Aναβλήθηκε η συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου ασφαλείας του Ισραήλ για την έγκριση της συμφωνίας με τη Χαμάς, καθώς ο Μπενιαμίν Νετανιάχου ισχυρίστηκε ότι η Χαμάς έχει υπαναχωρήσει από ορισμένους όρους και δημιουργεί «κρίση» της τελευταίας στιγμής για την οριστικοποίηση της συμφωνίας απελευθέρωσης των ομήρων. «Η Χαμάς υπαναχωρεί από τις συμφωνίες και δημιουργεί μια κρίση της τελευταίας στιγμής που εμποδίζει την επίτευξη συμφωνίας», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, την οποία εξέδωσε τόσο στα αγγλικά όσο και στα εβραϊκά.
«Το ισραηλινό υπουργικό συμβούλιο δεν θα συνέλθει έως ότου οι διαμεσολαβητές ενημερώσουν το Ισραήλ ότι η Χαμάς έχει αποδεχθεί όλα τα στοιχεία της συμφωνίας» προστίθεται.
Σύμφωνα με τον δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό φορέα Kan, η συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, η οποία αναμενόταν να πραγματοποιηθεί στις 11 π.μ., αναβλήθηκε επίσης λόγω των συνεχιζόμενων διαβουλεύσεων του κόμματος του Θρησκευτικού Σιωνισμού σχετικά με το μέλλον του στον κυβερνητικό συνασπισμό.
Το ρεπορτάζ προσθέτει ότι ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου δεν θα συγκαλέσει το υπουργικό συμβούλιο μέχρι ο πρόεδρος του Θρησκευτικού Σιωνισμού, Μπεζαλέλ Σμότριτς να του δώσει απάντηση για το αν το κόμμα του θα παραιτηθεί ή όχι σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη συμφωνία εκεχειρίας.
Χαμάς: Δεσμευόμαστε να τηρήσουμε τη συμφωνία που ανακοίνωσαν οι διαμεσολαβητές
Από την πλευρά της, η Χαμάς ανακοίνωσε επίσημα, μέσω υψηλόβαθμου αξιωματούχου, πως δεσμεύεται να τηρήσει τη συμφωνία κατάπαυσης του πυρός που ανακοίνωσαν οι διαμεσολαβητές. Η κατάπαυση του πυρός έχει προγραμματιστεί να τεθεί σε ισχύ την Κυριακή στις 12:15. Σύμφωνα με το περίγραμμα, οι τρεις πρώτοι όμηροι αναμένεται να επιστρέψουν στο Ισραήλ εκείνη την ημέρα.
Στους δρόμους οι Παλαιστίνιοι για να γιορτάσουν τη σύναψη συμφωνίας εκεχειρίας
Χιλιάδες Παλαιστίνιοι βγήκαν χθες Τετάρτη ενθουσιασμένοι στους δρόμους στη Λωρίδα της Γάζας μετά την ανακοίνωση ότι Ισραήλ και Χαμάς κατέληξαν σε συμφωνία για την κήρυξη εκεχειρίας, έπειτα από περισσότερους από 15 μήνες πολέμου, σύμφωνα με δημοσιογράφους του AFP και αυτόπτες μάρτυρες.
Στη Ντέιρ αλ Μπάλα, στο κεντρικό τμήμα του παλαιστινιακού θύλακα, εκατοντάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν μπροστά από το νοσοκομείο Μαρτύρων του αλ Άκσα, το οποίο δέχθηκε εκατοντάδες νεκρούς στη διάρκεια του πολέμου, χορεύοντας και κρατώντας παλαιστινιακές σημαίες.
Πολλές αυθόρμητες συγκεντρώσεις πραγματοποιήθηκαν και σε άλλα σημεία, όπως δήλωσαν δημοσιογράφοι του AFP που βρέθηκαν στο σημείο αλλά και αυτόπτες μάρτυρες που μίλησαν στο Γαλλικό Πρακτορείο τηλεφωνικά.
