search icon

Fine Living

Λίμνη Κόμο: Η εμπειρία στο Mandarin Oriental είναι μια αποπλάνηση των αισθήσεων

Σίγουρα, η Lago di Como, η εκθαμβωτικής ομορφιάς λίμνη του ιταλικού βορρά, με τα ζωηρόχρωμα μπλε νερά, την καταπράσινη φύση που αγγίζει τις όχθες της, τις αξιοθαύμαστες βίλες όπου έχει γραφτεί η ιστορία της και παραμένει ζωντανό το λαμπερό παρελθόν της, δεν στερείται εντυπωσιακών καταλυμάτων. Κλασσικές αξίες, όπως το διαχρονικά αγαπημένο διασημοτήτων -από την Greta […]

Το Mandarin Oriental είναι ο απόλυτος προορισμός για τους εραστές του αξεπέραστου ιταλικού lifestyle, με φόντο την αυθεντική γοητεία και τη διαχρονική λάμψη του Κόμο.

Σίγουρα, η Lago di Como, η εκθαμβωτικής ομορφιάς λίμνη του ιταλικού βορρά, με τα ζωηρόχρωμα μπλε νερά, την καταπράσινη φύση που αγγίζει τις όχθες της, τις αξιοθαύμαστες βίλες όπου έχει γραφτεί η ιστορία της και παραμένει ζωντανό το λαμπερό παρελθόν της, δεν στερείται εντυπωσιακών καταλυμάτων. Κλασσικές αξίες, όπως το διαχρονικά αγαπημένο διασημοτήτων -από την Greta Garbo ως την Taylor Swift- Grand Hotel Tremezzo, νέες ηχηρές αφίξεις όπως το Passalacqua, που άνοιξε το 2022 και φέτος κέρδισε το τίτλο του καλύτερου ξενοδοχείου παγκοσμίως, ή νεωτεριστικές ιδέες, όπως το Il Sereno που με τη μοντερνιστική του αρχιτεκτονική απέσπασε πολλούς επαίνους πριν λίγα χρόνια, αποτυπώνουν με μοναδικό το καθένα τρόπο, την αίσθηση πολυτέλειας, το κοσμοπολίτικο στυλ και τη μύηση στην αξιοζήλευτη έννοια του ιταλικού ευ ζην.

Σ’ αυτό το ονειρεμένο από κάθε άποψη σκηνικό, το εκθαμβωτικό Mandarin Oriental, Lago di Como δεν είναι απλά ένα ακόμη θεαματικό, υπερπολυτελές ξενοδοχείο, αλλά ένα εκλεκτικό μείγμα ιταλικής κομψότητας, ανατολίτικης γοητείας και μαγευτικού τοπίου, που ισάξιό του δύσκολα συναντάς οπουδήποτε. Και που μάλιστα έχει bonus τη μεγαλύτερη, επιπλέουσα πισίνα υπερχείλισης στον κόσμο -μέσα στη λίμνη Κόμο φυσικά.

Η τοποθεσία και η αναβίωση μιας ιστορικής έπαυλης
Το λαμπερό κατάλυμα ατενίζει την ανατολική ακτή της λίμνης από τον γραφικό οικισμό Mπλέβιο, ούτε 5 χλμ. από το κέντρο του Κόμο, ενώ από το Μπελάτζιο, μία από τις διασημότερες παρόχθιες πόλεις, το χωρίζει μία ώρα οδικώς ή διαπλέοντας τη λίμνη. Οδηγώντας από το Μιλάνο, το Mandarin Oriental απέχει 45′. Διαθέτει ηλεκτρικά αυτοκίνητα, μοτοσυκλέτες, αλλά και ιδιόκτητο στόλο σκαφών ώστε οι ένοικοι να ανακαλύψουν μόνοι τους τα μαγευτικά τοπία και χωριά της λίμνης. Αν βέβαια καταφέρουν να αφήσουν το σκηνικό της πρώην έπαυλης του 19ου αιώνα που κάποτε ήταν γνωστή με το όνομα Villa Roccabruna και ανήκε στη διάσημη λυρική τραγουδίστρια Giuditta Pasta. Ο μύθος θέλει μάλιστα τη σπουδαία σοπράνο να γοητεύει τόσο με τη φωνή της τον γείτονά της Vincenzo Bellini, ώστε να συνθέσει γι΄ αυτή το κομμάτι «Casta Diva» της όπερας Norma.

Ο ρομαντισμός παραμένει διάχυτος και μετά την ολική ανακαίνιση της συνολικής έκτασης που ολοκληρώθηκε το 2019, ένα μόλις χρόνο μετά την απόκτησή της από τον διεθνή ξενοδοχειακό όμιλο Mandarin Oriental που εδρεύει στο Χονγκ Κονγκ. Φωλιασμένο ανάμεσα στους αιωνόβιους, πλούσιους βοτανικούς κήπους και τις γαλήνιες όχθες της λίμνης, έχει ως βασικό χαρακτηριστικό την κομψότητα που απορρέει από το συνδυασμό αυθεντικών νεοκλασικών στοιχείων της βίλας του 19ου αιώνα, μοντέρνου ιταλικού ντεκόρ και διακριτικών ανατολίτικων πινελιών. Τίποτα όμως δεν συγκρίνεται με την καθηλωτική θέα στη μαγευτική λίμνη, που προσφέρει σχεδόν κάθε χώρος του ξενοδοχείου.

