search icon

Fine Living

Δοκιμάζουμε το μενού του Matsuhisa Paros – Το νέο δημιούργημα του Nobu στην Ελλάδα

«Εχω κοντά μου ανθρώπους με τους οποίους ξεκίνησα συνεργασία πριν 25-30 χρόνια. Ξέρουν τις αξίες μου και γνωρίζουν τη φιλοσοφία μου. Εχουμε δημιουργήσει μία οικογένεια και συνεχίζουμε να τη μεγαλώνουμε», μου είχε πει σε συνάντησή μας στη Μύκονο ο Nobu-san. Η εν Ελλάδι οικογένεια του φημισμένου σεφ και restaurateur, άρχισε να χτίζεται πριν από 20 […]

Photo: avantmar.com

Μεγαλώνει η «οικογένεια» του Matsuhisa στη χώρα μας με το άνοιγμα του open air εστιατορίου στην Πάρο.

«Εχω κοντά μου ανθρώπους με τους οποίους ξεκίνησα συνεργασία πριν 25-30 χρόνια. Ξέρουν τις αξίες μου και γνωρίζουν τη φιλοσοφία μου. Εχουμε δημιουργήσει μία οικογένεια και συνεχίζουμε να τη μεγαλώνουμε», μου είχε πει σε συνάντησή μας στη Μύκονο ο Nobu-san.
Η εν Ελλάδι οικογένεια του φημισμένου σεφ και restaurateur, άρχισε να χτίζεται πριν από 20 χρόνια στη Μύκονο, μέσα στο ξενοδοχείο Belvedere του Τάσου Ιωαννίδη, μόνιμου πλέον συνεργάτη του σε όλα τα Matsuhisa της Ευρώπης. Λίγα χρόνια αργότερα έκανε την εμφάνισή της στην Αθήνα, στον καταπράσινο παράδεισο του Αστέρα Βουλιαγμένης, ενώ το φετινό καλοκαίρι εγκαταστάθηκε στον κομψό κήπο του ολοκαίνουργιου ξενοδοχείου Avant Mar στο νησί της Πάρου.

Photo: Instagram@matsuhisaparos
Photo: Instagram@matsuhisaparos

Το Matsuhisa Paros είναι το δεύτερο open air εστιατόριο του brand παγκοσμίως, με πρώτο αυτό της Μυκόνου. Μοντέρνα κυκλαδίτικη αρχιτεκτονική, με έντεχνη ενσωμάτωση στοιχείων ιαπωνικής αισθητικής και θέα στη θάλασσα συνθέτουν ένα κοσμοπολίτικο σκηνικό με καλοκαιρινή αύρα. Τα προσεκτικά τοποθετημένα φυτά που το αγκαλιάζουν δημιουργούν έναν αποκλειστικό κόσμο, αφιερωμένο στη γαστρονομική πανδαισία της Nobu-στιλ κουζίνας, που συνδυάζει αρμονικά γεύσεις, αρώματα και τεχνικές της μαγειρικής παράδοσης της Ιαπωνίας με αυτή του Περού.
Η ανοιχτή κουζίνα και το σικ sushi bar στέκονται δίπλα από τον ανάγλυφο πέτρινο τοίχο της εισόδου και μοιάζουν να υποδέχονται και αυτά τους καλεσμένους, ενώ στον υπαίθριο χώρο, όπου απλώνονται τα τραπέζια, το βλέμμα τραβά το μεγάλο μπαρ με τις όμορφες καμπύλες του και τις γνωστές διεθνείς ετικέτες που κοσμούν τα ράφια του.

O head chef της ζεστής κουζίνας Γιώργος Σπαγκάκος (αριστερά) και ο head chef του sushi bar Χρήστος Μαρτζούκος

