-Χαίρετε, τώρα εγώ θα σας ξεκινήσω με τα κυβερνητικά γιατί, τι να κάνουμε, η εξουσία μετράει, αλλά τα ωραία και μερακλίδικα είναι στον ΣΥΡΙΖΑ, έχω όμως πληροφόρηση και θα σας την πω. Λοιπόν, σήμερα στο Μ.Μ. είναι η ημέρα του αγρότη. Απευθείας συνεννόηση έκαναν από την περασμένη Παρασκευή ο Μητσοτάκης με τον Χρυσοχοΐδη προκειμένου και να κατέβουν οι αγρότες στην Αθήνα με τα τρακτέρ, αλλά και να μην παραλύσει το σύμπαν επί μακρόν. Με άλλα λόγια, στην κυβέρνηση δεν είχαν κανένα πρόβλημα να κατέβουν οι αγρότες γιατί, όπως λένε, «τόσοι και τόσοι διαδηλωτές πάνε στο Σύνταγμα». Απλώς, χρειαζόταν ένας επιχειρησιακός σχεδιασμός, προκειμένου η μετακίνηση να γίνει με όσο το δυνατόν μικρότερες συνέπειες για την κοινωνική ζωή. Εξ ου και από την κυβέρνηση διαμηνύθηκε προς τους αγρότες ότι δεν υπάρχει σενάριο να μείνουν 3-4 μέρες στο κέντρο της Αθήνας και έτσι θα αποχωρήσουν το πρωί της Τετάρτης. Ο Μητσοτάκης, πάντως, να τους δει ξανά δύσκολο, καθώς αναχωρεί για την Ινδία.

Οι κουβέντες για τον Επίτροπο

-Πηγαίνοντας στα ευρωπαϊκά, να σας πω ότι έφτασαν στα αυτιά μου ορισμένες συζητήσεις για τον Έλληνα Επίτροπο στην Ε.Ε. Για παράδειγμα, η VDL δεν θα είχε κανένα πρόβλημα να είναι ξανά ο Μαργαρίτης Σχοινάς, με τον οποίον έχει καλή συνεργασία. Στους αθηναϊκούς κύκλους είχε προεξοφληθεί ότι ο νυν επίτροπος δεν θα έχει δεύτερη θητεία, ωστόσο ο ίδιος πιέζει και βάζει λυτούς και δεμένους να παραμείνει. Και φαίνεται ότι ο Μητσοτάκης, αν και σε κάποια φάση ήταν αρνητικός, μάλλον το ξανασκέφτεται για να τον κρατήσει. Εγώ λέω να κρατήσουμε γενικώς μικρό καλάθι, γιατί το παιχνίδι του μοιράσματος των ευρωπαϊκών θέσεων ακόμα δεν έχει ξεκινήσει. Με απλά λόγια, μάλλον είναι νωρίς.

Ευρωψηφοφόρος Ακτής Ελεφαντιοστού

-Πάνω από 2.500 αιτήσεις δέχθηκε η ηλεκτρονική πλατφόρμα της επιστολικής ψήφου τις πρώτες 6 ώρες λειτουργίας της, στοιχείο που κάνει την ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών να αισιοδοξεί για το τελικό αποτέλεσμα. Οι αιτήσεις είναι μοιρασμένες καθώς προέρχονται από ψηφοφόρους εσωτερικού και εξωτερικού. Ακόμα και από Έλληνα που μένει στην Ακτή Ελεφαντοστού κατατέθηκε αίτημα προκειμένου να ψηφίσει στις ευρωεκλογές. Ενδιαφέρον.

