search icon

dark room

Το δικό μας το σπίτι σε offshore πιάστηκε, οι άνθρωποι του Ράμα, το παζλ της United Group και η Nova, τα νέα για την Τέρνα

–Χαίρετε, λέω σήμερα να ξεκινήσω με ένα σχόλιο, όσον αφορά το κυριακάτικο δημοσίευμα του «Πρώτου Θέματος», για την «φορολογική εκκρεμότητα» του πατρός Κασσελάκη με το ελληνικό Δημόσιο, από ένα ακίνητο που κατείχε στην Εκάλη και του έχει καταλογιστεί από την εφορία ποσό 11 εκατ. ευρώ από φόρους και προσαυξήσεις. Εμείς «μιλήσαμε» με στοιχεία, δημοσιεύσαμε δικαστικές […]

Χαίρετε, λέω σήμερα να ξεκινήσω με ένα σχόλιο, όσον αφορά το κυριακάτικο δημοσίευμα του «Πρώτου Θέματος», για την «φορολογική εκκρεμότητα» του πατρός Κασσελάκη με το ελληνικό Δημόσιο, από ένα ακίνητο που κατείχε στην Εκάλη και του έχει καταλογιστεί από την εφορία ποσό 11 εκατ. ευρώ από φόρους και προσαυξήσεις. Εμείς «μιλήσαμε» με στοιχεία, δημοσιεύσαμε δικαστικές αποφάσεις που έχασε ο πατήρ Κασσελάκης πρωτόδικα, δευτερόδικα και βρίσκεται τώρα στο ΣτΕ. Εδώ θέλω να σημειώσω ότι η επιβολή επιπλέον φόρου, προσαυξήσεων κ.λπ. οφείλεται στο ότι το ΣΔΟΕ αποκάλυψε ότι το ακίνητο ήταν γραμμένο σε offshore εταιρεία η οποία ανήκε στον Θόδωρο Κασσελάκη. Μέχρις εδώ όλα καλά γι’ αυτό άλλωστε και σωστά μέχρι χθες ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έβγαλε καμμία ανακοίνωση για το θέμα, γιατί πρώτον η υπόθεση αφορά συγγενή του προέδρου και όχι τον ίδιο, τον πατέρα του συγκεκριμένα και δεύτερον εφόσον ακόμα τυπικά τουλάχιστον υπάρχει εκκρεμοδικία όλοι πρέπει να είναι προσεκτικοί. Το ίδιο κάναμε κι εμείς στο δημοσίευμα, το ίδιο έκανε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, ο οποίος είπε ότι η υπόθεση βρίσκεται στη Δικαιοσύνη. Τώρα μην σας θυμίσω τι έκανε ο Τσίπρας και η παρέα του στις οικογενειακές υποθέσεις Μητσοτάκη. Αυτά τώρα μέχρι προχθές γιατί χθες ο αρχηγούλης Stefanos δεν κρατήθηκε… επειδή δεν μπορεί να απαντήσει για τις δικαστικές αποφάσεις (κατά του πατέρα του) που ονόμαζε παραδικαστικό ο ίδιος όταν εμφανίστηκε στο πολιτικό προσκήνιο προ μηνών άρχισε τους υπαινιγμούς ότι του πετάμε λάσπη, έχουμε εντολέα τη Ν.Δ. και τις γνωστές παρλαπίπες για να πετάξει την μπάλα στην εξέδρα. Λοιπόν εντάξει, καταλάβαμε… άλλα λόγια να αγαπιόμαστε, ας λέει ότι θέλει δικαίωμά του, εμείς εδώ είμαστε να τα φιλοξενούμε αλλά και να γράφουμε αυτά που νομίζουμε εμείς, δηλαδή ρεπορτάζ. By the way περιμένουμε με ενδιαφέρον το πόθεν έσχες του, που είπε ότι θα το δημοσιεύσει νωρίτερα.