Στη Ντέιρ αλ Μπάλα το πλήθος σήκωσε στους ώμους του έναν άνδρα και έναν δημοσιογράφο που φορούσε αλεξίσφαιρο γιλέκο για μια συνέντευξη πάνω από τους ενθουσιασμένους Παλαιστίνιους.
Μικρά παιδιά, κάποια από τα οποία έμοιαζαν χαμένα μέσα στο πλήθος, ήταν επίσης στους δρόμους.
Μια ομάδα μικρών αγοριών, περίπου 10 ετών, τραγουδούσε ένα δημοφιλές τραγούδι της αντίστασης και αμέσως οι ενήλικες γύρω τους άρχισαν να τα τραβούν βίντεο με τα κινητά τους τηλέφωνα.
Σε τηλεφωνική της επικοινωνία από τον καταυλισμό προσφύγων Νουσεϊράτ, στο κεντρικό τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, η Ράντα Σαμίχ, εκτοπισμένη από την πόλη της Γάζας, δυσκολεύεται να κρύψει τη χαρά της.
«Δεν μπορώ να πιστέψω ότι αυτός ο εφιάλτης που διαρκεί εδώ και περισσότερο από έναν χρόνο αρχίζει να φτάνει στο τέλος του», είπε η 45χρονη Παλαιστίνια. «Χάσαμε τόσο πολύ κόσμο, χάσαμε τα πάντα».
«Έχουμε πολλή ανάγκη ξεκούραση. Μόλις ξεκινήσει η εκεχειρία, θα πάω στο νεκροταφείο για να επισκεφθώ τον αδελφό μου και πολλούς γονείς», πρόσθεσε. «Τους έχουμε θάψει στο νεκροταφείο της Ντέιρ αλ Μπάλα χωρίς μια αξιοπρεπή κηδεία. Θα φτιάξουμε νέους τάφους, στους οποίους θα γράψουμε τα ονόματά τους», σημείωσε.
Ο Αμπντελκαρίμ, ένας 27χρονος κάτοικος της Γάζας, δήλωσε ότι νιώθει «χαρά, παρά τα όσα χάσαμε».
«Θα επιστρέψουμε στη ζωή. Δεν μπορώ να πιστέψω ότι επιτέλους θα ξαναδώ τη γυναίκα μου και τα δύο μου παιδιά που έφυγαν προς τον νότο πριν περισσότερο από έναν χρόνο», πρόσθεσε, λέγοντας ότι ελπίζει «να επιτραπεί γρήγορα στους εκτοπισμένους να επιστρέψουν».
Στη Χαν Γιούνες, στο νότιο τμήμα της Γάζας, εκατοντάδες άνθρωποι βγήκαν στους δρόμους, τραγουδώντας υπό τον ήχο ταμπούρλων, σύμφωνα με δημοσιογράφο του AFP, ο οποίος είδε και ενόπλους.
Δεκάδες άνθρωποι, με τεράστια χαμόγελα, συνέρρευσαν μπροστά από το νοσοκομείο αλ Άχλι, στην πόλη της Γάζας, το οποίο πλέον λειτουργεί εν μέρει λόγω των σοβαρών ελλείψεων καυσίμων και ιατρικών εφοδίων στον παλαιστινιακό θύλακα.
Λέγοντας ότι έχει «ανάμικτα συναισθήματα» ο Χάμις αλ Άσι, ένας γιατρός, δήλωσε ότι ελπίζει «η χαρά να εξαπλωθεί σε όλα τα σπίτια».
Ο Φαντλ Ναΐμ αναφέρει τα ονόματα των συγγενών του που έχουν σκοτωθεί από την αρχή του πολέμου, στη διάρκεια του οποίου έχουν χάσει τη ζωή τους περισσότεροι από 46.707 Παλαιστίνιοι, στην πλειονότητά τους γυναίκες και παιδιά.
«Θα στήσω μια σκηνή μπροστά από το σπίτι μου και θα περιμένω την ανοικοδόμηση», δήλωσε αυτός ο άνδρας που εκτοπίστηκε από τις συγκρούσεις, όπως σχεδόν το σύνολο του πληθυσμού της Λωρίδας της Γάζας.
