Αυτή τη σεζόν, η σχεδιάστρια μόδας Liana Camba και η κεραμίστρια Νάνσυ Λειβαθινού ενώνουν τις δυνάμεις τους σε μια μοναδική συνεργασία που φέρνει πιο κοντά την τέχνη της μόδας και της κεραμικής.

Η νέα τους συλλογή, με τίτλο “Le Ruban”, αποτελεί μια limited edition σειρά κεραμικών αντικειμένων που ενσωματώνει την ελληνικότητα με έναν εκλεπτυσμένο τρόπο. Η έμπνευση πίσω από τη “Le Ruban” είναι η διαχρονική κομψότητα της κορδέλας, ένα στοιχείο που συναντάται συχνά στις δημιουργίες της Liana Camba. Η συλλογή αυτή αποτελεί μια συνάντηση της σύγχρονης μόδας με την παραδοσιακή κεραμική, δημιουργώντας κομμάτια που ισορροπούν ιδανικά μεταξύ αισθητικής και χρηστικότητας. Τα κομμάτια της συλλογής αποπνέουν θηλυκότητα μέσω των ρευστών καμπυλών τους και αποδίδουν την πολυτέλεια της χειροποίητης τέχνης με περίτεχνες λεπτομέρειες.

Δύο δημιουργικές γυναίκες σε μια συνεργασία Μόδας και Τέχνης

Η συλλογή “Le Ruban” περιλαμβάνει τέσσερα ανθοδοχεία, ένα κηροπήγιο και ένα διακοσμητικό στοιχείο, όλα χειροποίητα και μοναδικά, διαθέσιμα σε αριθμημένα αντίτυπα. Κάθε αντικείμενο αποπνέει την αισθητική της Liana Camba και διατηρεί την αυθεντικότητα και τον χειροποίητο χαρακτήρα που χαρακτηρίζει τη δουλειά της Νάνσυς Λειβαθινού.
Τα σχέδια της καταξιωμένης σχεδιάστριας μόδας Liana Camba ξεχωρίζουν για τις καθαρές γραμμές και τη διαχρονικότητα, κάτι που αντανακλάται και στη νέα αυτή συλλογή. Η επιδίωξή της να συνδυάσει διαφορετικές μορφές τέχνης την οδήγησε στη συνεργασία με τη Νάνσυ Λειβαθινού, την βραβευμένη κεραμίστρια που διακρίνεται για την ικανότητά της να μετατρέπει την κεραμική σε έργα τέχνης με λεπτομερείς και περίτεχνες κατασκευές.

Η σειρά “Le Ruban” είναι μια ωδή στη διαχρονικότητα της ελληνικής δεξιοτεχνίας και ξεκινά το ταξίδι της στη σύγχρονη δημιουργικότητα, συνδυάζοντας την κεραμική -μια τέχνη βαθιά ριζωμένη στην ελληνική παράδοση- με τη σύγχρονη μόδα. Μέσα από αυτή τη δημιουργική συνέργεια, η συλλογή οδηγεί σε ένα νέο αισθητικό σύμπαν, γεμάτο ελληνικότητα και κομψότητα.
Η σύνδεση της μόδας με την τέχνη δεν είναι κάτι καινούργιο. Στην παγκόσμια σκηνή, πολλοί γνωστοί οίκοι μόδας έχουν συνεργαστεί με καλλιτέχνες για τη δημιουργία μοναδικών συλλογών, δημιουργώντας limited edition κομμάτια που συνδυάζουν τη μόδα με την τέχνη. Αυτές οι συνεργασίες όχι μόνο ενισχύουν την πολιτιστική σύνδεση, αλλά και φέρνουν νέες προοπτικές και καινοτόμες ιδέες στη βιομηχανία της μόδας.

Δύο δημιουργικές γυναίκες σε μια συνεργασία Μόδας και Τέχνης
Δύο δημιουργικές γυναίκες σε μια συνεργασία Μόδας και Τέχνης
Δύο δημιουργικές γυναίκες σε μια συνεργασία Μόδας και Τέχνης
Δύο δημιουργικές γυναίκες σε μια συνεργασία Μόδας και Τέχνης

Η συλλογή “Le Ruban” ακολουθεί αυτή την παράδοση, φέρνοντας μαζί δύο δημιουργούς με πάθος για την τέχνη και την καινοτομία. Μέσω της μοναδικής αυτής συνεργασίας, δημιουργούν κομμάτια που είναι ταυτόχρονα έργα τέχνης και λειτουργικά αντικείμενα, αποδεικνύοντας πως η μόδα και η κεραμική μπορούν να συνυπάρξουν αρμονικά και να παράγουν εξαιρετικά αποτελέσματα.
Τη συλλογή “Le Ruban” συμπληρώνει μια capsule σειρά ρούχων αποτελούμενη από έξι outfits, η οποία «ντύνει» στιλιστικά το concept της συνεργασίας μεταξύ της Liana Camba και της Νάνσυς Λειβαθινού, συνθέτοντας μια ολοκληρωμένη και αρμονική εικόνα. Αυτή η σύνθεση ρούχων προσδίδει ένα επιπλέον επίπεδο στην αισθητική της συλλογής, κάνοντας την εμπειρία της τέχνης και της μόδας ακόμα πιο ολοκληρωμένη και μοναδική για το κοινό.

Info: lianacamba.gr/cms/