Οι άνθρωποι του Ράμα στην Αθήνα

-Έπαθαν ένα χουνέρι στο γραφείο του Έντι Ράμα, όπου ίδρωσαν για να βρουν χώρο να μιλήσει ο Αλβανός πρωθυπουργός. Μου λένε μάλιστα ότι αυτές τις μέρες ήρθαν αρκετοί άνθρωποι του στην Αθήνα, εν είδει ρεπεράζ, σε μια προσπάθεια να βγάλουν μια άκρη για το πού θα μιλούσε ο Ράμα, ο οποίος πρώτα διαφήμισε την ομιλία του και μετά έψαξε να κλειδώσει οριστικά στον χώρο. Στη διαδρομή έπεσαν αρκετά «άκυρα», από στάδια και δήμους για πλατείες, μέχρι να καταλήξει στο Κλειστό του Γαλατσίου που διαχειρίζεται η ΕΤΑΔ.

Οι αλβανικές περιπέτειες του Stefanos

-Στα μειονοτικά χωριά της Βορείου Ηπείρου βρέθηκε χθες ο πρόεδρος Stefanos, όμως η επίσκεψη δεν ήταν ευθύγραμμη. Μου λένε ότι στους Βουλιαράτες, σε κάποιο σημείο, τον περίμενε η Ερμιόνη Κατσίφα (είχε πολιτευθεί με τον Λεβέντη και τώρα με το ΛΑΟΣ), όμως ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ την απέφυγε. Στον δήμο της Δρόπολης, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, αφού είδε τον δήμαρχο, είχε κανονίσει να δει σε καφενείο τον νέο περιφερειάρχη Αυλώνας Βαγγέλη Τάβο, ο οποίος όμως δεν πήγε επικαλούμενος… ασθένεια της πεθεράς του. Μαθαίνω, όμως, ότι η πραγματική αιτία της άρνησης ήταν η σκληρή ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ κατά του Έντι Ράμα και το «μπλόκο» του δημάρχου της περιοχής Δημήτρη Τόλη στη συμμετοχή Τάβου στη συνάντηση που έγινε. Ενδιαφέρον είναι και το ότι ο Stefanos είδε στελέχη της Ομόνοιας στη Βάνιστα, όχι όμως και τον πρόεδρο του κόμματος Βαγγέλη Ντούλε, ο οποίος είχε αρχικά δηλώσει ότι θα συμμετάσχει. Τα στελέχη της Ομόνοιας, μάλιστα, «έστησαν» κατιτις κιόλας τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ. Όσο για κόσμο που τον συνόδευε; Λίγα πράγματα…

Σύσκεψη στο Μαξίμου για την Άγκυρα

-Λίγες μέρες πριν την επίσκεψη Μητσοτάκη στην Άγκυρα, χθες το απόγευμα βρέθηκαν στο Μέγαρο Μαξίμου αρκετοί από τους εμπλεκόμενους στην αποστολή για να συζητήσουν τα πρακτικά, τη «σκηνοθεσία», αλλά και το περιεχόμενο των συμφωνιών που θα έχουν να κάνουν με τα επιχειρηματικά και με τη συνεργασία στην Πολιτική Προστασία. Μου λένε, επίσης, ότι θα «κλειδώσουν» και οι επόμενες συναντήσεις των δύο, πιθανότατα τον Ιούλιο στο ΝΑΤΟ και τον Σεπτέμβριο, στο περιθώριο της ΓΣ του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη. Παράλληλα, θα δρομολογηθούν και οι επαφές σε υπουργικό επίπεδο, με κατάληξη του έτους το Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας που φέτος πρέπει να γίνει στην Τουρκία.

ΤΕΡΝΑ

-Προς τους… ανησυχούντες φίλους που προφανώς έχουν ποντάρει στην πώληση της ΤERNA ENERGY. Μην μου στεναχωριέστε, έρχονται οι υπογραφές εντός 5-10 ημερών, απλά έχουμε πέσει στους δικηγόρους και στην γραφειοκρατία τους. Υπομονή…

Οι εκπλήξεις της ΔΕΗ και η αφύπνιση της μετοχής

-Στα τέλη του 2023, κατά τη διάρκεια του Investor’s Day της ΔΕΗ, ο Διευθύνων Σύμβουλος Γιώργος Στάσσης είχε υποσχεθεί στους επενδυτές ότι το 2024, ο Όμιλος θα εμφανίσει λειτουργικά κέρδη της τάξης των 1,7 δισ. ευρώ. Έχουμε ήδη μπει στον 5ο μήνα του έτους και οι πληροφορίες αναφέρουν πως τα EBITDA του Ομίλου ΔΕΗ έχουν ξεπεράσει κατά πολύ τα 500 εκατ. ευρώ και οι πρώτες εκτιμήσεις ανεβάζουν την λειτουργική κερδοφορία στα 1,85 δισ. ευρώ. Η αγορά τώρα περιμένει μια επιβεβαίωση αυτής της πορείας, από τη διοίκηση του Ομίλου, στην πρώτη της επίσημη επαφή με αναλυτές. Στο μεταξύ, η μετοχή της ΔΕΗ χθες με ένα +3,62% έκλεισε στα 11,76 ευρώ με την κεφαλαιοποίηση να φθάνει στα 4,492 δισ. ευρώ.