ΣΥΡΙΖΑ

-Όπως συνηθίζω, για να μαθαίνω τι γίνεται και να καταλαβαίνω πού πάει το πράγμα γενικώς, πήρα τηλέφωνο την πηγή μου στο λατρεμένο κόμμα της Πρώτης Φοράς Αριστερά Τ.Δ. (Τέτοιος Διασυρμός). «Μην το ψάχνεις», μου λέει η πηγή, «ο Κασσελάκης κατάλαβε, ή μάλλον κάποιος πιο συγκροτημένος και κανονικός σε πολιτική σκέψη παράγων, αντελήφθη ότι ο βασικός πυρήνας Τσίπρας and co (μπροστά στον κομματικό όλεθρο που έρχεται στις ευρωεκλογές) του την έστησαν για να τον καθαρίσουν αμέσως μετά τις κάλπες και εκείνος αντέδρασε ακαριαία. Σου λέει ''θα τους καθαρίσω εγώ πριν από τις ευρωεκλογές, πριν με τελειώσουν εκείνοι τον Ιούνιο''. Έτσι, άρχισε τις τρέλες και τις ακρότητες με τα ερωτηματολόγια περί αλλαγής ονόματος, σήματος κ.λπ. για να τους προκαλέσει και να ξεμπερδέψει με δαύτους ακόμα και εντός της εβδομάδας, αν γίνεται».

Τσίπρας

-Εγώ ρώτησα αν σ’ όλη αυτή την κίνηση που γίνεται εναντίον του με επικεφαλής την Όλγα Γεροβασίλη έχει… ευλογηθεί από τον «μια φορά στα 100 χρόνια αρχηγό» Αλ. Τσι. και μου απάντησε «εννοείται η Όλγα δεν πάει ούτε στην Παλιά Αγορά στη Φιλοθέη για καφέ χωρίς να τον ενημερώσει».

Άκου «γιδοβοσκός»…

-Τώρα ο Stefanos, που προ ημερών αποκαλούσε «γιδοβοσκό» μπροστά σε 100 ανθρώπους τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ (έμειναν άφωνοι οι χριστιανοί), μπορεί να έχει την εντύπωση ότι θα κερδίσει και αυτή την κόντρα και θα διώξει από τον ΣΥΡΙΖΑ και τους ορθόδοξους Τσιπρικούς θαμώνες του κόμματος; Γιατί έτσι όπως το πάει, μάλλον σε καφετέρια εξελίσσεται…

CVC-ΔΕΗ-NOVA

-Πάμε τώρα στα επιχειρηματικά, λοιπόν οι διαπραγματεύσεις CVC για την αγορά της Nova (είναι και η Wind μέσα, θυμίζω) προχωράνε, μια τράπεζα έχει αναλάβει το process και εάν γίνει θα έχει συμμετοχή (με τη CVC) και η ΔΕΗ. Ρώτησα την πηγή αν έχει κλείσει και μου απάντησε «όχι, αλλά είναι οι μοναδικοί σοβαροί ενδιαφερόμενοι γιατί δεν υπάρχουν και πολλοί για ένα deal του 1,5 δισ. ευρώ». Ό,τι νεότερα μάθω, θα σας ξαναγράψω.

Μotor Oil - Ηλέκτωρ: Διαψεύσεις για το ειδύλλιο (που οδηγεί σε γάμο)