Οι εορτασμοί ήταν πιο συγκρατημένοι στην κεντρική πλατεία της Ραμάλα, έδρα της Παλαιστινιακής Αρχής, στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, όπου οδηγοί αυτοκινήτων κόρναραν την ώρα που περνούσαν δίπλα από μια μικρή ομάδα ανθρώπων που μοίραζε γλυκά.
«Αυτοί που προσποιούνται ότι δεν υπάρχει νίκη, κάνουν λάθος: υπάρχει αδιαμφισβήτητη νίκη», τόνισε ο Όμαρ Ασάφ κάτοικος της Ραμάλα, «διότι ο εχθρός απέτυχε να εκπληρώσει τους στόχους του, ενώ η αντίσταση διατήρησε όλη της την ισχύ».
Οι διεθνείς αντιδράσεις
Η συμφωνία, καρπός εξαιρετικά πικρών έμμεσων διαπραγματεύσεων, με τη μεσολάβηση του Κατάρ, της Αιγύπτου και των ΗΠΑ, κλείστηκε μερικά εικοσιτετράωρα πριν από την επιστροφή του Ντόναλντ Τραμπ στον Λευκό Οίκο.
Σύμφωνα τις αρχές του Κατάρ, η κατάπαυση του πυρός θα τεθεί σε εφαρμογή δεκαπέντε λεπτά μετά το μεσημέρι της Κυριακής.
Ακολουθεί περιήγηση στον ορίζοντα των διεθνών αντιδράσεων.
Ο Τζο Μπάιντεν εξέφρασε «χαρά» για την προσεχή απελευθέρωση των ομήρων που κρατούνται στη Λωρίδα της Γάζας κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής συνδιάλεξης με τον ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου.
Ο αμερικανός πρόεδρος, ο οποίος θα εγκαταλείψει τον Λευκό Οίκο τη Δευτέρα, την επομένη της έναρξης της εφαρμογής της εκεχειρίας στη Λωρίδα της Γάζας, διαβεβαίωσε σε ανακοίνωσή του πως η συμφωνία οφείλεται στις «εντατικές προσπάθειες» της αμερικανικής διπλωματίας.
Ο εκλεγμένος πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, που θα τον διαδεχθεί την ερχόμενη εβδομάδα, εξήρε μέσω Truth Social την «επική» συμφωνία η οποία, κατ’ αυτόν, δεν θα μπορούσε να είχε συναφθεί χωρίς «την ιστορική νίκη μας τον Νοέμβριο», διαμηνύοντας ταυτόχρονα πως δεν θα επιτρέψει η Λωρίδα της Γάζας «να ξαναγίνει ασφαλές καταφύγιο τρομοκρατών».
Ο ισραηλινός πρόεδρος Ισαάκ Χέρτσογκ, που έχει κατά κύριο λόγο εθιμοτυπικό ρόλο, εξήρε τη συμφωνία χαρακτηρίζοντάς τη «σωστή επιλογή», «σημαντική» και «απαραίτητη» για να επιστρέψουν οι όμηροι στα σπίτια τους, καθώς δεν υπάρχει «μεγαλύτερη ηθική, ανθρώπινη, εβραϊκή η ισραηλινή υποχρέωση» από αυτή, σε τηλεοπτικό διάγγελμά του.
Αντίθετα, ο Μπεζαλέλ Σμότριτς, ο ακροδεξιός υπουργός Οικονομικών του Ισραήλ, καταδίκασε την «κακή και επικίνδυνη για την ασφάλεια του κράτους του Ισραήλ» συμφωνία αυτή τονίζοντας πως οι υπουργοί της παράταξής του θα την καταψηφίσουν. Η συμφωνία αναμένεται να επικυρωθεί αργότερα σήμερα από το υπουργικό συμβούλιο.
Οι «τελευταίες λεπτομέρειες» της συμφωνίας τελούν ακόμη υπό «οριστικοποίηση», σημείωσαν οι υπηρεσίες του ισραηλινού πρωθυπουργού Νετανιάχου περί τα μεσάνυχτα (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας).