Ο Τιτάνας πάει Νέα Υόρκη

-Παρουσία του Βασίλη Ζαρκαλή, CEO της Titan America πραγματοποιήθηκε η χθεσινή τηλεδιάσκεψη της TITAN Cement με τους αναλυτές με φόντο την απόφαση του Ομίλου να ξεκινήσει τις διαδικασίες για την εισαγωγή της θυγατρικής του ομίλου στο αμερικανικό χρηματιστήριο. Ο Ζαρκαλής είναι εδώ και μια δεκαετία επικεφαλής των δραστηριοτήτων του Τιτάνα στις ΗΠΑ, περίοδο κατά την οποία η εταιρεία έχει ενισχύσει το αποτύπωμά της στην τοπική αγορά. Πέρυσι πραγματοποίησε έσοδα 1,47 δισ. ευρώ και εμφάνισε EBIDTA ρεκόρ, στα 296 εκατ. ευρώ (+67%), ενώ έχει μπροστά της ένα μεγάλο επενδυτικό πρόγραμμα με τον Όμιλο ΤΙΤΑΝ να έχει ήδη επενδύσει περί τα 360 εκατ. ευρώ στις ΗΠΑ τα τελευταία χρόνια. Κομβική για τη δραστηριότητα στις ΗΠΑ είναι η απόφαση του ομίλου να αναπτύξει σε μεγάλη κλίμακα την τεχνολογία θερμικά ενεργοποιημένων αργίλων χαμηλών εκπομπών άνθρακα με νέα γραμμή παραγωγής στο εργοστάσιο τσιμέντου Roanoke, στη Βιρτζίνια. Η συγκεκριμένη επένδυση επιλέχθηκε από το Υπουργείο Ενέργειας των ΗΠΑ να επιχορηγηθεί με ποσοστό έως και 61,7 εκατ. δολάρια. Η ανάπτυξη αυτής της τεχνολογίας τσιμέντου θα μειώσει σημαντικά τις εκπομπές CO2, θα αποτελέσει πρότυπο για την ανάπτυξη πιο βιώσιμων υποδομών τόσο στις ΗΠΑ όσο και στις άλλες περιοχές που δραστηριοποιείται ο Όμιλος και θεωρείται ως κίνηση που προσδίδει μεγάλο ανταγωνιστικό πλεονέκτημα για τον ελληνικό όμιλο.

Τι αποκάλυψε η διοίκηση

-Στο πλαίσιο αυτό και εν όψει των νέων επενδύσεων που θα απαιτηθούν ο Τιτάνας αποφάσισε να προχωρήσει σε ΙΡΟ της Titan America, με τα έσοδα όπως ανέφεραν στη τηλεδιάσκεψη ο Marcel Cobuz (Πρόεδρος της Εκτελεστικής Επιτροπής του Ομίλου) και o Μιχάλης Κολακίδης (Group CEO) να κατευθύνονται για τις ανάγκες του CAPEX. Η διοίκηση έκανε λόγο για κινήσεις «μεταμόρφωσης» της παρουσίας της στις ΗΠΑ και για να διευκολυνθεί η ανάπτυξη της Titan America αποφασίστηκε να ξεκινήσουν οι διαδικασίες για το ΙΡΟ. Οι ερωτήσεις των αναλυτών για τον σχεδιασμό της εισαγωγής ήταν πολλές, ωστόσο η διοίκηση υπογράμμισε πως η διαδικασία είναι πολύ αυστηρή, θα ελεγχθούν τα οικονομικά της τελευταίας τριετίας με πολύ προσοχή και υπάρχουν συγκεκριμένα πράγματα σε αυτό το στάδιο που μπορούν να ειπωθούν. Αποκάλυψε όμως πως το ΙΡΟ θα αφορά σε μειοψηφικό ποσοστό (15-25%), έχουν ήδη γίνει επαφές με τους συμβούλους και η αίτηση θα κατατεθεί μετά το καλοκαίρι ώστε η διαδικασία να ολοκληρωθεί στις αρχές του 2025.

