search icon

Fine Living

Οι καλύτερες στιγμές της Εβδομάδας Μόδας στο Παρίσι

Αυτή τη χρονιά, η Πόλη του Φωτός έλαμψε με λαμπερές πασαρέλες, διάσημους καλεσμένους και τολμηρές νέες ιδέες. Από μεγάλους οίκους που παρουσίασαν συναρπαστικές νέες συλλογές μέχρι τους ανερχόμενους σχεδιαστές που έβαλαν τη δική τους σφραγίδα, αυτά είναι τα highlights από την Εβδομάδα Μόδας του Παρισιού Άνοιξη/Καλοκαίρι 2025. Yves Saint Laurent: Μινιμαλιστική μαγευτική αισθητικήΗ νέα συλλογή του Anthony Vaccarello για […]

Cindy Bruna, Cara Delevingne, Kendall Jenner και Luma Grothe. Photo by Stephane Cardinale - Corbis/Corbis via Getty Images

Η Εβδομάδα Μόδας είναι πάντα μια σκηνή γεμάτη έμπνευση, καινοτομία και στυλ.

Αυτή τη χρονιά, η Πόλη του Φωτός έλαμψε με λαμπερές πασαρέλες, διάσημους καλεσμένους και τολμηρές νέες ιδέες. Από μεγάλους οίκους που παρουσίασαν συναρπαστικές νέες συλλογές μέχρι τους ανερχόμενους σχεδιαστές που έβαλαν τη δική τους σφραγίδα, αυτά είναι τα highlights από την Εβδομάδα Μόδας του Παρισιού Άνοιξη/Καλοκαίρι 2025.

Η Βella Hadid στην πασαρέλα του Saint Laurent. Photo by Giovanni Giannoni WWD via Getty Images

Yves Saint Laurent: Μινιμαλιστική μαγευτική αισθητική
Η νέα συλλογή του Anthony Vaccarello για τον οίκο Yves Saint Laurent έθεσε τις βάσεις για το minimal chic. Τα μοντέλα παρέλασαν με αστραφτερά μαύρα και έντονα γεωμετρικά κοψίματα, αναδεικνύοντας την πιο καθαρή πλευρά του οίκου. Η δερμάτινη υφή συνδυάστηκε με σμόκιν και μοντέρνες γραμμές που ενθουσίασαν κοινό και κριτικούς. Ήταν μια επίδειξη δύναμης και κομψότητας που αποθέωσε τη θηλυκότητα.

Cindy Bruna, Cara Delevingne, Kendall Jenner και Luma Grothe. Photo by Stephane Cardinale – Corbis/Corbis via Getty Images

Η παρέλαση των celebrities στη μαγική πασαρέλα της L’Oréal
Η L’Oréal Paris έφερε στο catwalk τα μεγαλύτερα αστέρια της παγκόσμιας βιομηχανίας. Με θέα τον Σηκουάνα, μια ομάδα από fashion icons όπως η Cara Delevingne και η Kendall Jenner περπάτησαν με αυτοπεποίθηση, ενώ η Helen Mirren προσέθεσε μια πινελιά κομψότητας στην πασαρέλα. Αυτή η εντυπωσιακή στιγμή έδωσε το μήνυμα πως η μόδα είναι για όλους, ανεξάρτητα από την ηλικία ή το υπόβαθρο.

Valentino Spring-Summer/2025. Photo by Stephane Cardinale – Corbis/Corbis via Getty Images

Η νέα εποχή Valentino: Το ντεμπούτο του Alessandro Michele
Στην τελευταία επίδειξη του Valentino, η πασαρέλα είχε στρωθεί με σπασμένα καθρεφτάκια, που λαμπύριζαν σαν μια αίθουσα χορού μετά από σεισμό -ένα συμβολικό σκηνικό για την τολμηρή αλλαγή που έφερε ο Alessandro Michele ως νέος δημιουργικός διευθυντής του οίκου. Η πρώτη του συλλογή έδωσε έναν ανατρεπτικό αέρα στην κλασική ρωμαϊκή κομψότητα του Valentino, αναμειγνύοντας την παραδοσιακή φινέτσα με μια εκλεκτική και σχεδόν επαναστατική ενέργεια.

H Ελληνίδα fashion designer Pelagia Kolotouros. Photo by Thierry Chesnot/Getty Images

Pelagia Kolotouros για τη Lacoste: Η ελληνική επανάσταση του Street Style
Η Pelagia Kolotouros, η ελληνίδα σχεδιάστρια που ανέλαβε τη Lacoste, έφερε μια δροσερή, νεανική και φρέσκια πνοή στον οίκο. Η νέα της συλλογή εμπνεύστηκε από το σύγχρονο street style και τη γυναικεία ενδυνάμωση, με αθλητικά κομμάτια να παντρεύονται με πολυτελή υλικά. Τα φαρδιά φούτερ και τα κλασικά polo πήραν μοντέρνα διάσταση, κατακτώντας το κοινό με την ευρηματικότητά τους.