-Κι αφού γυρίσαμε την κουβέντα στα επιχειρηματικά deals, να πω ότι μπορεί επισήμως να διαψεύδεται -χθες και επισήμως με επιστολές της ΕΛΛΑΚΤΩΡ αλλά και της ΜΟΗ που απάντησαν σε ερώτημα της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς- ότι υπάρχει πρόοδος στις πολύχρονες συζητήσεις μεταξύ Motor Oil και Ελλάκτωρ για την πώληση της Ηλέκτωρ, ωστόσο οι πληροφορίες επιμένουν ότι είναι απλώς ζήτημα χρόνου, καθώς τις προηγούμενες μέρες υπήρξε καταρχήν συμφωνία που ανοίγει τον δρόμο για την ολοκλήρωση της συναλλαγής. Φυσικά, θα χρειαστεί εύλογο χρονικό διάστημα για να περατωθούν τα διαδικαστικά και να υλοποιηθεί η συμφωνία. Στον όμιλο Βαρδινογιάννη θα περάσει, καλώς εχόντων των πραγμάτων, το 94% των μετοχών της εταιρείας καθώς το 6% εξακολουθεί να ελέγχει ο Λεωνίδας Μπόμπολας. Ο ρόλος του πρώην βασικού μετόχου της Ελλάκτωρ δεν είναι σαφής ποιος θα είναι μετά την πώληση, παρότι η Ηλέκτωρ υπήρξε διαχρονικά το αγαπημένο του "παιδί". Θα μείνει, θα φύγει, θα πουλήσει; Κανείς δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα. Σήμερα, ο Λ. Μπόμπολας είναι μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Ηλέκτωρ, με κάποιους να ισχυρίζονται ότι έχει λόγο και στη διοίκηση της εταιρείας με άτομα της επιρροής του. Η Ηλέκτωρ, παρότι υπήρξε ηγέτιδα του κλάδου των περιβαλλοντικών έργων και της παραγωγής πράσινης ενέργειας και διαχείρισης αποβλήτων, δεν έμεινε ανεπηρέαστη από τις διαδοχικές μετοχικές αλλαγές των τελευταίων ετών στον όμιλο Ελλάκτωρ. Αλλαγές που έστρωσαν το χαλί για να αναπτυχθούν στον τομέα αυτόν και άλλες επιχειρήσεις του κλάδου (ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, Μεσόγειος, Θαλής, που επίσης έχει εξαγοραστεί από τη Motor Oil κ.ά) και να πάρουν μερίδια. Ωστόσο, η εταιρεία εξακολουθεί να διατηρεί πολύ καλές μακροχρόνιες συμβάσεις στην αγορά όπως είναι το βιοαέριο της Φυλής και αντίστοιχα της Θεσσαλονίκης, η ΣΔΙΤ Δυτικής Μακεδονίας, η διαχείριση των νοσοκομειακών αποβλήτων, αλλά και μία ικανή ομάδα με μεγάλη τεχνογνωσία στο αντικείμενό τους. Τώρα, σε ό,τι αφορά το τίμημα της πώλησης, μόνο τις φήμες μπορώ να σας μεταφέρω. Τα νούμερα που ακούγονται μιλούν για 130 εκατ. ευρώ. Στο παρελθόν, τα σενάρια ήθελαν τον Ολλανδό μεγαλομέτοχο της Ελλάκτωρ Χένρι Χόλτερμαν να αποτιμά την εταιρεία στα 160 εκατ. και τη Motor Oil πέριξ των 100 εκατ. κάτι που, αν ισχύει, δείχνει ότι γεφυρώθηκαν οι αποστάσεις.

Ποιοι συγκρούονται για την ηγεσία του ΣΕΒ

-Και περνάμε αμέσως από τους επιχειρηματίες που τα βρίσκουν, σε αυτούς που δεν μπορούν να συνεννοηθούν. Λοιπόν, ένα υπόγειο bras de fer έχει ξεκινήσει αυτό το διάστημα στον ΣΕΒ για την επόμενη ηγεσία, καθώς ολοκληρώνεται η διετής θητεία (2022-2024) των Δημήτρη Παπαλεξόπουλου (Πρόεδρος ΔΣ) και Ευθύμιου Ο. Βιδάλη (Πρόεδρος της Εκτελεστικής Επιτροπής). Στον ΣΕΒ, κατά πάγια τακτική, μεταξύ των μελών διαμορφώνεται συναίνεση για το σχήμα που θα αναλάβει το τιμόνι του Συνδέσμου. Αυτή τη φορά όμως υπάρχουν δυο ισχυρές προσωπικότητες που φιλοδοξούν να αναλάβουν την ηγεσία. Πρόκειται για τον νυν Αντιπρόεδρο του ΣΕΒ και CEO της Bespoke SGA Holdings Σπύρο Θεοδωρόπουλο, ο οποίος κατά το παρελθόν έχει διατελέσει Πρόεδρος της Ένωσης Εισηγμένων Εταιρειών, Αντιπρόεδρος της ΕΧΑΕ, μέλος του ΔΣ της Εθνικής Τράπεζας καθώς και μέλος του Δ.Σ της ΔΕΗ. Το αντίπαλο δέος για την προεδρία του Συνδέσμου είναι ένα μέλος του σημερινού ΔΣ και συγκεκριμένα η Ιουλία Τσέτη, CEO του Ομίλου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Τσέτη (ΟΦΕΤ) ο οποίος περιλαμβάνει τις βιομηχανίες Uni-Pharma, InterMed, UniHerbo και την εμπορική εταιρία στην Κύπρο PharmaBelle. Οι διεργασίες είναι σε εξέλιξη, με βασική επιδίωξη την επίτευξη συμφωνίας ώστε να μην υπάρξει εκλογικός διχασμός για τα μέλη.