Το παζλ της United Group: Όλος ο όμιλος προς 8 δις ή χώρια η NOVA;

-Πριν από ένα μήνα, από το βήμα του Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών, ο επικεφαλής της BC Partners Νίκος Σταθόπουλος, επιβεβαίωσε τις πληροφορίες ότι έχει βάλει πωλητήριο όχι μόνον στη Nova αλλά σε ολόκληρο τον όμιλο United Group, στον οποίο ανήκει η Nova. Λίγο καιρό αργότερα προέκυψε και το όνομα ενός ενδιαφερόμενου επενδυτή, της Emirates Telecommunications Group Co (E&) που εδρεύει στο Άμπου Ντάμπι και πέρυσι είχε αγοράσει τις θυγατρικές της PPF Telecom Group στη Βουλγαρία, την Ουγγαρία, τη Σερβία και τη Σλοβακία ενώ παράλληλα διαθέτει σημαντικό μερίδιο στην εισηγμένη στο Λονδίνο Vodafone Group. Τότε, είχε κυκλοφορήσει και η πρώτη εκτίμηση για το τίμημα που θα εισέπραττε η BC Partners, στα 8 δισ. ευρώ, ενώ άλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι η Nova μπορεί να πωληθεί ξεχωριστά ανεξάρτητα από τις άλλες θυγατρικές του United Group στη Βουλγαρία, τη Σερβία, τη Σλοβενία, την Κροατία, τη Βοσνία, την Ουγγαρία και τη Σλοβακία. Σε κάθε περίπτωση, αν τελικά ευοδωθεί η συμφωνία με τους Άραβες, πρώτος ωφελημένος θα είναι όμιλος ΟΤΕ που σήμερα στο Χρηματιστήριο μας αξίζει 6 δισ. ευρώ και προφανώς έχει μεγαλύτερες διαστάσεις και προοπτικές στην αγορά τηλεπικοινωνιών από τη NOVA.

Τα νεότερα για την Intersys

-Γράφαμε πριν λίγες μέρες ότι κάτι συμβαίνει με την Intersys, την πρώτη εταιρεία πληροφορικής στη χώρα, συμφερόντων της οικογένειας Παπανδρέου. Και τούτο καθώς πρόσφατα υποβλήθηκε από την εταιρεία αίτηση λήψης προληπτικών μέτρων ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών που θα συζητείτο την 1η Μαΐου. Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες της στήλης, πράγματι την 1η Μαΐου συζητήθηκε το αίτημα χορήγησης προσωρινής διαταγής, το οποίο έγινε εν μέρει δεκτό και διατάχθηκε «η αναστολή λήψης μέτρων ατομικής και συλλογικής αναγκαστικής εκτέλεσης κατά της περιουσίας της εταιρείας υπό τους όρους και σκοπούς του άρθρου 53 παρ. 1 του Ν. 4738/2020, μέχρι τη συζήτηση της από 23.04.2024 αίτησης ασφαλιστικών μέτρων και υπό τον όρο συζήτησης της κατά την ορισθείσα δικάσιμο». Ο νόμος 4738 του 2020 αφορά τη «ρύθμιση οφειλών και παροχή δεύτερης ευκαιρίας» ενώ στο άρθρο 53 παρ. 1 προβλέπει τη λήψη προληπτικών μέτρων πριν από την κατάθεση αίτησης επικύρωσης συμφωνίας εξυγίανσης «εφόσον προσκομίζεται από τον αιτούντα έγγραφη δήλωση πιστωτών που εκπροσωπούν ποσοστό τουλάχιστον 20% του συνόλου των απαιτήσεων κατά του οφειλέτη, ότι συμμετέχουν στις διαπραγματεύσεις για την επίτευξη συμφωνίας και συντρέχουν και οι προϋποθέσεις της επείγουσας περίπτωσης ή του επικειμένου κινδύνου κατά τις διατάξεις των άρθρων 682 επ. του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας». Επίσης, ορίστηκε δικάσιμος για τη συζήτηση της αίτησης λήψης προληπτικών μέτρων η 20.09.2024 ημέρα Παρασκευή και ώρα 09:00. Η εταιρεία της οικογένειας Παπανδρέου που ξεκίνησε τη διαδρομή της το μακρινό 1962 βρίσκεται τα τελευταία χρόνια υπό οικονομική πίεση και ευχή όλων είναι να βρεθεί μια λύση…

