Η ΒΕΝΕΤΗ έκανε το «άλμα» και επεκτάθηκε το 2024 σε νέες αγορές, όπως αυτή του παγωτού μέσω της εξαγοράς της Παγωτά Δωδώνη. Παράλληλα έθεσε τις βάσεις, μέσω της επέκτασης του δικτύου των καταστημάτων, για να δημιουργήσει το «αρτοποιείο του μέλλοντος». Ενα μοντέλο, βασικά στοιχεία του οποίου μπορεί κάποιος να διακρίνει και στο νέο κατάστημα στο πρώην «Jackson Hall» στο Κολωνάκι που μόλις άνοιξε τις πόρτες του.

«To 2024 ήταν μια πολύ δύσκολη χρονιά με αλλεπάλληλες ανατιμήσεις σε ενέργεια και πρώτες ύλες. Υπήρξαν ωστόσο και σημαντικές θετικές εξελίξεις για τη ΒΕΝΕΤΗ, όπως η εξαγορά της Παγωτά Δωδώνη και η δραστηριοποίηση της εταιρείας μας στις αγορές του φρέσκου γάλακτος και του ελαιολάδου. Μπήκαμε στις αγορές αυτές γιατί μας ενδιαφέρουν μόνο οι φυσικές πρώτες ύλες», τονίζει ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Παναγιώτης Μονεμβασιώτης.

Στο πλαίσιο αυτό, αναφέρει, η εταιρεία ενδιαφέρεται να προχωρήσει και σε άλλες εξαγορές. «Η ΒΕΝΕΤΗ έχει αποφασίσει στρατηγικά να επενδύσει στην εξαγορά μικρών ποιοτικών ελληνικών εταιρειών παραγωγής προϊόντων, ενώ παράλληλα κινείται στην κατεύθυνση εξασφάλισης πρώτων υλών παραγωγής που προέρχονται από τον τόπο μας. Ως τέτοιες καθοριστικές πρώτες ύλες θεωρούμε για παράδειγμα το γάλα και το λάδι. Αυτό μας αναγκάζει να προχωρήσουμε σε αγορές μικρών δικτύων και σε συνεργασίες με επιχειρήσεις που έχουν την ίδια κουλτούρα και το ίδιο όραμα γύρω από τα τρόφιμα», λέει ο κ. Μονεμβασιώτης.

O πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Παναγιώτης Μονεμβασιώτης

Η εξαγορά της Παγωτά Δωδώνη εξάλλου έγινε με την ίδια στρατηγική στόχευση. «Η Παγωτά Δωδώνη έχει μπει σε διαδικασία εξυγίανσης και παράλληλα ετοιμάζει νέα προϊόντα στον χώρο του ποιοτικού παγωτού. Αναφέρομαι τόσο στο παγωτό retail όσο και στο βιοτεχνικό παγωτό που προμηθεύονται οι τζελατερίες. Και όλα αυτά μόνο με φυσικό γάλα. Στόχος μας είναι να προσφέρουμε αληθινό παγωτό από αληθινή φάρμα που σέβεται τα ζώα της. Παράλληλα, η εταιρεία θα επενδύσει στην απόκτηση νέου σύγχρονου εξοπλισμού, στην αναβάθμιση των καταστημάτων του σημερινού δικτύου και στην ανάπτυξη νέων σημείων πώλησης με νέο concept καταστημάτων», επισημαίνει ο κ. Μονεμβασιώτης.

H BENETH, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της διοίκησης, κατάφερε να καταγράψει αύξηση του τζίρου της κατά 7% σε σχέση με το 2023. Ωστόσο ο ίδιος εκτιμά ότι υπάρχουν πολλές προκλήσεις στο ευρύτερο οικονομικό περιβάλλον. «Βρισκόμαστε σε μια δύσκολη καμπή. Μέλημά μας το 2025 είναι να δημιουργήσουμε τον αρτοποιό και το “αρτοποιείο του μέλλοντος”, καθώς με τη σημερινή οικονομική κατάσταση τα αρτοποιεία εξαφανίζονται από την αγορά», αναφέρει.

Αυτό, όπως εξηγεί, θα γίνει και μέσω της εξαγοράς δικτύων στην επαρχία. «Προς την κατεύθυνση αυτή απευθυνόμαστε σε ιδιοκτήτες αρτοποιείων και ζαχαροπλαστείων ώστε να μετατρέψουν τα καταστήματά τους σε καταστήματα ΒΕΝΕΤΗ με πολύ συμφέροντες όρους», λέει χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η συμπεριφορά του καταναλωτή τα τελευταία χρόνια έχει αλλάξει σημαντικά. «Ο καταναλωτής αναζητά τα “πλαστικά”, “ψεύτικα” προϊόντα με κύριο γνώμονα το χαμηλό κόστος. Οι καταναλωτικές συνήθειες έχουν αλλάξει προς τη χειρότερη κατεύθυνση διότι ο καταναλωτής σήμερα επηρεάζεται πολύ από τις τάσεις του Διαδικτύου και των social media. Η ζωή του επιδεινώνεται καθημερινά. Το στοίχημα από δω και στο εξής θα είναι πώς θα βρίσκουμε τρόφιμα απαλλαγμένα από τις παρεμβάσεις της τεχνολογίας», τονίζει.

Επίσης τονίζει πως για να είναι βιώσιμη η ανάπτυξη της χώρας θα πρέπει «να επιστρέψει σε συνθήκες πραγματικής οικονομίας. Δηλαδή να παράξει γεωργία, κτηνοτροφία, αλιεία και βιομηχανία. Και κυρίως, να πάψει να είναι εχθρικό το περιβάλλον στις επενδύσεις και σε ό,τι παράγεται», σημειώνει χαρακτηριστικά.

Ηδη η επένδυση της ΒΕΝΕΤΗ στο πρώην «Jackson Hall» στο Κολωνάκι χρειάστηκε σχεδόν μία δεκαετία λόγω του αλαλούμ της γραφειοκρατίας. «Το ιστορικό “Jackson Hall” στο Κολωνάκι μετά από τόσα χρόνια άνοιξε πάλι τις πόρτες του στο κοινό. Στις 12 Δεκεμβρίου ξεκίνησε στο ισόγειο ο Φούρνος, ενώ μέσα στον Ιανουάριο θα λειτουργήσει και το bar-εστιατόριο στον πρώτο όροφο με τα σήματα Jackson Burger και Pizza Mia», λέει ο κ. Μονεμβασιώτης, και προσθέτει: «Διατηρήσαμε τη φυσιογνωμία του θρυλικού “Jackson Hall” ακριβώς όπως ήταν».

Διαβάστε ακόμη

«Πρεμιέρα» σήμερα για τις χειμερινές εκπτώσεις – Προσδοκίες των εμπόρων για τζίρο άνω των 6 δισ.

Η κακοκαιρία στην Ευρώπη φέρνει αύξηση προκρατήσεων στην Ελλάδα το καλοκαίρι του 2025

Έκρηξη πιστωτικής επέκτασης προβλέπεται για τις ελληνικές τράπεζες (διαγράμματα)

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο Θέμα