταπόδι και τη φάβα, αποτελούν μερικές από τις must επιλογές. Το ριζότο με τη σουπιά είναι ένα πιάτο που θα φέρει τη θάλασσα στο τραπέζι, ενώ τα υλικά του γνωστού μας παστίτσιου είναι μία ακόμη εκδοχή μιας πιο γευστικής κουζίνας, η οποία τολμά να μειώσει πιθανώς την εικόνα αλλά να δώσει έμφαση στη γεύση. Το short rib, το πιάτο με τις γαρίδες, το rib eye, το αρνί, πλαισιώνουν ένα μενού με εκπλήξεις, σταθερή γεύση, νόστιμες παρασκευές και ουσία.
Esperisma Bar Restaurant, Athina Luxury Suites, Φηρά, Σαντορίνη