Αποκλειστικό

Αυτό είναι το ακριβότερο εστιατόριο στον κόσμο – Έλληνας ο σεφ του (pics + vid)

Από τη Μαρία Λεμονιά

Βρίσκεται στο Λονδίνο, η κατασκευή του στοίχισε 75 εκατομμύρια λίρες Αγγλίας, στεγάζεται στο παλιό γκαράζ της Porsche, τα αγάλματά του είναι 2.000 χρόνων, τα έργα τέχνης φιλοτέχνησε ο Damien Hirst και τα πιάτα του υπογράφει Ελληνας

×
PLAY VIDEO

H BACCHANALIA, που πριν από δεκαπέντε ημέρες άνοιξε τις πόρτες της για να υποδεχτεί το κοινό, βρίσκεται στο Mayfair και είναι το πιο ακριβό εστιατόριο στον κόσμο. Τόσο ο εσωτερικός του διάκοσμος, όσο και το set up, είναι ισάξια με Μπάκιγχαμ και Βερσαλλίες.

Πρόκειται χωρίς αμφιβολία για έναν μυθικό χώρο εστίασης που τηρεί αυστηρά το βρετανικό πρωτόκολλο και αποδεικνύει ότι παρά τις 400 λίρες που απαιτείται στο κάθε άτομο για φαγητό, ο ενδιαφερόμενος πρέπει να περιμένει μέχρι και 2 μήνες αναμονή για να βρει τραπέζι. Και πάλι: Μόνο αν είναι τυχερός θα βρει!

Τα 75 εκατομμύρια βρετανικές λίρες που έριξε για την κατασκευή του ο βασιλιάς της εστίασης Richard Caring (μεγαλομέτοχος της εταιρείας Caprice group) ιδιοκτήτης των Annabels, Sexy Fish, Scotch, Yve Club κ.λπ. μπορεί να μοιάζει μυθικό, φαίνεται όμως λογικό για το τελικό αποτέλεσμα.

Το πολυτελές εστιατόριο BACCHANALIA -που πήρε το όνομά του από μια γιορτή προς τιμήν του Βάκχου Θεού Διονύσου- παραπέμπει στα αρχαιορωμαϊκά γλέντια και όργια με πολύ κρασί, μουσική, φαγητό και ωραίους ανθρώπους.

Στο κέντρο της βασικής αίθουσας -από το δάπεδο μέχρι το ταβάνι- ο επισκέπτης αντικρίζει τη σύγχρονη ερμηνεία του Gary Myatt «Ρωμαίοι στην παρακμή τους».

Για τους vips υπάρχει και το privet κομμάτι του εστιατορίου με τα βελούδινα καθίσματα, τα ασημένια μαχαιροπίρουνα και τα πορσελάνινα σερβίτσια. Μέσα από την εντυπωσιακή σάλα της ιδιωτικής τραπεζαρίας, στην οποία έχει δοθεί η ονομασία «Artemis», οι εκλεκτοί πελάτες απολαμβάνουν ιδιαίτερη περιποίηση έχοντας τη δυνατότητα να παρακολουθούν όσα διαδραματίζονται στην κεντρική σάλα.
Οι επισκέπτες της BACCHANALIA έχουν τη δυνατότητα να λικνιστούν υπό τους ήχους διάσημων Djs απολαμβάνοντας την κεφάτη ατμόσφαιρα, αντικρίζοντας από τα παράθυρα τη διάσημη πλατεία Berkeley.

Δεν πρόλαβε να ανοίξει τις πόρτες του στο κοινό το ακριβότερο εστιατόριο στον κόσμο και κάποιοι κάνουν λόγο για τα αστέρια Michelin που έχει σίγουρα στο τσεπάκι. Ο άνθρωπος που εμπνεύστηκε τα πιάτα δεν είναι άλλος από τον επιτυχημένο Ελληνα σεφ, σταρ της κουζίνας Αθηναγόρα Κωστάκο, ο οποίος εξηγεί στο Lemon Social Eye.

«H κουζίνα στην BACCHANALIA είναι ένα μείγμα από ελληνικά πιάτα και κλασικές ελληνικές συνταγές, όλες με βάση τη φιλοσοφία του συμποσίου. Οι συνδαιτυμόνες μοιράζονται γεύσεις και πιάτα. Η κουζίνα έχει την πιο υψηλή υποδομή χώρου προκειμένου να εγγυάται την υψηλή ποιότητα γι΄ αυτό και στοίχισε το αστρονομικό ποσό των 1. 2 εκατομμύρια βρετανικών λιρών».