search icon

Fine Living

Δύο νύχτες μόνο: Δύο επικοί σεφ στο Daios Cove στις εμπειρίες του καλοκαιριού

Το πολυτελές resort Daios Cove, που βρίσκεται σε έναν μαγικό όρμο του Αγίου Νικολάου στην Κρήτη, αποτελεί εδώ και χρόνια προορισμό για τους λάτρεις της υψηλής γαστρονομίας. Τα 7 εστιατόρια, υπό την επίβλεψη βραβευμένων σεφ και μπαρ του resort έχουν διαμορφώσει μια σύνθεση γαστρονομική ταυτότητα που χτίζεται βήμα-βήμα εδώ και μια δεκαετία. Πρωταγωνιστούν:Το εστιατόριο Ocean, […]

Το κορυφαίο γαστρονομικό φεστιβάλ στην Ελλάδα και ένα από τα καλύτερα του είδους στη Μεσόγειο κάνει πάλι τη διαφορά με καλεσμένους τους τριάστερους σεφ Jean-Philippe Blondet και Joan Roca.

Το πολυτελές resort Daios Cove, που βρίσκεται σε έναν μαγικό όρμο του Αγίου Νικολάου στην Κρήτη, αποτελεί εδώ και χρόνια προορισμό για τους λάτρεις της υψηλής γαστρονομίας. Τα 7 εστιατόρια, υπό την επίβλεψη βραβευμένων σεφ και μπαρ του resort έχουν διαμορφώσει μια σύνθεση γαστρονομική ταυτότητα που χτίζεται βήμα-βήμα εδώ και μια δεκαετία.

Πρωταγωνιστούν:
Το εστιατόριο Ocean, ένα από τα τοπ σημεία γαστρονομίας στον ξενοδοχειακό χάρτη της χώρας, με το μενού να φέρει την υπογραφή και την επίβλεψη της ομάδας του μεγάλου Alain Ducasse.
Το εστιατόριο RHO, μια εμπειρία ανακάλυψης για τους λάτρεις της ωμοφαγίας, βασισμένα στις φρέσκες πρώτες ύλες της θάλασσας.
Η Taverna, ένα κλασικό πια hot spot αυθεντικών γεύσεων της Κρήτης με σοβαρό συναισθηματικό αποτύπωμα στους επισκέπτες.

Ocean Restaurant
RHO Restaurant
Taverna

Φέτος, ο θεσμός των Culinary Journeys επιστρέφει για έκτη χρονιά, και δύο από τους κορυφαίους σεφ του κόσμου θα μαγειρέψουν στο εστιατόριο Ocean, για να εμπλουτίσουν το γευστικό ταξίδι των επισκεπτών του Daios Cove.
Στις 21 Ιουλίου, ο Jean-Philippe Blondet με 3 αστέρια Michelin του εστιατορίου Alain Ducasse at The Dorchester στο Λονδίνο και στις 26 Ιουλίου ο Joan Roca με 3 αστέρια Michelin από το El Celler de Can Roca στη Ζιρόνα της Ισπανίας.

Αριστερά ο Jean-Philippe Blondet και δεξιά ο Joan Roca.

Ο Jean-Philippe Blondet αποδίδει την κουζίνα του Ducasse στο Λονδίνο με μια σύγχρονη και εκλεπτυσμένη προσέγγιση. Ακολουθώντας τη φιλοσοφία του σταρ σεφ Ducasse, δίνει έμφαση στα φρέσκα και εποχιακά υλικά, επιλεγμένα με αυστηρά κριτήρια ποιότητας και προέλευσης. Βρέθηκε για πρώτη φορά πλάι στον Ducasse στο εστιατόριο Spoon του Λονδίνου και συνέχισε τη συνεργασία στο τριάστερο Le Louis XV Alain Ducasse στο l’Hôtel de Paris στο Μονακό. Σήμερα, ως Chef Patron στο Alain Ducasse at The Dorchester, συνεχίζει να εντυπωσιάζει με τις δημιουργίες του.

Ο Joan Roca, από την άλλη, συνδυάζει την παραδοσιακή κουζίνα με προηγμένες τεχνικές μαγειρικής όπως η Sous-vide (τεχνική της θερμικής επεξεργασίας σε κενό αέρος), η μαγειρική με αρώματα και η απόσταξη. Με πλούσια εκπαιδευτική πορεία, έχει διδάξει μαγειρική για πάνω από 20 χρόνια και έχει τιμηθεί με τον τίτλο του διδάκτορα Honoris Causa από το πανεπιστήμιο της Girona στην Ισπανία, όπου βρίσκεται και το βραβευμένο εστιατόριό του El Celler de Can Roca. Το έργο του έχει επηρεάσει σημαντικά τη σύγχρονη γαστρονομία και, μαζί με τα δύο αδέλφια του, ηγείται μιας βοτανικής έρευνας που έχει καταγράψει πάνω από 3000 άγρια είδη προκειμένου να ανακτηθούν και να χρησιμοποιηθούν εκ νέου στη γαστρονομία. Με αυτόν τον τρόπο, οι αδελφοί Roca ενημερώνουν την κοινωνία για το τοπικό φυσικό περιβάλλον και προάγουν την οικολογική συνείδηση.

Μέχρι τις 9 Οκτωβρίου οι επισκέπτες του Daios Cove θα έχουν την ευκαιρία να περιηγηθούν σε ένα γαστρονομικό ταξίδι αξιώσεων και να δοκιμάσουν γεύσεις που επιμελούνται διακεκριμένοι Έλληνες και ξένοι σεφ. Πιο συγκεκριμένα, πέραν των προαναφερθέντων σεφ, το πρόγραμμα του Culinary Journeys περιλαμβάνει:
Στις 4 Αυγούστου τον Amaury Bouhours του διάστερου εστιατορίου Le Meurice στο Παρίσι.
Στις 16 Αυγούστου τον Παύλο Κυριάκη από το αθηναϊκό Gallina και τον Jacob Jan Boerma του εστιατορίου The White Room στο Άμστερνταμ.
Στις 25 Σεπτεμβρίου τον Γιώργο Σαμοϊλη του Cantina στη Σίφνο και τον Γκίκα Ξενάκη του Αleria Restaurant στην Αθήνα.
Και το ταξίδι ολοκληρώνεται στις 9 Οκτωβρίου με τους Δημήτρη Μαλανδρένη και Γρηγόρη Μαρινάκη του εστιατορίου Matzenta στα Xανιά.

Daios Cove Crete, Βαθύ, Άγιος Νικόλαος
www.daioscovecrete.com

Exit mobile version