search icon

Fine Living

Η βαθύπλουτη “πριγκίπισσα Νίνα”, σύζυγος του Φίλιππου και το πολυτελές ησυχαστήριο στην Αφρική

Το φθινόπωρο του 2020 η ελληνική τέως βασιλική οικογένεια ανακοίνωσε ως είθισται εν χορδαίς και οργάνοις τον γάμο του μικρότερου γιου του Κωνσταντίνου, πρίγκιπα Φίλιππου, με την Ελβετή Νίνα Φλορ. Η άγνωστη στο ελληνικό κοινό, αλλά επιφανής για το διεθνές τζετ σετ πολύφερνη νύφη, αντιμετωπίστηκε αρχικά ως μία ακόμα βαθύπλουτη γόνος, που διάγει βίο τρυφηλό […]

Σε ένα έκπαγλης ομορφιάς, αδιαπραγμάτευτης πολυτέλειας και φιλικό στο περιβάλλον resort στην ανατολική Αφρική, συμπυκνώνεται το ευζωϊστικό δόγμα της 37χρονης Νίνα Φλορ.

Το φθινόπωρο του 2020 η ελληνική τέως βασιλική οικογένεια ανακοίνωσε ως είθισται εν χορδαίς και οργάνοις τον γάμο του μικρότερου γιου του Κωνσταντίνου, πρίγκιπα Φίλιππου, με την Ελβετή Νίνα Φλορ. Η άγνωστη στο ελληνικό κοινό, αλλά επιφανής για το διεθνές τζετ σετ πολύφερνη νύφη, αντιμετωπίστηκε αρχικά ως μία ακόμα βαθύπλουτη γόνος, που διάγει βίο τρυφηλό και σκοτώνει τον χρόνο της μεταξύ κοσμικών καλεσμάτων και φιλανθρωπικών γκαλά. Πράγμα απολύτως αληθές αλλά κατά το ήμισυ στην περίπτωση της πριγκίπισσας Νίνα, όπως η ίδια πλέον αυτοαποκαλείται.

Η μοναδική απόγονος του δισεκατομμυριούχου ιδιοκτήτη της Vistajet, της μεγαλύτερης εταιρίας ιδιωτικών αεροσκαφών στον κόσμο, αυτής που έκανε πράξη την απαράμιλλη πολυτέλεια στα 35.000 πόδια, δεν είναι απλώς μια χαϊδεμένη κόρη που φροντίζει να απολαμβάνει ως το μεδούλι την πατρογονική περιουσία των δύο και πλέον δισεκατομμυρίων ευρώ.
Είναι και μια δραστήρια και πολυμήχανη νεαρή επιχειρηματίας, η οποία αποφάσισε να επενδύσει το βιος της -εντάξει, του πατέρα της- στις εσχατιές της Αφρικής, δημιουργώντας ένα ησυχαστήριο για Κροίσους, ζάμπλουτους, κοσμοπολίτες, celebrities ή τέλος πάντων για οποιονδήποτε διατεθειμένο να πληρώσει από 5.000-7.000 δολάρια την κάθε ημέρα παραμονής του σε ό,τι πιο κοντινό μπορεί να βρει κανείς σε επί γης παράδεισο.

H Nίνα Φλορ Photo στην παραλία του Kisawa Sancturay, το exclusive resort και περιβαλλοντικό καταφύγιο που έχει δημιουργήσει στη Μοζαμβίκη: @ninaflohr/Instagram

Kisawa Sanctuary
Χτισμένο στη νήσο Μπενγκουέρα, 14 χιλιόμετρα από τις ακτές της Μοζαμβίκης, το πεντάστερο resort είναι ένα προσωπικό στοίχημα της πριγκίπισσας Νίνα, η οποία με το εν λόγω ξενοδοχείο της στην Αφρική -το οποίο υποδέχτηκε τους πρώτους επισκέπτες του λίγους μήνες πριν από τον γάμο της το 2021- μοιάζει να απογαλακτίστηκε από την πατρική ασφάλεια. Αλλωστε πριν η ίδια πάρει το χρίσμα της hotelier με διεθνή ακτινοβολία και ουρανομήκη φιλοδοξία, εργαζόταν ως creative director στον VIP αερομεταφορέα του πατέρα της. Σε εκείνη, για παράδειγμα, οφείλονται οι στολές με την υπογραφή Moncler που φορούν τα πληρώματα των αεροσκαφών, ενώ η ίδια ήταν που έπεισε τον σεφ Nobu Matsuhisha να απογειώσει κατά κυριολεξία τις γαστρονομικές δημιουργίες του. Ομως το 2017 είχε έρθει πια ο καιρός η 30χρονη τότε Ελβετή να μετρήσει το μπόι της ως νέα, φέρελπις και με ανεξάντλητο αποθεματικό επιχειρηματίας.