Συζητήσεις για ένα deal και μια δημοπρασία στον Τύπο

-Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Γιάννης Φιλιππάκης (εφημερίδες Δημοκρατία, Εστία και Espresso) είναι σε συζητήσεις για να πάρει την οικονομική εφημερίδα Deal News του εκλιπόντος Παύλου Δημητριάδη. Συμφωνία δεν υπάρχει, αλλά οι συζητήσεις είναι σε εξέλιξη. Επίσης, μέσα στις επόμενες μέρες πρόκειται να γίνει δημοπρασία για τον τίτλο της εφημερίδας ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ, αλλά και του ιστότοπου enet.gr.

Θρίλερ ως το τέλος

-Η διοίκηση του ΤΧΣ θα συνεδριάσει στις 28-29 Φεβρουαρίου προκειμένου να πάρει την απόφαση για το ποσοστό της Τράπεζας Πειραιώς που θα διατεθεί στο placement, ώστε την Παρασκευή 1η Μαρτίου η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς να δώσει το «πράσινο φως» για το ενημερωτικό δελτίο. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως το πιθανότερο είναι η απόφαση του Ταμείου να προβλέπει εύρος, με ανώτερο (φυσικά) το 27% και κατώτερο που δεν γνωρίζουμε. Με τον τρόπο αυτόν και ανάλογα με τα δεδομένα της δημόσιας προσφοράς (που αναμένεται να υπάρξει εντυπωσιακή υπερκάλυψη) θα προσδιοριστεί το ποσοστό που θα διατεθεί.

Η Τράπεζα της Ελλάδος μετράει τα εμπορικά ακίνητα

-Από το Λος Άντζελες μέχρι τη Νέα Υόρκη, από το Λονδίνο μέχρι το Πεκίνο αλλά και το Βερολίνο, οι τιμές των εμπορικών ακινήτων συρρικνώνονται με ταχύτητα, δημιουργώντας τεράστια προβλήματα σ’ αυτούς που έχουν δανειστεί αλλά και σ’ αυτούς που τα έχουν δεχθεί ως ενέχυρο για δανεισμό. Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα έχει δώσει εντολή σε όλες τις Εθνικές Κεντρικές Τράπεζες της Ευρωζώνης να μετρήσουν τους πιθανούς κινδύνους από μια ενδεχόμενη κατάρρευση της αγοράς εμπορικών ακινήτων, αφού στην εποχή μας οι εργαζόμενοι αποφεύγουν τη δουλειά στο γραφείο και οι καταναλωτές επιλέγουν τις αγορές μέσω διαδικτύου. Η Τράπεζα της Ελλάδος κάνει από καιρό αυτή την άσκηση, αλλά τα δεδομένα στη χώρα μας είναι κάπως διαφορετικά από την υπόλοιπη Ευρώπη. Όταν οι τιμές στο Canary Wharf του Λονδίνου χτυπούσαν νέα υψηλά ρεκόρ, στην Αθήνα εμπορικά ακίνητα δεν αγόραζε κανείς. Τώρα που στο Πεκίνο βιώνουν την κρίση των subprime, εμείς εδώ στην Αθήνα απλώς εξορθολογίζουμε τις τιμές και ανταποκρινόμαστε στην αυξημένη ζήτηση από το εξωτερικό. Επομένως, προς το παρόν τουλάχιστον, άμεσος κίνδυνος για τις ελληνικές τράπεζες δεν φαίνεται να υπάρχει. Επιπλέον, οι περισσότεροι διαχειριστές εμπορικών ακινήτων στην Ελλάδα είναι ισχυροί επιχειρηματικοί όμιλοι και ΑΕΕΑΠ που δεν αντιμετωπίζουν πρόβλημα πρόσβασης σε λογικού κόστους χρηματοδοτήσεις.