Αγοράζουμε 100 εκατ. αμοιβαία κεφάλαια την εβδομάδα

-Ο Έλληνας καταθέτης βάζοντας τα χρήματά του στην τράπεζα παίρνει κατά μέσο όρο επιτόκιο 0,54%, οπότε οι καταθέτες βρήκαν άλλο μονοπάτι: Αποταμιεύουν αγοράζοντας Αμοιβαία Κεφάλαια. Ήδη από την αρχή του έτους καταγράφεται εισροή στα μερίδια των Αμοιβαίων Κεφαλαίων της τάξης των 2,2 δισ. ευρώ. Κατά μέσο όρο, οι Έλληνες αγοράζουν μερίδια Αμοιβαίων Κεφαλαίων 100 εκατ. ευρώ κάθε εβδομάδα. Το Ενεργητικό των Ελληνικών Αμοιβαίων Κεφαλαίων έχει ήδη διαμορφωθεί στα 18,570 δισ. ευρώ και ο στόχος των 20 δισ. για το 2024 θεωρείται πλέον εφικτός.

Μήπως κάτι πάει λάθος; Η Cenergy αξίζει πιο πολύ από τη ΒΙΟΧΑΛΚΟ;

-Χθες και προχθές, είδαμε την χρηματιστηριακή αξία της Cenergy (1,595 δισ. ευρώ) να ξεπερνά την κεφαλαιοποίηση της μητρικής ΒΙΟΧΑΛΚΟ (1,581 δισ. ευρώ). Αυτό συμβαίνει για πρώτη φορά και σίγουρα σχετίζεται με τις διεθνείς (βλέπε αμερικανικές) φιλοδοξίες της Cenergy τις οποίες τροφοδοτεί η ενθουσιώδης πορεία του ΤΙΤΑΝα και της θυγατρικής ΤΙΤΑΝ Αmerica. Βέβαια η ΤΙΤΑΝ έχει στις ΗΠΑ μια εδραιωμένη και επιτυχημένη παρουσία ενώ η Cenergy, προς το παρόν τουλάχιστον, έχει μόνον φιλόδοξα σχέδια. Στην αγορά φημολογείται πως όταν η κεφαλαιοποίηση της Cenergy φτάσει ή ξεπεράσει τα 2 δισ. ευρώ, τότε θα μπορούσε να υπάρξει ένα placement μετοχών με στρατηγικό στόχο την επέκταση στην νέα Γη της Επαγγελίας.

Η Πληροφορική τα έχει όλα. Συμφέρει;

-Δύο εισηγμένες στο Χρηματιστήριο, εταιρείες πληροφορικής εξαγοράστηκαν από μεγαλύτερους ομίλους και σταμάτησαν τη διαπραγμάτευση των μετοχών τους. Άλλες δύο Ελληνικές εταιρείες πληροφορικής (Real Consulting και Performance) με διαφορετικό πεδίο δραστηριότητας η κάθε μια, έχουν βάλει στόχο να αναβαθμίσουν την παρουσία τους στο Χρηματιστήριο, από την ΕΝΑ+ στην Κύρια Αγορά. Λογική προϋπόθεση γι’ αυτό το βήμα είναι, η κεφαλαιοποίηση τους να φτάσει ή να ξεπεράσει τα 100 εκατ. ευρώ. Η Performance μετά το χθεσινό +7,92% έφτασε τα 98,570 εκατ. ευρώ και η Real Consulting έχει ήδη ξεπεράσει τα 90 εκατ. ευρώ. Υπάρχει και η… μικρή DotSoft η οποία με καθημερινές συναλλαγές 1.350 ευρώ έχει ανεβάσει την χρηματιστηριακή της αξία στα 21 εκατ. ευρώ. Τέλος, υπάρχουν άλλες δύο μη εισηγμένες εταιρείες του κλάδου της Πληροφορικής που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Γιάννου Κοντόπουλου και αποφάσισαν να διαβούν το κατώφλι της Ελληνικής Χρηματιστηριακής Αγοράς. Ο κλάδος της Πληροφορικής τα έχει όλα. Συμφέρει;

