search icon

Fine Living

Το airbnb πολυτελείας ξεκίνησε στην Ιαπωνία – Εντυπωσιακές κατοικίες μοιράζονται σε 12 ιδιοκτήτες με μερίδιο 30 ημερών το χρόνο

Δεν πρόκειται για ξενοδοχείο, διαβεβαιώνει τo όνομα της ιαπωνικής εταιρίας “Νοt A Hotel” που ίδρυσε ο Shinji Hamauzu στο Τόκιο, στις αρχές του 2020. Hταν η εποχή του πρώτου lockdown και ο ιδρυτής της εταιρείας εγκατέλειψε μια επιτυχημένη εργασία στον χώρο της μόδας, αποφασίζοντας να δοκιμάσει την τύχη του στον τομέα της φιλοξενίας∙ τότε όλοι […]

Ishigaki Island

Οι premium βίλες και οι design καλύβες της “Νοt A Hotel” που επαναπροσδιορίζουν την εμπειρία της φιλοξενίας.

Δεν πρόκειται για ξενοδοχείο, διαβεβαιώνει τo όνομα της ιαπωνικής εταιρίας “Νοt A Hotel” που ίδρυσε ο Shinji Hamauzu στο Τόκιο, στις αρχές του 2020. Hταν η εποχή του πρώτου lockdown και ο ιδρυτής της εταιρείας εγκατέλειψε μια επιτυχημένη εργασία στον χώρο της μόδας, αποφασίζοντας να δοκιμάσει την τύχη του στον τομέα της φιλοξενίας∙ τότε όλοι οι φίλοι του τον συμβούλεψαν να μην το κάνει.

Το πλάνο του δεν ήταν να χτίσει και να λειτουργήσει ένα ακόμη ξενοδοχείο∙ είχε κάτι άλλο στο μυαλό του και γι’ αυτό ονόμασε τo εγχείρημα του εν μέρει για αστείο, Not A Hotel. Αντί να ακολουθήσει τον γνωστό δρόμο (εξασφάλιση χρηματοδότησης, κατασκευή ξενοδοχείου, έναρξη πώλησης δωματίων), ο Hamauzu επέλεξε τη φιλοσοφία του timesharing (χρονομερίδιο). Τουτέστιν, κάθε ιδιοκτησία της Not A Hotel πωλείται σε 12 άτομα για 30 ημέρες χρήσης.

Ishigaki Island
Ishigaki Island
Ishigaki Island

Στην Not A Hotel, κάνουν τα πράγματα με τον δικό τους τρόπο
Πρώτα αναζητούν μια εξαιρετική τοποθεσία και έναν φημισμένο αρχιτέκτονα που θα σχεδιάσει το ξενοδοχείο. Υστερα πωλούν τα χρονομερίδια στο διαδίκτυο και μόνο όταν εξασφαλιστεί το κεφάλαιο ξεκινά η κατασκευή.
Στη συλλογή τους έχουν ήδη σχέδια για κατοικίες που ξεπερνούν κάθε προσδοκία. Οπως η κυκλική εξοχική κατοικία τεσσάρων υπνοδωματίων, με την καταπράσινη κυματιστή στέγη στο νησί Ishigaki στη νοτιοδυτική Ιαπωνία, που έχει την υπογραφή του Ιάπωνα αρχιτέκτονα Sou Fujimoto.
Η κυκλική κάτοψή της διαθέτει γυάλινα μεγάλα παράθυρα, που προσφέρουν απεριόριστη θέα στις ακτές, τον ωκεανό και τους καταπράσινους κήπους, διατυπώνοντας μια αρχιτεκτονική φιλοσοφία που προσκαλεί το φυσικό περιβάλλον στο εσωτερικό του σπιτιού. Μια πισίνα υπερχείλισης που ατενίζει τη θάλασσα και ένας ιδιωτικός κήπος στη στέγη του σπιτιού, στον οποίο έχουν αναπτυχθεί λίμνη και λιβάδια, γύρω από ένα και μοναδικό δέντρο, προσφέρουν αδιάκοπη επαφή με τη φύση. «Δεν υπάρχουν άλλα κτίσματα στην περιοχή, επομένως τίποτα δεν διαταράσσει το μοναδικό φυσικό τοπίο. Είναι ένα μέρος που υπόσχεται απόλυτη χαλάρωση» ανέφερε ο Fujimoto.