Έρχεται πάλι στην Αθήνα ο Μάικ Πομπέο

-Μια ανάσα πριν από τις αμερικανικές εκλογές, τον ερχόμενο Μάιο, θα ταξιδέψει στην Αθήνα ένα από τα βαριά χαρτιά των Ρεπουμπλικανών, ο πρώην Υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο. Ο Μάικ Πομπέο, γνωστός για τις ευαισθησίες του σε ζητήματα θρησκευτικών ελευθεριών, θα έλθει στην Ελλάδα να μιλήσει στο 4ο Διεθνές Συνέδριο των Αρχόντων του Οικουμενικού Πατριαρχείου. Οι Άρχοντες του Πατριαρχείου είναι ισχυρές προσωπικότητες της Ορθοδοξίας από όλον τον κόσμο, που εργάζονται για τις θρησκευτικές ελευθερίες και τη διασφάλιση του μέλλοντος του Οικουμενικού Πατριαρχείου. Στο περιθώριο του Συνεδρίου θα έχει ενδιαφέρον να δούμε ποια είναι η άποψη του 70ού Υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ (από το 2018 ως το 2021), για τις εξελίξεις στη Μ. Ανατολή και τι θα έχει να πει για τις κρίσιμες Προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού.

Η… καθαρογραφή που βραχυκύκλωσε τον ΑΔΜΗΕ

-Ήταν καλοκαίρι, τέλη Ιουλίου, όταν η Ρυθμιστική Αρχή Αποβλήτων, Ενέργειας και Υδάτων (ΡΑΑΕΥ), πήρε επιτέλους την πολυαναμενόμενη (από τον ΑΔΜΗΕ) απόφασή της για την αύξηση του περιβόητου WACC (μεσοσταθμικό κόστος κεφαλαίου) στο 7,51% για την περίοδο 2023-2025. Επειδή όμως ζούμε στην Ελλάδα, αυτή η συγκεκριμένη απόφαση της ΡΑΑΕΥ, μέχρι χθες το απόγευμα, δεν είχε… «καθαρογραφεί» (!), κατά συνέπεια δεν μπορούσε να υπολογιστεί στα αποτελέσματα της ΑΔΜΗΕ Συμμετοχών. Πήγαινε, δηλαδή, η διοίκηση της ΑΔΜΗΕ στα επενδυτικά fora του εξωτερικού, μιλούσε με αναλυτές και διαχειριστές και προσπαθούσε να τους εξηγήσει τι ακριβώς σημαίνει... η «καθαρογραφή» μιας απόφασης της ΡΑΑΕΥ. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως χρέη… κλητήρα και ταχυδρόμου ανάμεσα στις υπηρεσίες ανέλαβε ο οικονομολόγος (μεταπτυχιακά στο SDA του Bocconi), διευθύνων σύμβουλος της ΑΔΜΗΕ Συμμετοχών, Γιάννης Καράμπελας. Όλα δείχνουν πως η απόφαση του Ιουλίου θα καθαρογραφεί και θα τεθεί σε ισχύ σήμερα ή αύριο ή μεθαύριο. Παρά την άνοδο των τελευταίων ημερών, η ΑΔΜΗΕ Συμμετοχών αξίζει σήμερα στο Χρηματιστήριο 560 εκατ. ευρώ, όσο δηλαδή η Τράπεζα Αττικής και λιγότερα από την Quest Συμμετοχών.

Ο «ξεχασμένος» ΟΤΕ και τα οικονομικά αποτελέσματα

-Ήταν η μετοχή «ξεχασμένη» και χρηματιστηριακά παραμελημένη, κυκλοφόρησαν οι πληροφορίες για καλύτερη μερισματική συμπεριφορά με αφορμή τα αποτελέσματα που θα ανακοινωθούν μεθαύριο, ενώ βγήκαν και κάποια report που έδιναν υψηλότερες τιμές στόχους. Όλα αυτά μαζί και ταυτοχρόνως, οδήγησαν τον ΟΤΕ (+3,49%) στην κεφαλαιοποίηση των 5,8 δισ. ευρώ και στην 5η θέση της σχετικής κατάταξης των εισηγμένων, μετά την Coca Cola, την Eurobank, την Εθνική και τον ΟΠΑΠ.