Νωρίτερα ανέφεραν πως ο πρωθυπουργός Νετανιάχου «ευχαρίστησε» τους Ντόναλντ Τραμπ και Τζο Μπάιντεν για τη «βοήθεια» τους ώστε να εξασφαλιστεί «η απελευθέρωση των ομήρων».
Η Χαμάς είδε στη συμφωνία «θρίαμβο» της «γενναίας αντίστασης», καρπό της «ανθεκτικότητας» του παλαιστινιακού λαού Πρόσθεσε πως η συμφωνία αυτή ανοίγει τον δρόμο για να «πραγματωθούν οι πόθοι του (παλαιστινιακού) λαού για απελευθέρωση».
«Δεν θα ξεχάσουμε, ούτε θα συγχωρήσουμε» τα δεινά που υπέστησαν οι Παλαιστίνιοι, υπογράμμισε από την πλευρά του ο Χαλίλ Αλ Χάγια, από τους βασικούς διαπραγματευτές της Χαμάς.
Ο αιγύπτιος πρόεδρος Άμπντελ Φάταχ αλ Σίσι εξήρε τη συμφωνία, που παρουσίασε ως αποτέλεσμα «ενός και πλέον χρόνου πεισματωδών προσπαθειών και μεσολάβησης» της Αιγύπτου, του Κατάρ και των ΗΠΑ. Επέμεινε ότι είναι πολύ σημαντικό «να επιταχυνθεί η είσοδος επειγόντως απαραίτητης ανθρωπιστικής βοήθειας στον πληθυσμό της Γάζας», περιοχής βυθισμένης σε ανθρωπιστική καταστροφή.
Το υπουργείο Εξωτερικών της Ιορδανίας εξήρε τη συμφωνία και κάλεσε τη διεθνή κοινότητα να ενεργήσει «αμέσως» για να διανεμηθεί ανθρωπιστική βοήθεια στον μικρό παλαιστινιακό θύλακο.
Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν χαιρέτισε μέσω X τη συμφωνία και κάλεσε τα μέρη «να την εφαρμόσουν πλήρως», κρίνοντας πως φέρνει «ελπίδα σε μια ολόκληρη περιοχή όπου οι άνθρωποι υπέμειναν τεράστια δεινά για πάρα πολύ καιρό».
Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν τόνισε ότι η συμφωνία πρέπει να «τηρηθεί» και ότι πρέπει να «προκύψει» από αυτήν «πολιτική λύση».
«Έπειτα από δεκαπέντε μήνες αδικαιολόγητου μαρτυρίου, τεράστια ανακούφιση για τους Γαζαίους, ελπίδα για τους ομήρους και τις οικογένειές τους. Απόψε οι σκέψεις μου βρίσκονται στον Οφέρ (σ.σ. Καλδερόν) και Οχάντ (Γιααλομί)», σημείωσε ο αρχηγός του γαλλικού κράτους μέσω X, αναφερόμενος στους δυο γαλλοϊσραηλινούς ομήρους που κρατούν οι μαχητές του παλαιστινιακού ισλαμιστικού κινήματος.
«Η συμφωνία πρέπει να τηρηθεί. Οι όμηροι να απελευθερωθούν. Οι Γαζαίοι να διασωθούν. Πρέπει να προκύψει πολιτική λύση», συμπλήρωσε.
Η συμφωνία «ανοίγει τον δρόμο για το οριστικό τέλος του πολέμου και τη βελτίωση της επισφαλούς ανθρωπιστικής κατάστασης στη Γάζα», έκρινε από την πλευρά του ο καγκελάριος της Γερμανίας Όλαφ Σολτς μέσω X, καλώντας να «εφαρμοστεί κατά γράμμα».
Ο βρετανός πρωθυπουργός Κιρ Στάρμερ τόνισε πως η συμφωνία ήταν «είδηση που περίμεναν απελπισμένα οι Ισραηλινοί και οι Παλαιστίνιοι» και «άργησε πολύ».
«Πλήρωσαν το βαρύτερο τίμημα αυτής της ένοπλης σύρραξης που πυροδοτήθηκε από τη βάρβαρη επίθεση των τρομοκρατών της Χαμάς», προσθέτοντας πως πρέπει να επιτρέψει «καλύτερο μέλλον με διάρκεια» βασισμένο «στη λύση των δυο κρατών» – που απορρίπτει η κυβέρνηση Νετανιάχου.