Masterpiece, Nasu / Photo: Kozo Takayama
Masterpiece, Nasu
Masterpiece, Nasu
Masterpiece, Nasu
Masterpiece, Nasu

Τα πρώτα Not A Hotel δημιουργήθηκαν στην κορυφή ενός μικρού λόφου, με θέα στο απέραντο πράσινο του χωριού Nasu, που φιλοξενεί ένα διάσημο ράντσο με άλογα. Σε συνεργασία με το ιαπωνικό αρχιτεκτονικό γραφείο Suppose Design Office σχεδιάστηκαν οι κατοικίες Μasterpiece και Think και οι δύο sold out.
Επενδυμένη με χάλυβα Corten, η κατοικία Masterpiece εσωτερικά αποτελείται από ένα μείγμα φυσικής πέτρας, ξύλου και εκτεθειμένου σκυροδέματος. Υπάρχουν τέσσερα υπνοδωμάτια, ένα ευρύχωρο σαλόνι με ανοιχτό τζάκι και βεράντα που αγκαλιάζεται από το πράσινο, πισίνα, ένα φυσικό λουτρό με ιαματικό νερό και μία σάουνα με θέα – τόσο ο Hamauzu όσο και ο αρχιτέκτονας και συνιδρυτής του Suppose Design Office, Μakoto Tanijiri δηλώνουν λάτρεις της σάουνας.

Think, Nasu
Think, Nasu
Think, Nasu
Think, Nasu
Think, Nasu
Think, Nasu

Η τιμή πώλησης του Masterpiece για αποκλειστική χρήση ήταν 837.600.000 γιεν Ιαπωνίας (περίπου 5.300.380 ευρώ), όμως οι δώδεκα ιδιοκτήτες του δεν χρειάστηκε να πληρώσουν πάνω από 442.000 ευρώ για να αποκτήσουν χρονομερίδιο. Αν δεν χρησιμοποιήσουν την κατοικία, οι ιδιοκτήτες μπορούν να ζητήσουν από την Not A Hotel να την νοικιάσει∙ επίσης, έχουν το προνόμιο να παραθερίσουν και στα άλλα Not A Hotel, όπως τις παραθαλάσσιες βίλες Surf, Garden, Masterpiece και Chill στo νησί Aoshima και τις design ξύλινες καλύβες εξοπλισμένες με λουτρά και σάουνα στο ορεινό θέρετρo Κaruizawa.

Minakami
Minakami
Minakami
Minakami
Minakami

Σύντομα, η συλλογή της Not A Hotel θα εμπλουτιστεί με μια σειρά κατοικιών στην περιοχή Minakami, την «Shangri-La των νερών» για τους Ιάπωνες, όλο ορμητικά ποτάμια και θερμές ιαματικές πηγές που αναβλύζουν από τα ψηλά βουνά.
Οι διώροφες βίλες με την θέα 180 μοιρών στο άγριο ορεινό τοπίο, όπως και οι υπόλoιπες ιδιοκτησίες της Not A Hotel, συνδυάζουν ένα location σπάνιας ομορφιάς με το λιτό, ιαπωνικό ντιζάιν και τις παροχές που στοχεύουν στην ευεξία: θερμαινόμενη πισίνα υπερχείλισης με θέα στο χιόνι, ιαματικό λουτρό από φυσική πηγή, φιλανδική σάουνα.

Kαι την άνοιξη του 2024, θα αποκαλύψουν το νέο τους project στην περιοχή Setouchi, σε συνεργασία με το διάσημο αρχιτεκτονικό γραφείο Βjarke Ingels Group, το οποίο έχει σχεδιάσει -μεταξύ άλλων- το ξενοδοχείο Audemars Piguet στην Ελβετία, τα κεντρικά της Google στις Η.Π.Α., το ξενοδοχείο Biosphere των Τreehotel και το εστιατόριο Νοma.

Exit mobile version