Διαμονή με απόλυτο στυλ
Δεν είναι μόνο οι ευρύχωρες βεράντες, τα πλατώματα και οι άψογοι κήποι που χαρίζουν ονειρεμένη θέα, αλλά και τα 9 κτήρια στα οποία είναι μοιρασμένα τα 21 υπερπολυτελή δωμάτια, οι 52 σουίτες και οι 2 ιδιωτικές βίλες του Mandarin Oriental. Υιοθετούν απαλούς γήινους τόνους ώστε να ξεκουράζουν και να μην τραβούν την προσοχή από την θέα, την οποία χαίρονται ακόμη και τα ισόγεια δωμάτια από τα μπαλκόνια τους. Καθώς μάλιστα ο προσανατολισμός του ξενοδοχείου είναι δυτικός, απολαμβάνει περισσότερη ηλιοφάνεια αλλά και τα πιο ρομαντικά ηλιοβασιλέματα.
Τα έπιπλα είναι φυσικά κατά παραγγελία, ζεστό ξύλο ντύνει υπνοδωμάτια και σαλόνια, ενώ το μάρμαρο εντείνει την αίσθηση πολυτέλειας στα ευμεγέθη μπάνια με τα καλλυντικά Diptyque. Στις υπόλοιπες πινελιές που κάνουν τη διαμονή πραγματικά ξεχωριστή, περιλαμβάνονται οι λιχουδιές καλωσορίσματος -μεταξύ των οποίων φρεσκοψημένο ψωμί από τοπικό φούρνο- και τα σοκολατάκια -κέρασμα κάθε βράδυ, όχι ένα για κάθε ένοικο αλλά ένα ολόκληρο κουτί. Όσο για την εκπληκτική σουίτα Panoramic Suite, αρκεί η τεράστια βεράντα και η μόνη ιδιωτική πισίνα του καταλύματος, για να την κατατάξει σε αγαπημένο καταφύγιο των πιο απαιτητικών globe-trotters.

O εσωτερικός χώρος του CO.MOBar & Bistrot
L’ Aria
NAMI Café

Κορυφαία γαστρονομία
Καθένας από τους τρεις χώρους εστίασης του ξενοδοχείου έχει το δικό του χαρακτήρα, με κοινό όμως γνώρισμα την κομψότητα και τις εκλεκτές γεύσεις. Πιο casual, το CO.MO Bar & Bistrot είναι ένα ιταλικής αισθητικής αίθριο ακριβώς πάνω στη λίμνη, ιδανικό σκηνικό για το καθημερινό τελετουργικό του απογευματινού aperitivo και με pizza pop-up events όταν ο καιρός είναι καλός.
Στο L˜Aria, οι θαμώνες απολαμβάνουν το μενού του chef Massimiliano Blasone, που παντρεύει δημιουργικά κλασσικές ιταλικές γεύσεις με ασιατικές επιρροές, είτε στον εσωτερικό χώρο με τις μεγάλες τζαμαρίες και την άπλετη θέα στη λίμνη, είτε στην υπέροχη βεράντα δειπνώντας κάτω από τ’ αστέρια. Το δε NAMI Café πλάι στην εντυπωσιακή πισίνα, σερβίρει υγιεινές επιλογές και ασιατικό comfort food μαζί με παγωμένες μαργαρίτες και daiquiris με μπανάνα.

Spa pool

Οι ζεν πισίνες
Μιλώντας για την εκπληκτική infinity πισίνα που επιπλέει στη λίμνη και εγκαινιάστηκε πρόσφατα, πρόκειται αναμφίβολα για το pièce de résistance του Mandarin Oriental και της περιοχής γενικότερα. Σχεδιασμένη από το ελβετικό αρχιτεκτονικό γραφείο Herzog & de Meuron, κατασκευασμένη στη Φινλανδία και συναρμολογημένη στην Ιταλία, είναι η μεγαλύτερη του είδους της στον κόσμο. Είναι τόσο εναρμονισμένη στο υδάτινο περιβάλλον της λίμνης που ακόμη και το τελείωμά της από σκουρόχρωμο τοπικό ασβεστόλιθο δύσκολα διακρίνεται, ενώ η συνολική εικόνα μιμείται επιτυχημένα τα χρώματα της Lago di Como κάνοντας δυσδιάκριτο πού τελειώνει η λίμνη και πού αρχίζει η πισίνα. Και παρότι ο μηχανισμός της μειώνει την επίδραση του κυματισμού της λίμνης, ακολουθεί τη φυσική κίνηση των νερών δίνοντας τη μοναδική αίσθηση ότι βρίσκεσαι πάνω σε πλοιάριο.

Τη δική του, υπόσκαφη σχεδόν πισίνα διαθέτει το εντυπωσιακό Spa, το μεγαλύτερο της περιοχής, ο απόλυτος προορισμός ευζωίας, χαλάρωσης και αναζωογόνησης. Εσωτερική πισίνα, jacuzzi, φιλανδική σάουνα, ατμόλουτρο, δωμάτιο εισπνοών με αλάτι Ιμαλαΐων, πισίνα με παγωμένο νερό συνεχούς ροής από την οροφή κι ένας υπέροχα ζεν κήπος, δημιουργούν όπως όλο το περιβάλλον του Mandarin Oriental, Lago di Como την αίσθηση μιας πολύτιμης και παραμυθένιας όασης γαλήνης και αποσύνδεσης από τον αληθινό κόσμο.
www.mandarinoriental.com/it/lake-como

Exit mobile version