Ο υπουργός Εξωτερικών της Ιταλίας Αντόνιο Ταγιάνι χαρακτήρισε «εξαίρετη είδηση» και «σημαντικό βήμα προς την ειρήνη» τη συμφωνία, καλώντας να «εδραιωθεί» ώστε «να προχωρήσουμε στα επόμενα στάδια».
Ο πρωθυπουργός της Ισπανίας Πέδρο Σάντσεθ εξήρε και αυτός τη συμφωνία, «κρίσιμη για να επιτευχθεί περιφερειακή σταθερότητα».
«Ήταν απόλυτα απαραίτητο βήμα στον δρόμο προς τη λύση δυο κρατών και τη δίκη ειρήνη με σεβασμό του διεθνούς δικαίου», πρόσθεσε ο επικεφαλής της ισπανικής κυβέρνησης μέσω X, συμπληρώνοντας πως πρέπει να «βάλει τέλος στον πόλεμο, να επιτρέψει να βελτιωθεί η καταστροφική ανθρωπιστική κατάσταση στη Γάζα και να απελευθερωθούν όλοι οι όμηροι».
«Έπειτα από πάρα πολλούς μήνες σύρραξης, αισθανόμαστε τεράστια ανακούφιση για τους ομήρους, τις οικογένειές τους και τον πληθυσμό στη Γάζα», ανέφερε ο πρωθυπουργός του Βελγίου Αλεξάντερ ντε Κρο μέσω X. «Ας ελπίσουμε ότι αυτή η κατάπαυση του πυρός θα βάλε τέλος στις εχθροπραξίες και θα σημάνει την έναρξη διαρκούς ειρήνης. Το Βέλγιο είναι έτοιμο να βοηθήσει», πρόσθεσε.
«Ο Καναδάς χαιρετίζει την ανακοίνωση της κατάπαυσης του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας και θα υποστηρίξουμε όλες τις προσπάθειες για να εφαρμοστεί. Καλούμε τα μέρη να ενεργήσουν αμέσως. Όλοι οι όμηροι πρέπει να απελευθερωθούν. Αυτή η βία και αυτά τα φρικτά δεινά πρέπει να τελειώσουν», σχολίασε ο πρωθυπουργός του Καναδά Τζάστιν Τριντό μέσω X.
«Η ανθρωπιστική βοήθεια, που είναι τόσο κρίσιμη, φάρμακα, νερό, τρόφιμα, πρέπει να μπορέσουν να φθάσουν στους ανθρώπους που τα έχουν τόσο μεγάλη ανάγκη στη Λωρίδα της Γάζας», πρόσθεσε αργότερα ο καναδός πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.
«Ελπίζουμε ότι η συμφωνία θα είναι επωφελής για την περιφέρειά μας και για όλη την ανθρωπότητα, ιδιαίτερα για τους παλαιστίνιους αδελφούς μας, και ότι θα ανοίξει την πόρτα σε διαρκή ειρήνη και σταθερότητα», ανέφερε μέσω X ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
Τονίζοντας πως η ανακωχή συμφωνήθηκε έπειτα από «τεράστιες θυσίες και μεγάλα δεινά του παλαιστινιακού λαού» στη Γάζα, το υπουργείο Εξωτερικών του Ιράκ υπογράμμισε «την ανάγκη να επιτραπεί αμέσως η διανομή βοήθειας στη Λωρίδα της Γάζας και στα παλαιστινιακά εδάφη».
Η Βαγδάτη παρότρυνε να «εντατικοποιηθούν οι διεθνείς προσπάθειες για την ανοικοδόμηση περιοχών που επλήγησαν από καταστροφές κατά τη διάρκεια της επίθεσης» του ισραηλινού στρατού, ώστε να υπάρξουν εγγυήσεις για την «επιστροφή στη φυσιολογική ζωή» και «βελτίωση των συνθηκών ζωής του πληθυσμού».