Το Χρηματιστήριο δεν φοβήθηκε ούτε το -7,3% της JUMBO

-O Απόστολος Βακάκης έκλεισε μια συμφωνία, με μεγάλους υφιστάμενους μετόχους του και πούλησε 4 εκατ. μετοχές JUMBO στην μέση τιμή των τελευταίων 3 μηνών (27,2 ευρώ/μετοχή). Η αγορά ζήλεψε αυτή τη συναλλαγή και τιμώρησε την μετοχή μ’ ένα μεγαλοπρεπές -7,3% που προφανώς επηρέασε τον δείκτη FTSE25. Ταυτόχρονα ήρθαν τα καλά νέα για τον ΤΙΤΑΝ, που γράφουμε πιο πάνω, τα οποία επηρέασαν το δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης με κέρδη +3,65% ενώ σημαντική ήταν η βοήθεια της ΔΕΗ (+3,62%). Στις τράπεζες, ήταν η μέρα της Eurobank (+1,52%) που ξεπέρασε την κεφαλαιοποίηση της Εθνικής (7,39 δισ. ευρώ με πτώση 0,72%). Παρά το αρχικό μούδιασμα, ο Γενικός Δείκτης έκλεισε τη συνεδρίαση στις 1.477,22 μονάδες με οριακά κέρδη 0,25%, ενώ η αξία των συναλλαγών με τη βοήθεια της JUMBO ξεπέρασε τα 281 εκατ. ευρώ ενθουσιάζοντας τους οπαδούς της ΕΧΑΕ (+3,10% στα 321 εκατ. ευρώ). Ολόκληρο τον Απρίλιο η μέση ημερήσια αξία των συναλλαγών ήταν μεγαλύτερη των 140 εκατ. ευρώ κι αυτό σημαίνει περισσότερα έσοδα για την ΕΧΑΕ που αν δεν τα ξοδέψει σε bonus και δαπάνες η διοίκηση, ίσως περισσέψει ένα καλό μέρισμα για τους μετόχους της.

Γαλλο-Ολλανδική επίθεση στο Ελληνικό Rent-a-car

-Πριν από ένα χρόνο ακριβώς, η Γαλλική ALD Automotive εξαγόρασε την Ολλανδική πολυεθνική LeasePlan, πληρώνοντας περίπου 5 δισ. ευρώ. Ήρθε η ώρα αυτή η εξαγορά να γίνει αισθητή και στην Ελλάδα σε μια αγορά που οι βραχυχρόνιες μισθώσεις αυτοκινήτων (rent a car) ακολουθούν την εντυπωσιακά ανοδική πορεία του Τουρισμού. Τόσο οι βραχυχρόνιες (rent a car) όσο και οι μακροχρόνιες μισθώσεις αυτοκινήτων (leasing) στην Ελλάδα προκαλούν μεγάλο επενδυτικό ενδιαφέρον. Καταγράφεται σημαντική αύξηση της ζήτησης για μακροχρόνια ενοικίαση αυτοκινήτων από τις επιχειρήσεις η οποία συμβαδίζει με τις προβλέψεις για αύξηση του ελληνικού ΑΕΠ, σε συνδυασμό με τη στροφή των ιδιωτών στο leasing με ευέλικτα χαρακτηριστικά. Η ALD Automotive με την LeasePlan δημιούργησαν την Ayvens, τη νέα παγκόσμια μάρκα κινητικότητας, η οποία ενώνει τις δύο εταιρείες κάτω από μία κοινή ταυτότητα. Αυτή η νέα εταιρεία που είναι θυγατρική του Ομίλου Société Générale θα κάνει την εμφάνιση της στην Ελλάδα από τον Σεπτέμβριο, με μια εντυπωσιακή καμπάνια και με σύνθημα Better with every move (Καλύτερα με κάθε κίνηση). Για να κερδίσει μερίδια αγοράς, η Ayvens θα επιταχύνει την αντικατάσταση του παραδοσιακού στόλου αυτοκινήτων με σύγχρονα ηλεκτρικά ή υβριδικά αυτοκίνητα μέσα στα επόμενα δύο χρόνια.

 

Exit mobile version