Μέσω ενός πατενταρισμένου συστήματος 3-D printing η Φλορ κατάφερε να αξιοποιήσει τις τοπικές πρώτες ύλες και να παραμείνει έτσι πιστή -και μάλιστα με τον πιο ανάγλυφο τρόπο- στο όραμά της για ένα θέρετρο που υποκλίνεται μέχρι κεραίας στις αρχές της βιωσιμότητας και της αειφορίας.
Εκτός από τη λάσπη που είναι μπολιασμένη σε κάθε σπιθαμή του ξενοδοχείου, η Φλορ φρόντισε και για την αξιοποίηση υλικών που χρησιμοποιήθηκαν κατά τη διαδικασία της κατασκευής -για παράδειγμα πολλά από τα έπιπλα φτιάχτηκαν από υπολείμματα ξύλων που σε διαφορετική περίπτωση θα απορρίπτονταν- και επέλεξε αντικείμενα τοπικών τεχνιτών και καλλιτεχνών για τη διακόσμηση των σουιτών και των κοινόχρηστων χώρων. Εκείνη ήταν που είχε την πρώτη και την τελευταία λέξη, αφού εκτός από την ιδέα και τα χρήματα έβαλε και τον σχεδιασμό, τον οποίο υπέγραψε μέσω του ιδιοκτησίας της NJF design studio. Μπορεί η λαϊκή μούσα να έχει αποφανθεί προ πολλού ότι είναι κακό στην άμμο να χτίζεις παλάτια, όμως πιθανότατα το συγκεκριμένο τραγούδι δεν έχει περάσει ούτε ξώφαλτσα από το ακουστικό νεύρο της Νίνα Φλορ. Περίτρανη απόδειξη είναι το γεγονός ότι το Kisawa (λέξη που μεταφράζεται στα ελληνικά ως άρρηκτος και θέλει να υπογραμμίσει την αμφίδρομη σχέση μεταξύ του φυσικού περιβάλλοντος της Μοζαμβίκης και του απέριττα πολυτελούς resort) δημιουργήθηκε με κονίαμα από άμμο και θαλασσινό νερό της περιοχής.

Με 8 ευάερες, ψηλοτάβανες και αφαιρετικές στη διακόσμηση σουίτες, να απλώνονται σε 300 τετραγωνικά χιλιόμετρα, το Kisawa Sanctuary εκτός από ωδή στην τοπική κοινωνία (απασχολεί μάλιστα κατά 90% ντόπιους εργαζόμενους) και το φυσικό περιβάλλον μοιάζει και με ερωτική επιστολή στην ιδιωτικότητα, την αποστασιοποίηση από την πολλή συνάφεια του κόσμου και την αποτοξίνωση από τα εγκόσμια.

Κάθε βίλα φυσικά διαθέτει τη δική της ιδιωτική πισίνα, έναν απέραντο εξωτερικό χώρο, προνομιακή θέα στον Ινδικό Ωκεανό, ιδιωτική καμπίνα μασάζ, όλα κοντολογίς τα κομφόρ που θα κάνουν την παραμονή του επισκέπτη όχι απλώς άνετη και ξέγνοιαστη, αλλά σχεδόν ντροπιαστικά ανέφελη. Φυσικά στις υπηρεσίες περιλαμβάνεται και η πρόβλεψη για private chef, ενώ κάθε φιλοξενούμενος έχει στη διάθεσή του έναν στόλο από αυστηρά ηλεκτροκίνητα Mini Moke, στα οποία εννοείται πως έχει κάνει curating η πριγκίπισσα Νίνα.
Καθαρτήριο σώματος και ψυχής δεν θα μπορούσε φυσικά να υπάρξει χωρίς ένα spa, το οποίο στην περίπτωση του Kisawa μοιάζει περισσότερο με ναό αφιερωμένο στην κινεζική ιατρική και τις αγιουρβεδικές μεθόδους.

Η περίοδος που διανύουμε θεωρείται ιδανική για να ξενιτευτεί κανείς ως τις εσχατιές της αφρικανικής ηπείρου – σημειώστε ότι στο Kisawa ο επισκέπτης μπορεί να φτάσει είτε με ελικόπτερο (σε διαμονές που ξεπερνούν τις επτά διανυκτερεύσεις η υπηρεσία προσφέρεται δωρεάν) είτε με το δικό του πλωτό μέσο. Είναι η εποχή που στο αρχιπέλαγος Μπαζαρούτο καταφθάνουν κοπάδια φαλαινών, προκειμένου να ζευγαρώσουν και κατόπιν να αναπαραχθούν στα ιδιαίτερα θερμά νερά του. Το θέαμα σύμφωνα με τους επιστήμονες του Bazaruto Center for Scientific Studies, του πρώτου παρατηρητηρίου για τους ωκεανούς στην περιοχή, το οποίο χρηματοδοτεί η Φλορ, είναι μοναδικό. Ειδικά από τον Αύγουστο έως τις αρχές Οκτωβρίου, όταν η περιοχή γεμίζει από νεογέννητες φάλαινες.

Για τους λιγότερο ριψοκίνδυνους (ή τέλος πάντων για όσους ταλαιπωρούνται από ναυτία) υπάρχουν πάντα τα ροζ φλαμίνγκο που ενδημούν στις ακτές της νήσου και έχουν εξελιχθεί εύλογα σε ατραξιόν -birdwatching- αλλά και οι καταδύσεις για εξερεύνηση του πολυποίκιλου βυθού της περιοχής.
Ναι, προφανώς υπάρχει και η επιλογή να παραδοθεί κανείς στην τόσο σπάνια και δυσεύρετη πια μακαριότητα της ακινησίας. Αλλωστε, αν δεν καταφέρει να κάνει εκεί επαναφορά των εργοστασιακών ρυθμίσεων του εαυτού του, πιθανότατα δεν θα το πετύχει πουθενά.
kisawasanctuary.com
Eξωτερική Φωτογραφία: @ninaflohr/Instagram

Exit mobile version