Η Σαουδική Αραβία σημείωσε την ανάγκη να «εφαρμοστεί» η συμφωνία, να «τερματιστούν οι ισραηλινές επιθέσεις στη Γάζα» και να υπάρξει «μόνιμη αποχώρηση των ισραηλινών δυνάμεων κατοχής» από τον θύλακο και «όλα τα άλλα παλαιστινιακά και αραβικά εδάφη», με ανακοίνωση Τύπου του υπουργείου Εξωτερικών του βασιλείου.
Ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες χαιρέτισε τη συμφωνία, πρώτο «κρίσιμο βήμα», προσθέτοντας πως είναι επιτακτική ανάγκη η συμφωνία να οδηγήσει σε άρση των «εμποδίων» ώστε να διανεμηθεί «ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα», σύμφωνα με ανακοίνωση που δημοσιοποιήθηκε από τις υπηρεσίες του.
Ο Ύπατος Αρμοστής των Ηνωμένων Εθνών για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα Φόλκερ Τουρκ εξήρε τη συμφωνία, που υπόσχεται «τεράστια ανακούφιση έπειτα από τόσο αφόρητο πόνο και μιζέρια».
«Είμαι εξαιρετικά ανακουφισμένος χάρη για την είδηση της πρώτης φάσης της συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας και τώρα είναι επιτακτική ανάγκη να αντέξει», υπογράμμισε σε ανακοίνωσή του.
Η Διεθνής Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού και της Ερυθράς Ημισελήνου (ΔΕΕΣ) δήλωσε διατεθειμένη να διευκολύνει την απελευθέρωση των ομήρων και των φυλακισμένων και να «αυξήσει μαζικά» τη βοήθεια που παρέχει στη Λωρίδα της Γάζας.
«Αυτός ο εφιάλτης κράτησε υπερβολικά πολύ. Τα δεινά πρέπει να τερματιστούν. Οι άμαχοι στη Λωρίδα της Γάζας χρειάζονται προστασία και ανθρωπιστική βοήθεια. Οι όμηροι πρέπει να επιστρέψουν σπίτια τους», υπογράμμισε η Μιριάνα Σπόλιαριτς, σύμφωνα με ανακοίνωσή της.
«Η κατάπαυση του πυρός είναι η αρχή – όχι το τέλος», τόνισε η εκτελεστική διευθύντρια του Παγκόσμιου Επισιτιστικού Προγράμματος (ΠΕΠ), η Σίντι Μακέιν.
«Έχουμε τρόφιμα που περιμένουν στα σύνορα της Γάζας – και πρέπει να μπορέσουμε να τα μεταφέρουμε εντός σε μεγάλη κλίμακα. Για αυτό, χρειαζόμαστε να ανοίξουν όλα τα συνοριακά περάσματα και να μπορούμε να διανέμουμε τρόφιμα με κάθε ασφάλεια (…) σε όλους όσοι τα έχουν ανάγκη απ’ άκρου σ’ άκρο της Γάζας», συνέχισε. «Το προσωπικό των ανθρωπιστικών οργανισμών πρέπει να προστατεύεται», απαίτησε.
«Χρειαζόμαστε να δοθεί άδεια σε περισσότερο προσωπικό ανθρωπιστικών οργανώσεων να εισέλθει στη Γάζα. Και έχουμε ανάγκη περισσότερη επείγουσα χρηματοδότηση για να φθάσουμε σε όλους όσοι έχουν ανάγκη», επέμεινε η κυρία Μακέιν.
«Η ειρήνη είναι το καλύτερο φάρμακο», τόνισε μέσω X ο γενικός διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, ο Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεέσους, θυμίζοντας ταυτόχρονα πως οι «ανάγκες ως προς την υγεία στη Λωρίδα της Γάζας παραμένουν τεράστιες».
Διαβάστε ακόμη
Richemont: Άλμα 17,15% στη μετοχή μετά την αύξηση των πωλήσεων
Στη Βουλή η τροπολoγία για την αναπροσαρμογή των ασφαλίστρων υγείας – Tι προβλέπει
Bitcoin: Φλερτάρει με τα $100.000 καθώς μειώνονται οι ανησυχίες για την πορεία της Fed
Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο Θέμα