search icon

Fine Living

Μια νέα βίλα στην Σαντορίνη προσφέρει μια σπάνια οινική εμπειρία

Τα τελευταία χρόνια, ο οινοτουρισμός γνωρίζει μεγάλη άνθηση σε παγκόσμιο επίπεδο με περιοχές όπως η Τοσκάνη, η Αλσατία και η Νάπα να προσελκύουν ένα συνεχώς αυξανόμενο διεθνές κοινό οινόφιλων που επιθυμεί να ανακαλύψει τα μοναδικά terroir και τα οινοποιεία τους. Ένα καινούργιο εγχείρημα λοιπόν, η Santorini Wine Villa, στοχεύει στην προώθηση του Σαντορινιού αμπελώνα στο […]

Στην Santorini Wine Villa Downtown Fira μπορούν να φιλοξενηθούν 6 επισκέπτες. Διαθέτει 2 υπνοδωμάτια, 4 κρεβάτια και 2 μπάνια.

Ένα καινούργιο εγχείρημα, η Santorini Wine Villa, στοχεύει στην προώθηση του Σαντορινιού αμπελώνα με σκοπό να καταστήσει το νησί έναν σημαντικό προορισμό για οινοτουρισμό.

Τα τελευταία χρόνια, ο οινοτουρισμός γνωρίζει μεγάλη άνθηση σε παγκόσμιο επίπεδο με περιοχές όπως η Τοσκάνη, η Αλσατία και η Νάπα να προσελκύουν ένα συνεχώς αυξανόμενο διεθνές κοινό οινόφιλων που επιθυμεί να ανακαλύψει τα μοναδικά terroir και τα οινοποιεία τους. Ένα καινούργιο εγχείρημα λοιπόν, η Santorini Wine Villa, στοχεύει στην προώθηση του Σαντορινιού αμπελώνα στο διεθνές κοινό. Τι είναι, όμως, η Santorini Wine Villa;

Η βίλα Wine είναι μια ανακαινισμένη παλιά Canava (παραδοσιακό οινοποιείο) και απέχει λίγα λεπτά από την Καλντέρα.

Πρόκειται για ένα project που ξεκίνησε από το πάθος ενός οινόφιλου με σκοπό να αναδείξει την κορυφαία ελληνική ποικιλία και το μοναδικό terroir της Σαντορίνης. Τα ασύρτικα της Σαντορίνης έχουν ήδη κατακτήσει θέσεις στις wine lists κορυφαίων εστιατορίων ανά τον κόσμο, ενώ διάσημοι οινοκριτικοί όπως ο Robert Parker και η Jancis Robinson έχουν εκθειάσει το μοναδικό τους χαρακτήρα, προσφέροντάς τους υψηλές βαθμολογίες. Αυτό αποδεικνύει το δυναμικό της Σαντορίνης να αναδειχθεί ως κορυφαίος οινικός προορισμός.
«Το διεθνές κοινό των οινόφιλων συνεχώς αυξάνεται. Το ηφαιστειογενές, άνυδρο έδαφος της Σαντορίνης, σε συνδυασμό με τις προσπάθειες σπουδαίων οινοποιών, έχει δημιουργήσει κρασιά εξαιρετικής ποιότητας που αξίζουν διεθνή αναγνώριση», μας εξηγούν οι υπεύθυνοι του project. Οι παραγωγοί, όπως οι Χαρίδημος Χατζηδάκης, Πάρις Σιγάλας, Αργυρός, Αρτέμης Καραμολέγκος, Γαβαλάς, Τσέλεπος και φυσικά η οικογένεια Μπουτάρη, με σεβασμό στην παράδοση, δημιουργούν κρασιά που μπορούν άνετα να σταθούν δίπλα στα καλύτερα Riesling ή στις λευκές Βουργουνδίες. «Η έντονη οξύτητα, η αλατότητα, η ορυκτότητα και τα πλούσια αρώματα των κρασιών τους γοητεύουν όχι μόνο τους λάτρεις του λευκού κρασιού αλλά και κάθε οινόφιλο», επισημαίνουν.

Στην Santorini Wine Villa Downtown Fira μπορούν να φιλοξενηθούν 6 επισκέπτες. Διαθέτει 2 υπνοδωμάτια, 4 κρεβάτια και 2 μπάνια.

Στη Wine Villa προσφέρεται ο θησαυρός του Σαντορινιού αμπελώνα, με σπάνιες φιάλες όπως το Louros και το Myllos του Χατζηδάκη, καθώς και διαμάντια από μεμονωμένα αμπελοτόπια όπως το Pure, η Grammina, τα Λαούδια ή το Pappas από τις χρονιές 2016, 2017, 2018 κ.α. Πρόκειται για κρασιά που είναι έτοιμα προς κατανάλωση. Ετικέτες όπως ο Πυρίτης του Καραμολέγκου, ο Θαλασσίτης της Γαίας ή ο Καβαλιέρος του Σιγάλα έχουν διατηρηθεί σε ιδανικές συνθήκες για περισσότερα από 6-7 χρόνια και τώρα είναι έτοιμα να τα απολαύσουμε, ενώ φυσικά υπάρχουν και τα περίφημα Vinsanto του Αργυρού. «Δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι αυτά τα σπάνια κρασιά είναι δυσεύρετα και ίσως να μην είναι διαθέσιμα πουθενά αλλού στον κόσμο στις συγκεκριμένες χρονιές», μας εξηγούν οι ειδικοί.

Η εμπειρία ολοκληρώνεται στη προσφάτως ανακαινισμένη, αλλά πάντα με σεβασμό στην παράδοση και σε συνεργασία με την βραβευμένη αρχιτέκτονα Μαίρη Καβάγια, κάναβα στο Κοντοχώρι, που πλέον έχει συνδεθεί με τα Φηρά λόγω της υπερδόμησης του νησιού. Εκεί φιλοξενούνται αποκλειστικά για τους επισκέπτες της Wine Villa τα αποκαλούμενα “unicorn wines” που αναφέρθηκαν. Στόχος του συνολικού project είναι να προβληθεί ο αμπελώνας της Σαντορίνης έτσι ώστε να διασωθεί από την μεγάλη απειλή της υπερβολικής δόμησης και του μαζικού τουρισμού που κάθε χρόνο μειώνουν τα καλλιεργούμενα στρέμματα.
www.hotelssantoriniisland.com/en/property/villa-santorini-wine-downtown-fira.html

Exit mobile version