Travis Scott, Gigi Hadid και Guram Gvasalia. Photo by Peter White/Getty Images

Vetements: Μια τολμηρή καταγγελία για την καταναλωτική υπερβολή
Η συλλογή Άνοιξη/Καλοκαίρι 2025 του Guram Gvasalia για τον οίκο Vetements, με τίτλο “Time To Clean Up The Mess”, ξεκίνησε με τον Travis Scott στην πασαρέλα, φορώντας ένα γυαλιστερό δερμάτινο σύνολο. Το ντεμπούτο αυτό έθεσε τον τόνο για μια αιχμηρή κριτική στην υπερβολή και την υπερκατανάλωση στη μόδα. Ο Gvasalia μετέτρεψε γνωστά λογότυπα και σύμβολα μαζικής κατανάλωσης σε ρούχα που προβλημάτισαν και προκάλεσαν σκέψη. Η Gigi Hadid εμφανίστηκε τυλιγμένη με ένα φόρεμα τυλιγμένο με ταινία DHL σε κόκκινο και κίτρινο, ενώ τα ρούχα με αντικρουόμενα γραφικά, εκτεθειμένες ετικέτες και υπερμεγέθεις σιλουέτες αμφισβήτησαν τους παραδοσιακούς κανόνες της πολυτελούς μόδας. Το φινάλε της συλλογής ήρθε με την runaway bride, Anok Yai σε ένα εντυπωσιακό look, αφήνοντας μια αξέχαστη εικόνα.

Ο διάσημος Αμερικάνος ηθοποιός Willem Dafoe. Photo by Victor Boyko/Getty Images

Miu Miu: Πασαρέλα με Willem Dafoe και Hilary Swank
Η Miu Miu έκλεψε την παράσταση όταν ο Willem Dafoe και η Hilary Swank έκαναν την εμφάνισή τους στην πασαρέλα. Με bold, unisex looks, η συλλογή τόνισε τη διαφορετικότητα και το φάσμα του φύλου, με το στυλ να γίνεται μέσο προσωπικής έκφρασης. Η συμμετοχή των δύο σταρ ήταν μια στιγμή που συζητήθηκε όσο λίγες, αναδεικνύοντας τη δύναμη της μόδας στη μεταμόρφωση.

Rabanne RTW Spring/2025. Photo by Dominique Maitre/WWD via Getty Images

Η Επιστροφή του Rabanne: Μια αναγέννηση στις πασαρέλες
Μετά από χρόνια απουσίας, ο οίκος Rabanne επέστρεψε στις πασαρέλες με μια εντυπωσιακή επίδειξη που συγκίνησε τους λάτρεις της μόδας. Η συλλογή, υπό τη δημιουργική καθοδήγηση του Julien Dossena, αποτίει φόρο τιμής στην εμβληματική κληρονομιά του Pierre Cardin και στη μοναδική αισθητική του Rabanne, ενώ ταυτόχρονα ενσωματώνει μια σύγχρονη προοπτική. Η πασαρέλα ήταν γεμάτη εντυπωσιακά κομμάτια από μέταλλο και ασημί υφάσματα, αντικατοπτρίζοντας την avant-garde φυσιογνωμία του οίκου.

Photo: @ellenhodakovalarsson/Instagram

Ellen Hodakova Larsson: Η νικήτρια του β΄ Βραβείου LVMH και το μέλλον της Μόδας
Η ανερχόμενη σχεδιάστρια Ellen Hodakova Larsson κατάφερε να κατακτήσει το φετινό βραβείο LVMH, ένα από τα πιο σημαντικά βραβεία στον κόσμο της μόδας. Η Σουηδή δημιουργός έχει ήδη εντυπωσιάσει με τις μοναδικές της συλλογές, που συνδυάζουν το παραδοσιακό tailoring με καινοτόμα, βιώσιμα υλικά και σύγχρονη αισθητική. Κάθε της δημιουργία φαίνεται να αφηγείται μια ιστορία, ενώ η προσοχή της στη λεπτομέρεια και οι τολμηρές γραμμές της αποδεικνύουν ότι πρόκειται για μια σχεδιάστρια που όχι μόνο τιμά το παρελθόν, αλλά παράλληλα κοιτάζει με θάρρος στο μέλλον.
Με τη νίκη της στο βραβείο LVMH, η Larsson καθιερώνεται ως μία από τις πιο υποσχόμενες φωνές της νέας γενιάς σχεδιαστών, προετοιμάζοντας το έδαφος για μια καριέρα γεμάτη καινοτομία και επιρροή. Το βραβείο αυτό ανοίγει νέες πόρτες για τη Hodakova και την τολμηρή, βιώσιμη προσέγγισή της στη μόδα.
Φωτογραφίες: Getty Images / Ideal Image

Exit mobile version