Το Kitchen in the Wild φέρνει φημισμένους σεφ στους πρόποδες του όρους Κένυα.
Ως «μακρινές περιπέτειες για τους γαστρονομικά ανήσυχους» περιγράφει το Kitchen in the Wild ο σεφ και οικοδεσπότης του, Valentine Warner. Το πρώτο event έχει προγραμματιστεί για τον Οκτώβριο του 2025 και θα μεταφέρει τους επισκέπτες στην επαρχία Laikipia στην Κένυα, όπου θα απολαύσουν συναρπαστικές γεύσεις από τα χέρια του ταλαντούχου σεφ Jackson Boxer.
Δημιουργικός και ακούραστος, ο Boxer είναι ο εμπνευστής πίσω από ορισμένα από τα πιο αγαπημένα εστιατόρια του Λονδίνου και έχει αποκτήσει φανατικό κοινό. Στα 23 του άνοιξε ένα café 10 θέσεων στην ιστορική γεωργιανή έπαυλη Brunswick House στο Vauxhall, ενώ σήμερα μοιράζει τον χρόνο του ανάμεσα στο πλέον διάσημο Brunswick House, το Dove στο Notting Hill, το υπόγειο μπαρ Below Stone Nest στο Soho, το μπιστρό Henri στο Covent Garden, το Experimental στο Cowley Manor στα Cotswolds και το casual Jackson Boxer at the Corner στο Selfridges.


Μια εμπειρία που εκτείνεται πέρα από το φαγητό
Ταλαντούχος και ενστικτώδης ο Boxer είναι εξίσου άνετος είτε μαγειρεύοντας πάνω από φλόγες στην ύπαιθρο είτε χρησιμοποιώντας σύγχρονο εξοπλισμό υψηλής τεχνολογίας. «Δώστε του ένα υλικό, κι αμέσως το μυαλό του θα κατακλύσουν αμέτρητες γευστικές ιδέες», γράφουν γι’ αυτόν. Το φθινόπωρο θα βρεθεί στους πρόποδες του όρους Κένυα, του δεύτερου υψηλότερου βουνού της Αφρικής μετά το Κιλιμάντζαρο, για να χαράξει νέες γαστρονομικές διαδρομές, χρησιμοποιώντας τοπικά υλικά και τεχνικές που θα τον οδηγήσουν σε πρωτότυπους συνδυασμούς.
«Τα ταμαρίλο (γνωστά ως ντοματόδεντρα), το ugali -το παραδοσιακό πιάτο από καλαμποκάλευρο που έχει συμπεριληφθεί στον κατάλογο της UNESCO-και το ντόπιο κρέας που σιγοψήνεται πάνω σε ξύλα θα αποτελέσουν πηγή έμπνευσης για τον σεφ» αναφέρουν οι διοργανωτές. Στην ίδια ομάδα θα βρίσκεται ο κορυφαίος bartender Nick Strangeway, ο διεθνώς αναγνωρισμένος animator και δημιουργός μοντέλων Jim Parkyn (γνωστός για τη δουλειά του στα stop-motion animation Wallace & Gromit και Shaun the Sheep) και η βοτανολόγος, ξεναγός και συγγραφέας Anne Powys, μία από τις κορυφαίες ειδικούς της Κένυας στη χλωρίδα της Ανατολικής Αφρικής.


Αν και το Kitchen in the Wild έχει σχεδιαστεί ως «μια καθηλωτική γαστρονομική εμπειρία», οι ιδρυτές του -ο σεφ, food writer και τηλεοπτικός παρουσιαστής Valentine Warner και η food & event consultant Clare Isaaks- οραματίζονται μια εμπειρία που εκτείνεται πέρα από το φαγητό: τη μαγεία της σαβάνας, την πλούσια άγρια ζωή και την αίσθηση απόλυτης απορρόφησης στο μοναδικό φυσικό τοπίο. «Κάθε ξεχωριστή αυτή συνάντηση φιλοξενεί έναν μικρό αριθμό καλεσμένων για πέντε νύχτες, δίνοντάς τους την ευκαιρία να συνδεθούν με διακεκριμένους σεφ, καλλιτέχνες και στοχαστές, δημιουργώντας δυνατούς δεσμούς γύρω από το κοινό τραπέζι», αναφέρουν οι διοργανωτές.
Ως προορισμό επέλεξαν την επαρχία Laikipia για την ακατέργαστη ομορφιά και τα απέραντα, παρθένα τοπία της, ενώ ως βάση το El Karama Lodge, στους πρόποδες του όρους Κένυα, περιτριγυρισμένο από κυματιστούς λόφους, ποτάμια και θέα που κόβει την ανάσα. Διάλεξαν το συγκεκριμένο κατάλυμα για την αρχιτεκτονική του που εναρμονίζεται με το τοπίο, για την αυτάρκειά του και τη βιώσιμη προσέγγισή του στη μαγειρική, για τη φάρμα, τους λαχανόκηπους και την καλλιτεχνική κοινότητά του. Η διαμονή γίνεται σε γοητευτικές αγροικίες και bandas, πολυτελείς καλύβες με αχυρένια στέγη.




Το Kitchen in the Wild διαρκεί πέντε ημέρες, «οι οποίες μπορούν να είναι τόσο δραστήριες ή χαλαρές όσο επιθυμούν οι επισκέπτες», περιλαμβάνοντας σαφάρι με οχήματα ή πεζοπορία υπό την καθοδήγηση ντόπιων οδηγών, μαθήματα μαγειρικής και κοκτέιλ, καλλιτεχνικά εργαστήρια, εξορμήσεις για άγρια συλλογή τροφής, ιππασία, ψάρεμα στο ποτάμι, περιηγήσεις στη φάρμα και τους κήπους της κουζίνας και θεραπείες σπα στη φύση. Εμπειρίες όπως το χαλαρωτικό κολύμπι στις δύο πισίνες, χαζεύοντας καμηλοπαρδάλεις και ελέφαντες που τριγυρνούν αμέριμνα, τα απογευματινά κοκτέιλ και εκλεκτά finger food κάτω από μια πελώρια ακακία, με φόντο τη δύση του ήλιου και τα κοπάδια με ζέβρες, και τα εορταστικά δείπνα υπό το φως των κεριών και του έναστρου ουρανού, δημιουργούν ξεχωριστές αναμνήσεις.
Kitchen in the wild, 17-22 Οκτωβρίου 2025, 12.000 δολάρια/άτομο
www.kitcheninthewild.org