O Τόνυ Βρατσάνος, executive chef των Matsuhisa της Ελλάδας, είναι υπεύθυνος για τη γαστρονομική εμπειρία του Matsuhisa Paros. Στο πλευρό του στέκεται ο Γιώργος Σπαγκάκος, head chef της ζεστής κουζίνας και ο Χρήστος Μαρτζούκος, head chef του sushi bar. Ακολουθώντας τη φιλοσοφία του Nobu-san, πάνω στην οποία έχει στηθεί η παγκόσμια εστιατορική του αυτοκρατορία, απώτερος στόχος είναι η διασκέδαση των καλεσμένων. Η ποιότητα της πρώτης ύλης είναι αδιαπραγμάτευτη, ενώ κομβικό ρόλο έχει η συνεπεία στη νοστιμιά, η άρτια εμφάνιση των πιάτων και το άψογο service.
Αρκετά προϊόντα εισάγονται από την Ιαπωνία, όπως sake, miso, wasabi, ρύζι και εκλεκτές κοπές, ανάμεσά τους striploin, ribeye και tenderloin wagyu A5+ από τις διάσημες περιφέρειες Miyazaki και Kagoshima, ενώ άλλα προέρχονται από τη χώρα μας, αναδεικνύοντας τον πλούτο της χλωρίδας και της πανίδας της. Οπως βέβαια συμβαίνει σε όλα τα εστιατόρια του Nobu-san ανά τον κόσμο, το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο είναι ελληνικό.

«Στην Πάρο έχουμε signature πιάτα που συναντάμε και σε άλλα Matsuhisa αλλά και πιάτα ημέρας, όπως το tobanyaki σολομού που ετοιμάσαμε για τους επισκέπτες μας σήμερα», μου λέει ο Γιώργος ενώ ο Χρήστος προσθέτει «ακολουθούμε και εμείς την ίδια τακτική στο sushi. Για πιάτα ημέρας σήμερα επιλέξαμε τη σαλάτα wakame και το σκουμπρί σασίμι».

White fish dry miso 
Σαλάτα baby spinach
Πλατό σασίμι, νιγκίρι, σούσι 
Rock shrimp tempura 

Η αυλαία του δικού μου δείπνου άνοιξε με τη δροσερή σαλάτα baby spinach με dry miso, yuzu, παρμεζάνα, πιπεριές και φρέσκια τρούφα, που συνδύαζε αρμονικά ελαφρώς όξινες και γήινες γεύσεις. Θαλάσσια αύρα σκόρπισε στον χώρο το πλατό που ακολούθησε με τα υψηλής ποιότητας και αριστοτεχνικά κομμένα νιγκίρι, sushi rolls και σασίμι που έλαμπαν μέσα στην απλότητά τους.
Σε ιδιαίτερα αγαπημένο μου πιάτο παραμένει το rock shrimp tempura, ένας ανεπανάληπτος τραγανός πειρασμός με άψογα παναρισμένες και τηγανισμένες γαρίδες που συνοδεύονται από τριλογία sauce – amazu ponzu, creamy spicy και jalapenos.

Black cod 
Beef kushiyaki 
Παγωτό γιαούρτι με φρούτα του δάσους
Mochi

Από το τραπέζι μου δεν έλειψε και το φημισμένο black cod miso με όμορφα ψημένο black cod και, όπως πάντα, τέλεια ισορροπία ανάμεσα στην αλατότητα του ψαριού και τη γλυκύτητα του den miso. Ως λάτρης του κρέατος, δεν κατάφερα να αντισταθώ στα ζουμερά μοσχαρίσια kushiyaki με teriyaki sauce, ρέβα, κολοκυθάκια και wasabi.
Στα επιδόρπια το παγωτό γιαούρτι με κεράσι και φρούτα του δάσους ξεχώριζε για τις γλυκόξινες νότες του και αποτελούσε τον τέλειο επίλογο.

Smokey Margarita 

Η λίστα κρασιών περιλαμβάνει πληθώρα επιλογών από τον ελληνικό και τον διεθνή αμπελώνα, ενώ οι φίλοι των cocktails μπορούν να απολαύσουν πολλές από τις signature δημιουργίες του Matsuhisa που συνδυάζουν ελληνικά και ιαπωνικά υλικά.
Το Matsuhisa Paros είναι αναμφίβολα μια από τις πιο σημαντικές και όμορφες αφίξεις στη γευστική σκηνή της Πάρου. Από την πρώτη κιόλας βραδιά της λειτουργίας του έδωσε ένα ιδιαίτερα δυνατό στίγμα για την αψεγάδιαστη, ολοκληρωμένη γαστρονομική εμπειρία που πρόκειται να βιώσουν οι καλεσμένοι του.
Avant Mar Hotel, Paros 844 01, τηλ.: +30 22844 40320
Instagram: matsuhisaparos

Φωτογραφίες: Άννα Τασιούλα

Exit mobile version