Το Χρηματιστήριο ανεβαίνει και χωρίς Τράπεζες ή Αμερικανούς

-Στα υψηλά 166 μηνών πέταξε χθες ο Γενικός Δείκτης στο Χρηματιστήριο με άνοδο +0,95% στις 1.418 μονάδες και τζίρο στα 87,4 εκατ. ευρώ (τα 8,5 εκατ. σε πακέτα), χωρίς εισροές από την αμερικανική αγορά που απολάμβανε την τριήμερη αργία με την ημέρα των Προέδρων. Χωρίς τους Αμερικανούς επενδυτές ο τραπεζικός κλάδος ακολούθησε χαμηλή πορεία από πλευράς συναλλαγών, συνεισέφερε ωστόσο στην ανοδική κίνηση του Γενικού Δείκτη, στο τέλος της συνεδρίασης. Η Alpha κέρδισε τις εντυπώσεις με +2% και 6 εκατ. τζίρο, η Eurobank +1,05% με 4,6 εκατ., η Εθνική +0,98% με 5,1 εκατ. και η πολύφερνη νύφη, η Τράπεζα Πειραιώς, +0,7% με 8,66 εκατ., πραγματοποίησε τον υψηλότερο τζίρο της ημέρας. Βρήκαν όμως ευκαιρία οι άλλες (μη τραπεζικές) μετοχές του FTSE 25 να δηλώσουν την παρουσία τους με αυξημένες συναλλαγές και εντυπωσιακές ανοδικές κινήσεις. Η Jumbo γιόρτασε την αποκριάτικη περίοδο που ξεκινά με άνοδο +4%, ο ΟΤΕ ακολούθησε +3,5% με τον δεύτερο υψηλότερο τζίρο της ημέρας στα 7,5 εκατ. ευρώ. Η ΕΛΛΑΚΤΩΡ ανταποκρίθηκε με +3,75% και μαζί της ανέβηκε και η Motor Oil +2,94%, ενώ η ΔΕΗ, η Aegean και η Mytilineos συμμετείχαν στο μικρό πάρτι της αγοράς χωρίς υπερβολές. Πολλές μετοχές της μικρότερης κεφαλαιοποίησης γράφουν νέα ιστορικά υψηλά

Η Γερμανία χάνει πλεονεκτήματα, την πληρώνει η «Ευρωπαϊκή Αλληλεγγύη»

-Ο πυρήνας της Ευρωπαϊκής Οικονομίας δεν αντιμετωπίζει σήμερα κυκλικά, αλλά δομικά προβλήματα. Οι μεγάλες οικονομίες της Ευρώπης δεν μπορούν να συγκρατήσουν τις τιμές και δεν μπορούν να τονώσουν την ανάπτυξη. Όλοι στρέφουν το βλέμμα στη Φρανκφούρτη περιμένοντας μια μείωση των επιτοκίων, σαν σύνθημα για αλλαγή πορείας. Η πάλαι ποτέ ατμομηχανή της Ευρώπης, η Γερμανία, έχασε τα 3 μεγάλα συγκριτικά πλεονεκτήματά της: την πολύ φθηνή ενέργεια από τη Ρωσία, την πολύ μεγάλη απορρόφηση των εξαγωγών από την Κίνα και την πολυτέλεια της ελάχιστης έως ανύπαρκτης δαπάνης σε στρατιωτικές επενδύσεις οι οποίες τώρα είναι αναγκαίες. Η απώλεια των συγκριτικών πλεονεκτημάτων οδηγεί τη Γερμανία σε μιζέρια και εσωστρέφεια, σε πολιτική παράλυση και αστάθεια. Το χειρότερο όμως είναι ότι κάπου εδώ τελειώνει η «Ευρωπαϊκή Αλληλεγγύη». Τέρμα τα γενναιόδωρα Ταμεία, ας κοιτάξει η κάθε χώρα τα δικά της… Αυτό ακριβώς το κλίμα μεταφέρεται από το κέντρο της Ευρώπης στις υπόλοιπες χώρες, οι κυβερνήσεις ενόψει ευρωεκλογών δυσκολεύονται να πάρουν αποφάσεις και όλοι μαζί πιέζουν τη Λαγκάρντ να τους ξελασπώσει με μια μείωση επιτοκίων. Η Ελλάδα ξεχωρίζει σαν τη μύγα μεσ’ το γάλα έχοντας εξασφαλίσει πόρους 70 δισ. ευρώ μέσα στην επόμενη τριετία, αλλά είναι υποχρεωμένη να κρατά χαμηλό προφίλ και να χρησιμοποιεί τη στασιμότητα των άλλων, για να καλύψει το χαμένο έδαφος μιας δεκαετίας.